Jump to content

2013 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mevsimsel artışlar oluyor diye geçen yıl Nisan ayına baktım ama 2012 Nisan ayında 30 adet satılmış, demekki 113 adet lik 2013 Nisan ayı satışı harbi başarı anlamına geliyor , tebrikler...

125 adet satan en yakın rakip Mitsubishi ye  yaklaşmışız, bir daha ki ay sollarız umarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 206
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

23

• emregc

35

• domestos

23

• EgeG

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ne yaptılar ki sattılar bu aracları ve de hangi aractan satıldı bir acıklasalarda bilsek bir meraklı mazda severler de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne yaptılar ki sattılar bu aracları ve de hangi aractan satıldı bir acıklasalarda bilsek bir meraklı mazda severler de

ne yaptiklarindan cok ne sattilar onu merak ediyorum ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun vadeli planlar yapıyorlar (olması gerektiği gibi) bu yüzden günümüz rakamları ve uygulamaları bizlerin hoşuna gitmeyebilir...

Bence; bu yılın sonunda yeni gelecek modeller ve fiyat politikası ile mazda ülkemizde iyiye doğru bir ivme kazanacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun vadeli planlar yapıyorlar (olması gerektiği gibi) bu yüzden günümüz rakamları ve uygulamaları bizlerin hoşuna gitmeyebilir...

Bence; bu yılın sonunda yeni gelecek modeller ve fiyat politikası ile mazda ülkemizde iyiye doğru bir ivme kazanacaktır.

polianna goren masum koylu :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni gelecek modeller derken

2.0 ve ustundeki 6 ve cx5 i mi kastediyoruz

cunku onların rakamları belli 100 adet satarsa hedefi gectik diyecekler

mazda3 ün kasa eskidi seneye yenisi gelecek o nedenle satısı iyicene dustu

2 zaten o fiyata zor alıcı buluyor hasta mazdacı olmak gerekir

yani bir planları varsa da cok cok uzun vadeli planlar olsa gerek ki biz algılayamıyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur'un polyanna örneği doğru olabilir ama insanın hayat felsefesi pozitif yönde olursa, yaşadığı ömürden tad alabilir...

Ben de; pozitif düşüncelere sahip olduğum için Mazda Türkiye hakkında bu düşüncelere sahibim...

Ege Bölge toplantısında muhabbeti geçmişti, yeni modellerin ve yeni fiyatların olacağı, bu modeller sizin bahsettikleriniz değil...

Dünya çapında marka olan bir firmanın mutlaka uzun vadeli planları vardır. Bu markanın ülkemizde daha önceki distribütör sayesinde epeyce bir sorun yaşadığı ve belirli bir dönem araç getiremediği/satamadığı aşikarken, yeniden toparlanması kolay olmuyor, olmayacaktır...

Ben bu yüzden pozitif düşüncelere sahibim... Keşke 90'lı yıllardaki ivme devam ettirilebilseydi de, bu günleri sıkıntılarla yorumlamasaydık.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur'un polyanna örneği doğru olabilir ama insanın hayat felsefesi pozitif yönde olursa, yaşadığı ömürden tad alabilir...

Ben de; pozitif düşüncelere sahip olduğum için Mazda Türkiye hakkında bu düşüncelere sahibim...

Ege Bölge toplantısında muhabbeti geçmişti, yeni modellerin ve yeni fiyatların olacağı, bu modeller sizin bahsettikleriniz değil...

Dünya çapında marka olan bir firmanın mutlaka uzun vadeli planları vardır. Bu markanın ülkemizde daha önceki distribütör sayesinde epeyce bir sorun yaşadığı ve belirli bir dönem araç getiremediği/satamadığı aşikarken, yeniden toparlanması kolay olmuyor, olmayacaktır...

Ben bu yüzden pozitif düşüncelere sahibim... Keşke 90'lı yıllardaki ivme devam ettirilebilseydi de, bu günleri sıkıntılarla yorumlamasaydık.

;)

yanlıs anlamayın sizin ustunuze gelmek niyetim degil ama

yurtdısı ozellikle mazdanın ciddi piyasası olan avusturalyayı cok sık takip eden birisi olarak

yeni modeli yok ki mazdanın benim bildigim sadece yeni kasayla cıkacak 2014 mazda3 var su anda

bir de bahsedilen mini suv cx3 olabilir ama onun ne olacagı hic belli degil cıkan resimler genelde 2 nin yukseltilmiş hali gibi yani buyuk hayal kırıklıgı da olabilir

bu nedenlerle soyledim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlıs anlamayın sizin ustunuze gelmek niyetim degil ama

yurtdısı ozellikle mazdanın ciddi piyasası olan avusturalyayı cok sık takip eden birisi olarak

yeni modeli yok ki mazdanın benim bildigim sadece yeni kasayla cıkacak 2014 mazda3 var su anda

bir de bahsedilen mini suv cx3 olabilir ama onun ne olacagı hic belli degil cıkan resimler genelde 2 nin yukseltilmiş hali gibi yani buyuk hayal kırıklıgı da olabilir

bu nedenlerle soyledim

Yanlış anlaşılcak bir şey yok güzel güzel tartışıyoruz, ayrıca istediğiniz kadar üzerime gelebilirsiniz...

