Jump to content

Silindir Kapak Contası

omer_istes34@hotmail.com
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yeşil-mavi antifriz ömrü 5 yıl kırmızı antifriz ömrü 10 yıl bunu aşarsa bozulur ve contayı yakabilir. zengin-fakir karışımda sorun yaratır.

antifiriz zararlımı yani anlamadim ?

Antifiriz neden zararlı olsun , antifiriz aşırı soğuklarda aracın soğutma suyunun donmasını engelleyen bir karışım zamanı geçse bile çok çok özelliğini kaybeder vede donma derecesi değişir yani zamanı geçse vede özelliğini kaybetse bile araca zararı olmaz tabii soğuk bir kış günü motor blogunun içinde domaz ise, contayı patlatmakla alakasını anlayamadım, contaya zararı olmaz , yani motoru soğutmaya gene devam eder , zengin  fakir karışım mevzusunuda açarsanız memnun olurum,  bu karışım oranı yakıt için sölenir , soğutma suyu ile alakası nedir acaba sayın greystone. ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence  bahsi geçen ustalar sallıyolar, hiçde bizim arabalarımızın huyu conta patlatmak değil bence yanlış işçilik vede kalitesiz contadan dolayı ,kendileri sebep oluyorlar bu problemlere, bu kadar 323 var sitede onlarınki niye patlamıyor.

Bahsi geçen problemlerini iyice tasvir et , okuduğumuzda anlayabileceğimiz şekilde olsun,  ne zaman nasıl oluyor ses, ne zaman başladı, sizin şüpe ettiğiniz bir uygulama oldumu tamircide , iyice anlat bakalım.

Ses bu tamirden sonra başladı 2 yıl önceki motor yapımından sonra yoktu.. Sesi nasıl tarif edeyim şöyle ki ; hani sibopların ayarı bozulur da boşluk yapar ya  işte 3000 deviri geçince bu ses başlıyor 3000 e kadar bişey yok normal... Herhangi bir farklı uygulama yapılmadı baştan sona toplanıncaya kadar aracın başındaydım. Ve ses yapacak metal aksamların tamamını kontrol ettim sadece egzozun önünde radyatöre ısı gelmesini önleyen metal plaka var bağlantıları kopmuş kaynattırdım. Halen kesilmedi ses.  Video çektim ama ne kadar anlaşılır bilmiyorum.

http://youtu.be/FOqZZRJmaHI

Bu arabaların huyu conta patlatmak mıymış bu kadar cahil yorum mu olur ustamı bunu söyleyen

Evet söyleyenler USTA . Zannedersem çıkar yol bulamayınca en kolay cevap bu olsa gerek...

Fakir karışımdan zırıldama yapar yeteri kadar yakıt gelmediğinden yapar. Benzinde yapmaması gerek dip gazda bile.

Hem LPG de hemde BENZİN de aynı ses var maalesef...Antifiriz de yeni değişti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sesin motorun içinden  gelmediğini düşünmekteyim, benim tahminim ya triger , yada triger tarafındaki kayışların bağlı oldukları ekipmanlar, örneğin direksiyon pompası,  şarj dinamosu, devirdaim den olabilir , özellikle şarj dinamosunun bilyasına bakmanız gerek , bunuda şu şekilde deneyebilirsiniz, kayışları tek tek attırıp sesi kontrol edin, enson trigeri deneyin yan kapağı açıkken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

Antifiriz neden zararlı olsun , antifiriz aşırı soğuklarda aracın soğutma suyunun donmasını engelleyen bir karışım zamanı geçse bile çok çok özelliğini kaybeder vede donma derecesi değişir yani zamanı geçse vede özelliğini kaybetse bile araca zararı olmaz tabii soğuk bir kış günü motor blogunun içinde domaz ise, contayı patlatmakla alakasını anlayamadım, contaya zararı olmaz , yani motoru soğutmaya gene devam eder , zengin  fakir karışım mevzusunuda açarsanız memnun olurum,  bu karışım oranı yakıt için sölenir , soğutma suyu ile alakası nedir acaba sayın greystone. ?

3000 devirden sonra hırıltı yapıyor diyorduya onun için söyledim .

antifiriz bildiğin alkol ömrü geçerse paslanma başlar borular devirdaim tıkanır conta yanar. Bozuk antifirizde contaya yakabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Servisten alabilirisniz orjinal contayı sadece, size yakın bir servisi arayın aracınızın şase nosuna göre size gönderirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisten alabilirisniz orjinal contayı sadece, size yakın bir servisi arayın aracınızın şase nosuna göre size gönderirler.

...şase numarasın GÖRE GÖNDERMELERİ İLGİNÇ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suyu ve yağı yerınde olmasına rağmen dun akşam sehır dışından gelirken gaz pedalına dokunduğumda bir çatırdama sesi geliyordu..benzinliğe girip yardım istedim pompacı arkadslardan sesi anlıyamadılar..suyu eksilmiş azcıkda yağ eksikti tamamladık orda sonra gene yola cıktım 45 km sonra su eksilmiş tamamlayıp tekrar yoldaydım..ve sonra on kaputtan ve egsozdan dumanlar yukseldi.Yedek su plasık kutusunun kapağını attırmış..sonra arkadası cağırdım bir 40 km mazdamı halatla cekerek gece evime geldim..arac evin önünde su an (( korkum sebebiyle ( yuksek meblağ) hala sanayıye götüremedim hb mazda 91 aracımı..Değerli kardeşlerim aracımdakı sıkıntı ne olabilir? bundan öncede ıkı kez conta yanmıştı..üzgünüm yani..gayette olgun sakın bir ruh ile kullanırım aracı..saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suyu ve yağı yerınde olmasına rağmen dun akşam sehır dışından gelirken gaz pedalına dokunduğumda bir çatırdama sesi geliyordu..benzinliğe girip yardım istedim pompacı arkadslardan sesi anlıyamadılar..suyu eksilmiş azcıkda yağ eksikti tamamladık orda sonra gene yola cıktım 45 km sonra su eksilmiş tamamlayıp tekrar yoldaydım..ve sonra on kaputtan ve egzozdan dumanlar yukseldi.Yedek su plasık kutusunun kapağını attırmış..sonra arkadası cağırdım bir 40 km mazdamı halatla cekerek gece evime geldim..arac evin önünde su an (( korkum sebebiyle ( yuksek meblağ) hala sanayıye götüremedim hb mazda 91 aracımı..Değerli kardeşlerim aracımdakı sıkıntı ne olabilir? bundan öncede ıkı kez conta yanmıştı..üzgünüm yani..gayette olgun sakın bir ruh ile kullanırım aracı..saygılarımla

sanırım aracınız gene conta yakmış, genleşme kabınıda bu basınc, baskı yaparak kapagını attırmış, umarım motor fazla hasar görmemiştir, usta bakıp gerekeni söleyecektir.

...şase numarasın GÖRE GÖNDERMELERİ İLGİNÇ..

Servislerden parça istediğinizde sizden şese nosunu sorar vede kaydınızı yaparlar, sonrada aracınızın kullanacağı orjinal parçayı size gönderirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...