Jump to content

Mazda 323 hb 1993 aracım yoldayken stop ediyor.

basstone84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Pazar günü aracımın gaz ayarını yaptırmıştım bu sabah işe giderken aracım bir türlü gazı yemiyordu..Sanki tüp bitince tekler ya ilk 2 viteste bunu yapıp durdu.  3üncü ve 4 üncü viteslerde gaza basıyorum araç çok yavaş hızlanıyor..Gazı bir türlü yemiyor. Acaba gaz vanasını çok mu kısık yoksa gaz pedalında bir sorun mu var?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazar günü aracımın gaz ayarını yaptırmıştım bu sabah işe giderken aracım bir türlü gazı yemiyordu..Sanki tüp bitince tekler ya ilk 2 viteste bunu yapıp durdu.  3üncü ve 4 üncü viteslerde gaza basıyorum araç çok yavaş hızlanıyor..Gazı bir türlü yemiyor. Acaba gaz vanasını çok mu kısık yoksa gaz pedalında bir sorun mu var?

Hava gaz karışımı düzgün olmadığı için gaz yemiyordur, böyle olunca fazla gaz yakar, randıman alamazsın...

Yine söylüyorum; aracın benzinde sorunsuz çalışıyorsa, gaz ayarını anlayan bir ustaya yaptırırsan sorun kalmaz...

Sorun çözüldükten sonra yine anlayan bir ustaya avans ayarını kontrol ettirmen de gerekibilir.

Kolaylıklar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar tekrardan selam. En son mesajımdan beri arabamla pek ilgilenemedim. Güzel bir mazda ustası buldum. Arabamı ona bırakcam. 1500 tl gibi bir bütçe ayrıdır. Motor-ateşleme-fren-baskı balata-elektirik sistemlerini elden geçirmek istiyorum..İnat ettim adam edeceğim bu arabayı :) Fİkirkleriniz varsa eğer almayı çokk isterim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar tekrardan selam. En son mesajımdan beri arabamla pek ilgilenemedim. Güzel bir mazda ustası buldum. Arabamı ona bırakcam. 1500 tl gibi bir bütçe ayrıdır. Motor-ateşleme-fren-baskı balata-elektirik sistemlerini elden geçirmek istiyorum..İnat ettim adam edeceğim bu arabayı :) Fİkirkleriniz varsa eğer almayı çokk isterim..

Bu bütçeyi güzel mazda ustasının tavsiyesi ile mi ayırdın yoksa kendi düşüncelerine göre mi?

8:)

Aracın benzinde normal çalışıyorsa eğer, bu bütçeye gerek yok... Basit bir kaç gaz ayarı ile senin sorunun çözümlenir bence.

O bütçeyi harcadın diyelim, lpg de ayar yapılamazsa ne olacak ??

İkinci bir 1.500 TL mi ayrılacak !!

Tekrar söylüyorum, basit üç beş test ile sorun tespit edilir ve çözüm yoluna gidilir.

1-Benzinde normalse sorun lpg ayarındandır, iyi bir lpg ustası bul ayarlasın...

2-Benzinde de ateşleme problemleri varsa eğer; önce basit yerleri kontrol edin, (buji kablolarının sağlam olup olmadığı gibi, ateşleme bobininin sağlam olup olmadığı gibi, buji kontrolü vs.)

3-Sisteminde hava alan yerlerin olup olmadığını kontrol edin (plastik boruları özellikle)

4-Zayıf ihtimal ama akünün gücünden emin olun.

-----------------------------------------------

Önce sorunu tespit edin, sonra bütçe ayarlanır mutlaka, yoksa önce bütçe ayarlarsanız o bütçenin boşa gitme ihtimali var...

;)

Son çare; ayırdığın bütçeyi yol masrafı yap ve gel buraya ben lpg ayarını yapayım...

>:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

arıza tesbit 75-100 tl arası bir şey. mazdanın ismi lazım değil bir servisinde 100 tl çok diyince dayak yiyordum adamlardan  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hehe cevaplar süper :D :D Bütçem şuan 1500 tl..cebimde duran fazladan bir para. Hepsini harcamak niyetinde değilim.. :) Zaten ilk etapta paslanmış ve sökülemeyen bir bujim var. Ortalama 300 tl masrafı var :) Ondan sonra bujiler falan illaki değişecek. Yağ değişim zamanıda geldi..Araç genel bir bakıma girecek..Aradan 10 gün geçti araçta bir stop etme sorunu yok neden o gün yüksek rakıma cıkınca araba kafayı yedi 3 defa stop etti..Araçta frene bastıgım zaman hava sesi geliyor..Rolantiyi düşürüyor. Ona baktırcam. Akü ye şarz dinomasına baktırcam :D şimdilik öyle tabi..

