Jump to content

Mazda 2012 Kış Servis Kampanyası

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar cuma günü 98 model aracımın arka amortisörlerini orj. mazda olanlarla değiştirdim.Servisinde ayrıca yağ-yağ filtresi ve bujide değişti toplamda 520 lira ödedim.Dışarıda bunları yaptırsaydım bundan ucuz olacağını hiç sanmıyorum :) çok mutluyum  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 142
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

22

• S.Halilduru

8

• volkanstars

8

• İlhan

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bahsi geçen fiyatlar silecek kolu+silecek lastiği ise, söylediklerimi geri alıyorum. :) Ben sadece silecek lastiklerini değiştirdim çünkü. Bu arada silecek kollarına, kolay kolay bir şey olmaz diye düşünüyorum. O yüzden kolları değiştirmek biraz lükse ve kolaya kaçıyor sanki..

Silecek lastiklerini kendiniz çok kolay değiştirebiliyorsunuz. Silecek kollarını kaldırdıktan sonra, silecek lastiğini çekip çıkarıyorsunuz. Eski silecek lastiğinin içinde bulunan, sağındaki ve solundaki metal profiller var. Onları çıkarıyorsunuz lastiğin içinden. Bu metal profillerin uçlarında tırnaklar var, tekli ve ikili şekilde. Silecek lastiğinin içinde bu tırnaklar için yuvalar mevcut. Metal profilleri yeni silecek lastiğinin içine taktıktan sonra, silecek lastiklerini silecek kollarına takıyorsunuz. İşlem tamamdır..:))

Daha ucuz maliyetli, halletmiş oluyorsunuz işlemi.

bende denemek istedim hatta sanayide dolaştım bizim orijinal silecek lastiklerimiz piyasada satılan muz tipi olanlara göre daha kalın ve kesit itibari ile baya farklı cama temas eden kısmın üstü özellikle...şimdi size sorum piyasadaki muz tipi denilen sileceklerin lastiğini nasıl bu orjinal silecek takımına takmayı becerdiniz ? muz tipi olanın çıkması kolayda bizimkilere takılabilmesi mumkun değil diye biliyorum ,ince oldugundan?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecek lastikleri neden bu kadar pahalı anlamış değilim..Sileceklerin benimde değişmesi gerekiyordu 2 ay kadar önce servisi aradım 80+Kdv söylediler.Hepsiburada.com dan takımını 18 tl ye aldım.Hemde markaya uyumlu mazda 3 için..Kalitesiz çıksa bile silecek lastiğine 80 tl vermem..

bende ordan aldım hatta cm i dogru da olsa 2 farklı marka geldi 5-6 tl lik malzeme için yazışma da yaptık ama düzeltmediler ,sizr sorum ise şu: markaya uyumlu mazda 3 için derken biraz daha açarmısınız hatta varsa link gönderirseniz sevinirim,satın almak isterim ,çünki sag ve sol uzunlugu dışında silecekte ne gibi bir uyum oluyor metal aksamların silecegin plastik kısmına montajı zaten EVRENSEL dedikleri tipte...?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende denemek istedim hatta sanayide dolaştım bizim orijinal silecek lastiklerimiz piyasada satılan muz tipi olanlara göre daha kalın ve kesit itibari ile baya farklı cama temas eden kısmın üstü özellikle...şimdi size sorum piyasadaki muz tipi denilen sileceklerin lastiğini nasıl bu orjinal silecek takımına takmayı becerdiniz ? muz tipi olanın çıkması kolayda bizimkilere takılabilmesi mumkun değil diye biliyorum ,ince oldugundan?

Silecek lastikleri oldukça ince. Silecek kolunun içinde zaten malum silecek lastiğinin girebilmesi için kanallar var. Bu kanallardan silecek lastiğinin içindeki metal profiller sayesine zaten rahat geçiyor. Ben servisten orjinal silecek lastiği aldığım için, montajda hiç zorlanmadım. Ama piyasadan alırken enine ve boyuna iyi bakmak lazım. Silecek kollarının uçlara yakın kısımlarda katlanmasını ve cama yapışmasını sağlayan menteşe tarzı parçalar var. Sadece o kısımdan geçerken biraz zorlanıyorsunuz. O kısıma geldiğinizde de zaten silecek kolunu aşağı yukarı oynatınca, silecek lastiğinin ucu kanala bir şekilde giriyor zaten.

Serviste silecek kolu ve lastiği konusunda bir anlaşmazlık var. Sadece silecek lastiği ile işlem çözülebiliyor aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir önceki bakımdan elimde kalan 50.-TL'lik hediye çeki var. Bu bakımda da kullanamayacağım sanırım. Çünkü hediye çekinin üzerinde diğer kampanyalar la birleştirilemez ibaresi var.

