Jump to content

Rölanti Sensör Sorunu

hamit24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar merhaba

mazda 3 dizel aracim var yaklasik 1 aydir ayni sorunla bogusuyorum.

sorunum motor devrinde dalgalanma ve stop ediyor motorun sicak yada soguk olmasi farketmiyor hareket halindeyken bile yapabiliyor stop edincede calismada baya zorlaniyor.birkac farkli ustaya gosterdim malesef cozum bulamadilar.internetten biraz arastirdim rolenti sensoru olabilir diyorlar.bogaz kelebegini kendim temizlemistim daha once bi sure idare etti fakat yine nuksetti ayni sorun.

bogaz kelebeginin orda 4 adet sensor var biri bogaz kelebegine,digeri jikle kelebegine bagli diger 2 si  bogaz kelebeginden sonraki normal sensor

bu konu hakkinda fikir yurutebilecek arkadaslardan yardim bekliyorum....

Edit : Başlık imla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
Guest sistempro

bende de devir dalgalanması var. lpg yi takan usta %90 akışmetre arızalı dedi. devir saati yerinde durmuyor. senin devir saati de öylemi? bende araç ısınınca stop etmiyor. benim ki benzinli, fark edermi bilmiyorum. en iyi servise git arıza tesbit yaptır. bende servise gitmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölanti sensörü bozulmuştur. Akışmetre ne alaka ? Onu anlamak çok kolay hem, üzerindeki soketi söküp taktığın zaman devirde fark olmuyorsa akışmetre bozuktur.

Valla bu ustaların elinde telef oluyor arabalar. Mazda uzun vadede boğaz kelebeği, oksijen sensörü, maf sensörü, rölanti sensöründen kaynaklı arıza verir. 4'ü dışında da motorda kolay kolay sorun çıkmaz .

Rölanti ve kullanımda titrememe, stop etme nedenide oksijen ve maf (hava akışmetre) sensörünün zamanında değiştirilmemesi. Ömrü var ama kimse değişmez pahalı olduğu için. Halbuki Bosch ucuz sensörler var. Zamanı geldimi değişmek lazım.

Ayrıca kullandığımız yakıtlardan boğaz kelebeği kirleniyor ,bunu temizleyen ustalar sensörü ile beraber alkole, tinere ne bulduysa artık ona yatırınca rölanti sensörünü bozuyorlar. Benim 626'yı öyle haşat ettiler :D bir leğenin icine boğaz kelebeğini batırdılar ve işi de batırdılar :)

Antep'ten Elazığ'a gelene kadar kriz geçirecektim :) giderken sorun yok ama gişelerde kuyruğa geldin mı devir saati viyyuu viyyu viyyuu

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Rölanti sensörü bozulmuştur. Akışmetre ne alaka ? Onu anlamak çok kolay hem, üzerindeki soketi söküp taktığın zaman devirde fark olmuyorsa akışmetre bozuktur.

Valla bu ustaların elinde telef oluyor arabalar. Mazda uzun vadede boğaz kelebeği, oksijen sensörü, maf sensörü, rölanti sensöründen kaynaklı arıza verir. 4'ü dışında da motorda kolay kolay sorun çıkmaz .

Rölanti ve kullanımda titrememe, stop etme nedenide oksijen ve maf (hava akışmetre) sensörünün zamanında değiştirilmemesi. Ömrü var ama kimse değişmez pahalı olduğu için. Halbuki Bosch ucuz sensörler var. Zamanı geldimi değişmek lazım.

Ayrıca kullandığımız yakıtlardan boğaz kelebeği kirleniyor ,bunu temizleyen ustalar sensörü ile beraber alkole, tinere ne bulduysa artık ona yatırınca rölanti sensörünü bozuyorlar. Benim 626'yı öyle haşat ettiler :D bir leğenin icine boğaz kelebeğini batırdılar ve işi de batırdılar :)

Antep'ten Elazığ'a gelene kadar kriz geçirecektim :) giderken sorun yok ama gişelerde kuyruğa geldin mı devir saati viyyuu viyyu viyyuu

devir göstergesinin inip inip çıkması rolanti sensöründenmidir? ön bilgi için saol. servise gittiğimde bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devir göstergesinin inip inip çıkması rolanti sensöründenmidir? ön bilgi için saol. servise gittiğimde bakalım ne diyecekler.

Aynen öyledir...

İyi bir usta sökerek gerekli temizliği yaparsa düzelme ihtimali yüksek... Bu işlemi yaptıktan sonra aracı rölantide değil de kullanarak ısıtırsanız adaptasyon işlemi için sıkıntı da çekmemiş olursunuz...

Ancak sensör size el salladıysa yapacak bir şey yok, çıkmacılarla ahbaplık kurmanız en iyi ihtimal... Yoksa malzemenin sıfırı aracın dörtte bir fiyatına !!

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ancak sensör size el salladıysa yapacak bir şey yok, çıkmacılarla ahbaplık kurmanız en iyi ihtimal... Yoksa malzemenin sıfırı aracın dörtte bir fiyatına !!

:)

Hocam bu sensör bu kadar pahalı mı?. Benim arabada da aynı sorun var, korktum şimdi. Ben kendi imkanlarımla bogaz kelebeği, hava filtresi girişleri vs gibi yerleri temizledim. Son durum şuan iyi ama daha sonra olursa bittik demek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Halbuki Bosch ucuz sensörler var. Zamanı geldimi değişmek lazım.

Hocam ucuz dediğiniz kaç lira tahmini?. Birde yerine uyuyormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam öncelikle geçmiş olsun umarım bu kadar pahalıya mal olmaz sorununuz. bir arkadaş oksijen sensörü (bosch marka) uygun fiyata demiş. peki nereden temin edebilirz bu sensörü ve fiyat hakkında bilgi verebilirmisiniz. benim sensör bozulmuş arıza lambası hep yanıyor bu nedenle uygun fiyat ise değişmek istiyorum ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

bosch car servislerinde vardır o zaman. bir arayım bakalım. daha önce bir arkadaş bıosch car servisinden benzin pompası almış sıfır, 80 tl ye. lantisler için olan. ben sordum baya bir servise ama bulamadım. bir de akışmetre sorayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...