Buji işlemi ve yağ hava filtreleri değişimi bitsin Lpg sistemini baştan aşağıya kontrol ettireceğim..Bu cuma günü öğleden sonra kısmet olursa gideceğim bakalım sanayiye. Aracıma 99 model ford ka ile kafa kafaya takas teklifi geldi :D Kıyamadım valla..Sizce napayım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksek rakımdan kaynaklanan hava basıncı da etkili olmuş olabilir... Neticede hava/gaz karışımının düzgün olması gerekli...

Takas meselesine gelince, tavsiye etmem.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takas olayına girmedim kıyamadım :) Bugün öğleden sonra sanayiye gidiyorum sevgili dostlar..Aracı bırakacağım.Umarım yaptıgım masrafa deger..Çok heyecanlıyım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takas olayına girmedim kıyamadım :) Bugün öğleden sonra sanayiye gidiyorum sevgili dostlar..Aracı bırakacağım.Umarım yaptıgım masrafa deger..Çok heyecanlıyım :)

Gaz'an mübarek olsun...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar sanayiye gittim bugün. Tek bujim değil 2 bujim sıyırmış :) :) Neyseki kırılmadan baya büyük bir çaba ile çıkarabildik bujileri :) Araca10-40 yağ yenilediler. Havave yağ filtreleri değişti. Sonra hoppp lpg ciye gittim. Lpg ci ustaya aracın seyir halindeyken stop ettiğini ama benzinde hiç olmadığını söyledim. O da tuhaf dedi :) Durumu anlattım iyice. Aracın boğaz kelebeğinin çok dar olduğunu ve aracın yeterli hava almadıgını söyledi. Üstündeki toyatanın kelebeğiymiş. Sonra gittim 323 için olanı aldık taktık.Taktığı gibi aracı çalıştırdık aracın rolantisi çok düşmüştü. Hemen orda bir ayar yaptı. Aracı benzide çalıştırdık gittik sonra tüpe geçtik. Ama şamandranın sıkıntılı oldugunu ve içerdeki gazı görmediğini söyledi. Ön tarftaki gaz kesicinin çok eskidiği değiştirilmesi gerktiğini söyledi. Ama önce elektirikçiye gidip aracın elektrik tesisatını elden geçircem. Motoru açtıgımız zaman ortalık arap saçı gibi :D Sonra gel onları değiştirelim dedi.

Ama asıl stop etme olayı ile ilgili bir girişim yok :)

2013-03-29135827.jpg

2013-03-29131953.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin yarısını halletmişsin, çünki; yalama olmuş bujiyi çıkartmak başlı başına sorundur... Benzinde aracınız normal olarak çalışıyorsa ve sıkıntı yoksa lpg ustasının başına ekşi...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Lpg ustası sagolsun 1 saat uğraştı arabayla yarına devam edeceğiz bakalım..Şu sorun hallolsun başka bir isteğim yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Lpg ustası sagolsun 1 saat uğraştı arabayla yarına devam edeceğiz bakalım..Şu sorun hallolsun başka bir isteğim yok :)

Çevrendeki senin tarzında lpg'li araç kullanan arkadaşlarına veya insanlara danış, çoğunluk hangi lpg ustasından memnunsa ona git... Başka ne diyeyim.

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün lpg ustasının yanına gidemedim çünkü akşama kadar elektirikçideydim :) Ustam büyük bir sabırla ve özveriyle tam 3-4 saat çalıştı ve o karmaşık görüntüden kurtardı motorumu. Hemen hemen gerekli olan olan tüm kabloları yeniledi güzel bir düzen sağladı. Aracımın performansında da hissedilir bir değişme olduğunu gördüm. Kısmet olursa bu hafta içi lpg ustama gideceğim tekrardan. Elektirik işleri sırasında bir kaç foto çektim ve son halini koymak istedim..Bu arada aracıma aynı zamanda ses sistemi döşettim. 600 watlık poiner kolonlar 1000 watlık JBL subbas taktırdım:) 2400 watlık anfi.. Sonuç süper..Onun da fotoalrını yarına yüklerim..

2013-03-30133111.jpg

2013-03-30133117.jpg

2013-03-30153856.jpg

2013-03-30153849.jpg

2013-03-30174212.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün aracıma BRC lpg beyni taktırdım ve lpg sisteminin elektril tesisisatını yeniledim..

2013-03-31154914.jpg

Dünkü yaptırdığım ses sistemi fotoları da aşağıdadır. Konuyla alakası yok ama paylaşmak istedim :)

2013-03-31121656.jpg

2013-03-31121650.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalılarla kaplanmış çimen saha temzilenince kendine gelmiş.Ustanın eline seninde cebine sağlık.Sonuç iyi olmuş. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...