Hediye çekini 23.12.2012 tarihine kadar kulllanabiliyorum. Bu kampanya 31 Aralık tarihine kadar uzarsa, hediye çekiniz kampanya dahilinde geçersiz diyebilirler. 15 Aralık'ta son bulursa, artık bu tarihten sonra her hangi bir sarf malzemesini alabilirim herhalde. (Filtreler mesala)

Yada servisin insiyatifine kalıp bir şekilde kılıfına uyduracaklar. Varmı benim gibi elinde hediye çeki olupta, bu güne kadar kullanmayan ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecek lastikleri oldukça ince. Silecek kolunun içinde zaten malum silecek lastiğinin girebilmesi için kanallar var. Bu kanallardan silecek lastiğinin içindeki metal profiller sayesine zaten rahat geçiyor. Ben servisten orjinal silecek lastiği aldığım için, montajda hiç zorlanmadım. Ama piyasadan alırken enine ve boyuna iyi bakmak lazım. Silecek kollarının uçlara yakın kısımlarda katlanmasını ve cama yapışmasını sağlayan menteşe tarzı parçalar var. Sadece o kısımdan geçerken biraz zorlanıyorsunuz. O kısıma geldiğinizde de zaten silecek kolunu aşağı yukarı oynatınca, silecek lastiğinin ucu kanala bir şekilde giriyor zaten.

Serviste silecek kolu ve lastiği konusunda bir anlaşmazlık var. Sadece silecek lastiği ile işlem çözülebiliyor aslında.

tamamdır açıklamanızdan sonra orjinal yedek silecek lastik değişimini anlattıgınız daha net acıga kavuşmuş oldu bende az evvel tekrar denedim çünki piyasa tipi lastik resmen içinden geçmeyi bırakın içteki raylara temas bile etmiyor.bu arada markası MITSUBA lastiğin ve silecek takımının markası bir mistubishi markası aslında http://www.modacar.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=102131 linkte ki ürünün lastiğini söküp orjinaline takmayı bile düşündüm sanırım bizdekinin aynı .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sileceklerimi Bosch marka muz silecekler ile komple değiştirdim. 50 Tl verdim eskisinden güzel siliyor. Daha önceki araçlarımda da aynısını takmıştım. Hiç gerek yok orjinalini almaya.

Bu arada yazın 30 000 için bakım fiyatı sorduğumda, Opanda 320 Tl demişlerdi şimdi indirim varsa nasıl daha çok çıkıyor anlamadım. Ben de bagaj için havuz paspas almayı düşünüyorum bakalım 125 Tl lik fiyatı inmişmi !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende dün 30.000 bakımını Merser'de yaptırdım.

6 lt 5w-30 yağ : 156 tl (2 lt yedek aldım)

Hava filtresi: 78 tl

Yağ filtresi: 12 tl

Sprey cam suyu vs: 12 tl

İşçilik: 160tl (Bu da her bakım artıyor anlamadım, yağ değiştirmek  zorlaşıyor herhalde:)

430 tl tuttu. Şemsiyemi de aldım  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sileceklerimi Bosch marka muz silecekler ile komple değiştirdim. 50 Tl verdim eskisinden güzel siliyor. Daha önceki araçlarımda da aynısını takmıştım. Hiç gerek yok orjinalini almaya.

Bu arada yazın 30 000 için bakım fiyatı sorduğumda, Opanda 320 Tl demişlerdi şimdi indirim varsa nasıl daha çok çıkıyor anlamadım. Ben de bagaj için havuz paspas almayı düşünüyorum bakalım 125 Tl lik fiyatı inmişmi !

daha iyi sildiğine eminim lafım olamaz da çok daha kötü göründüğüne emin olabilirsiniz...bosch zaten o teknolojide dünya lideri...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1-indirimden yaranlanmak için işçilik ödemen gerek

2-taksitli alış verişlerde indirim yarıyarıya düşüyor yani tek çekim yada peşin olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bazı şeyler abest olabiliyor arkadaki kullugun cercevesi kırık köşeden servisde kdv ve indirim  hariç 17tl bakalım işçilik ne kadar olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecegi eger govdesi ile degistirirsen fiyat normal ama klasik sileceklerde sadece lastik kismi ucuza degisebiliyor. Ancak modern air blade tipi aerodinamik sileceklerde lastikler ve govde bir ve degisimi de pahali. Seninkiler klasik anladigim kadariyla...

