Jump to content

Mazda 323 (Familia) Soğukken stop etme ve rolanti düzensizliği

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest sistempro

bende de aynı sorun vardı. gazda sorun yoktu ama benzine alınca arac stop ediyor. çalıştırıyorum gidiyor 2 sn sonra stop ediyor. ssanayi deki ustam rolantiyi yükseltti. artık stop etmiyor.

bendeki hava filtre hortumu aynı. kırık ve bantlanmış. mazda servisinde bunun değişmesi şart dedi usta.fiyat ne dedim 170 tl dedi. bend ekalsın dedim. yarın tornacıya yaptıracam inşALLAh.

gürhan abi meb başayer mazda servisi orjinal buji takımı 30 tl kablolara da 250 tl dedi. fiyat iyi mi. fiyat fazlaysa yurt dışından nerden sipariş ediyon. ucuza gelirse bende sipariş ediyim eğer akraban felan değilse. bi de bende lantis 1.8 doch motor var. hangi buji ve kabloları olacak buna

1.8 DOCH Full Enjeksiyonlu Motor

NGK (BKR5E11),(BKR6E11),(BKR7E11) - NİPPON DENSO (K16PR-U11),(K20PR-U11),(K22PR-U11)  Katalitik Konvektörlü Model

NGK (BKR5E),(BKR6E),(BKR7E) - NİPPON DENSO (K16PR-U),(K20PR-U),(K22PR-U) Katalitik Konvektörsüz Model

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buji kablosu zaten şase numarana göre olacak onu servis bilir ama buji olayı ince bir olay zaten mevcut yazdığın motor sizin aracınızın motoru konvektör durumuna dikkat edin bide orjinal diye sallama buji takmasınlar bujilerin koduna dikkat et çünkü tırnak aralıkları değişiyor vede yakıtı çekişi etkiliyor, mevcut koddaki bujiyi servisten iste yok ise servisten kullandıkları buji hakkında bilgi al tırnak aralığının 90 filer olamasına dikkat et sentille ölçsünler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

buji kablosu zaten şase numarana göre olacak onu servis bilir ama buji olayı ince bir olay zaten mevcut yazdığın motor sizin aracınızın motoru konvektör durumuna dikkat edin bide orjinal diye sallama buji takmasınlar bujilerin koduna dikkat et çünkü tırnak aralıkları değişiyor vede yakıtı çekişi etkiliyor, mevcut koddaki bujiyi servisten iste yok ise servisten kullandıkları buji hakkında bilgi al tırnak aralığının 90 filer olamasına dikkat et sentille ölçsünler.

tmm gürhan usta. şimdi almaya gidiyorum inşALLAh. sonucu bildiririm.

gürhan abi sen beni şu no dan arasan ben seni kaydetsem sakıncası olur mu ? 0538 345 22 84

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumdan bir üyenin ihtiyacı için yaz aylarında servisten aldığım buji kablosu fiyatı 280 artı kdv şeklindeydi... Ellerinde de yoktu Belçika'dan gelecek demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Forumdan bir üyenin ihtiyacı için yaz aylarında servisten aldığım buji kablosu fiyatı 280 artı kdv şeklindeydi... Ellerinde de yoktu Belçika'dan gelecek demişlerdi.

o zxaman ben o bıji kablosunu gidip alıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Beyler sorun çözülmüştür. Sonunda !! Foruma geri dönebildim çünkü bu sorun kafamda büyüdükte büyüyordu. Rolanti motorunu benden önceki sahibi iptal ettirmiş. sıcak su tahliye bölümünü v.s kapattırmış, neyse ki Otoloji Fevzi Usta imdadıma yetişti. Kapalı olan 3 kanalı açtı öncelikle. ayrıyeten içerisinde bir parça bozulmuş dedi. bunu da elinde çıkma başka bir parçanın içerisinden almış. Sonuç : 140 TL ve herşey düzelmiş. Rolanti önce 2000devirlerde ısındıkça 1000 devire düşüyor. Çok rahatladım diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

bende tek nokta varken lpg ile tek marşta alıyordu. şimdi sıralı sisteme geçtim. mecbur benzinle çalışıyor ilk. 3. marşta alıyor. marş motorundan şüpheleniyorum. ısındıktan sonra sorun kalmıyor. buji kabloları değil çünkü orjinali takıldı. bazılarının buji ya da kablolarından olabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

97 model mazda mın yakıtının fazla olması nedeni ile yaklaşık 1 ay önce LPG ciye gidip ince ayar yaptırdım, yakıt sorunu düzeldi ancak araç soğukken rölanti 500 ün bile altına iniyor, arabanın çekiş gücü bayağı düşüyor, motor ısındıktan sonra bu sorun düzeliyor. Tekrar LPG ciye gittim, rölanti problemini söyledim. LPG'ci :"benimle ilgili bir sorun yok, otomatik jikle devreye girmiyordur" dedi. Tamirciye gittim bu araçta otomatik jikle yok dedi. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, böyle bir problemle karşılaşan oldumu hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, selbar33 :

97 model mazda mın yakıtının fazla olması nedeni ile yaklaşık 1 ay önce LPG ciye gidip ince ayar yaptırdım, yakıt sorunu düzeldi ancak araç soğukken rölanti 500 ün bile altına iniyor, arabanın çekiş gücü bayağı düşüyor, motor ısındıktan sonra bu sorun düzeliyor. Tekrar LPG ciye gittim, rölanti problemini söyledim. LPG'ci :"benimle ilgili bir sorun yok, otomatik jikle devreye girmiyordur" dedi. Tamirciye gittim bu araçta otomatik jikle yok dedi. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, böyle bir problemle karşılaşan oldumu hiç.

konu sahibi @cothcu sorununu rölanti motorundan halletmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...