Rx8'in sileceklerinin lastiklerini 5 liraya değiştirdim kendim. Muz tipindeki sileceklerde de değişebiliyor abi, Mazda 3'te de kendim değişiyordum. Lastiklerin hepsi standart piyasadaki sileceklerin. 80-90 abartı rakamlar bir silecek için gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rx8'in sileceklerinin lastiklerini 5 liraya değiştirdim kendim. Muz tipindeki sileceklerde de değişebiliyor abi, Mazda 3'te de kendim değişiyordum. Lastiklerin hepsi standart piyasadaki sileceklerin. 80-90 abartı rakamlar bir silecek için gerçekten.

mazda 3 için ; 2010 ve üzeri modellerden bahsediyor olamazsınız piyasada tek bir benzeri yok lastiğinin.MITSUBA dan başka uyanda yok.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bir silecek için fiyatı bu kadar abartmayın. başka marka modeller sileceklerde uymuyor demeyin. oluyo olmuyo diye polemiğe girmeye gerek yok. muz sileceklerin ve demirli sileceklerin her ebadı mevcut piyasada. illa ki birisi oluyor aracınıza. ben ankaradaki aksesuarcı arkadaşımdan oscar marka muz sileceğin çiftini 10 tl'ye aldım mazda 6 için. dışardan gelen müşteriyede 15 tl'ye veriyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence şöyle yapalım öncelikle yazılanları doğru anlayalım ve insanlara fikirlerini söylediği bir ortamda tartışma varmış kavga çıkmış gibi yorumlar var iddaasyla ortalık velveleye verilmiş gibi bir durum yaratmaya gerek yok,herkes adam gibi efendi gibi fikrini paylaşıyor,isteyen abartır orijinalini alır isteyen benim gibi 7 tl ye alır ama aklı orijinalinde kalır ; başka marka modeller uymuyor diyen de benim onun için anlaşılmadıgı için acıklık getireyim ; piyasada elbette her marka ve tipe uyması sadece ve sadece uzunlukları olduktan sonra sorun değil bunun aksini iddaa eden de yanıtlar arasında yok gibi , yukarıda sadece lastik değişiminin orijinal sileceğe olduğu yönünde bir açıklama için örnek verdim ,durumun o şekilde olmadıgı lastik rayının mitsuba marka da ki gibi olmadıgından hiçbiri ile uyumu yok demiştim.... gerisini anlamayacak bir durum yok,emin olun ehliyeti olan her adam piyasada her tipte ve ebatta silecek olduğunu biliyordur bu forumda bunu açıklamaya da neden gerek gördünüz anlamış değilim, aksi halde bu başlığında açılmasını gereksiz bulmamız gerekirdi..saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence şöyle yapalım öncelikle yazılanları doğru anlayalım ve insanlara fikirlerini söylediği bir ortamda tartışma varmış kavga çıkmış gibi yorumlar var iddaasyla ortalık velveleye verilmiş gibi bir durum yaratmaya gerek yok,herkes adam gibi efendi gibi fikrini paylaşıyor,isteyen abartır orijinalini alır isteyen benim gibi 7 tl ye alır ama aklı orijinalinde kalır ; başka marka modeller uymuyor diyen de benim onun için anlaşılmadıgı için acıklık getireyim ; piyasada elbette her marka ve tipe uyması sadece ve sadece uzunlukları olduktan sonra sorun değil bunun aksini iddaa eden de yanıtlar arasında yok gibi , yukarıda sadece lastik değişiminin orijinal sileceğe olduğu yönünde bir açıklama için örnek verdim ,durumun o şekilde olmadıgı lastik rayının mitsuba marka da ki gibi olmadıgından hiçbiri ile uyumu yok demiştim.... gerisini anlamayacak bir durum yok,emin olun ehliyeti olan her adam piyasada her tipte ve ebatta silecek olduğunu biliyordur bu forumda bunu açıklamaya da neden gerek gördünüz anlamış değilim, aksi halde bu başlığında açılmasını gereksiz bulmamız gerekirdi..saygılar.

eğer bu yazdıklarınız benim içinse; :) bu arada bende Kayseri'liyim 8)

o kadar pahalı olduğu halde neden hala mitsubaya lastik sokmaya çalışıyoruz? buna anlam veremediğim için yazdım o açıklamayı. kökten değiştirin, takın muz (banana) silecekleri olsun bitsin. hem paranız cebinizde kalır hem de daha hoş bir görüntü yaratır aracınızda. 50 tl bile bir silecek için çokken, 80-90 tl para veren arkadaşlar var. yazık günah valla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 80-90 rakamı muhtemelen tüm silecekler içindir ki tahmin ediyorum bu bir HB dir. Sadece ön silecekler dediğiniz gibi tamamı değişirse 50-60 TL dir ki zaten yıllardır bu şekilde. Eskiden sadece lastik değiştirme seçeneği de yoktu , bu konuda sitede bir başlık bile açılmıştı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40.000 bakımı + silecek papucu değiştirme = %15 indirim = 390 tl 3 taksit+ şemsiye :)

(şemsiye derken gerçek şemsiye mecazi değil :):)

Arkadaş şu hız sabitleyici işini bi halledemediler, olur normal diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...