:)

Benim modelden kastım sizinde bildiğiniz yeni kasa muhabbeti idi... Yoksa bizim ülkemizdeki vergi teranesi yüzünden bahsettiğiniz mazda 6 veya CX-5 segmentindekiler değil diyerek o satırları yazmıştım... Ayrıca fiyatlarda düşme olacağı dedikodusunuda yapmıştık. :)

Yeni kasadan ve CX-3 konseptinden ben umutluyum... Çünki; mazdanın tasarımı ve iç dizaynı bir çok kişiyi cezbetse de ülkemizdeki konumundan dolayı cesaret ederek satın alan kişi sayısı az... Arkadaş muhabbetlerinde hep mazda'nın sıradışı görünümü/tasarımı takdir edilmekle birlikte iş satın almaya gelince mesafeli oldukları anlaşılmakta...

Bu ve benzeri önyargılar uzun vadede ancak aşılabilir. Yüz yıllık markaların zaten kısa vadeli planları olmadığına göre, umutlu olmak en mantıklısı bence.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlaşılcak bir şey yok güzel güzel tartışıyoruz, ayrıca istediğiniz kadar üzerime gelebilirsiniz...

:)

Benim modelden kastım sizinde bildiğiniz yeni kasa muhabbeti idi... Yoksa bizim ülkemizdeki vergi teranesi yüzünden bahsettiğiniz mazda 6 veya CX-5 segmentindekiler değil diyerek o satırları yazmıştım... Ayrıca fiyatlarda düşme olacağı dedikodusunuda yapmıştık. :)

Yeni kasadan ve CX-3 konseptinden ben umutluyum... Çünki; mazdanın tasarımı ve iç dizaynı bir çok kişiyi cezbetse de ülkemizdeki konumundan dolayı cesaret ederek satın alan kişi sayısı az... Arkadaş muhabbetlerinde hep mazda'nın sıradışı görünümü/tasarımı takdir edilmekle birlikte iş satın almaya gelince mesafeli oldukları anlaşılmakta...

Bu ve benzeri önyargılar uzun vadede ancak aşılabilir. Yüz yıllık markaların zaten kısa vadeli planları olmadığına göre, umutlu olmak en mantıklısı bence.

Saygılar.

kesinlikle katılıyorum soylediklerinize

ama siz mazdanın genel müdürü olsanız ve satışları nekadar arttırırsanız o kadar prim alsanız ve sektörde büyüseniz

reklamlarla diger firmalarda olmayan ozelliklerle basın internet tv radyoya cıkıp bas bas bagırırmısınız

yoksa simdikiler gibi yaptgınız en buyuk hareket merkezi tasımak ve bayileri teker teker kaybetmek mi olur

(empati yapıyorum sizin aktif olacagınızı biliyor fazlasıyla)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevindiğim şu ki forumumuzun aşağı yukarı %99 unun gerçeklik algısı olması gerektiği düzeyde normal görünüyor :)  ...

Dolayısıyla genelinimizin algılayamayacağı uzun vadeli rasyonel ve gizli  bir planın mevcut olacağına ben inanamıyorum , sizinde inanmanızı yada inanmak için kendinizi zorlamanızı  tavsiye etmem :)

Aksi taktirde tepkisizleşirsiniz, tepkisik bizi yavaş yavaş bunalıma daha sonrada depresyona sürükleyebilir. Malesef halkımızın ortak sorunudur bu tepkisizlik ancak farkında değilizdir bunu bencil yöneticilerimiz çok iyi bilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevindiğim şu ki forumumuzun aşağı yukarı %99 unun gerçeklik algısı olması gerektiği düzeyde normal görünüyor :)  ...

Dolayısıyla genelinimizin algılayamayacağı uzun vadeli rasyonel ve gizli  bir planın mevcut olacağına ben inanamıyorum , sizinde inanmanızı yada inanmak için kendinizi zorlamanızı  tavsiye etmem :)

Aksi taktirde tepkisizleşirsiniz, tepkisik bizi yavaş yavaş bunalıma daha sonrada depresyona sürükleyebilir. Malesef halkımızın ortak sorunudur bu tepkisizlik ancak farkında değilizdir bunu bencil yöneticilerimiz çok iyi bilir :)

sanal gerceklik bize ters haci :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seneye bu seneki satışın en az iki katı hicbir çaba olmasa bile garanti... Önümüzdeki 5 yıl içinde Mazda 5 ile 8 bin adet yıllık satış rakamlarına gelir diye tahmin ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seneye bu seneki satışın en az iki katı hicbir çaba olmasa bile garanti... Önümüzdeki 5 yıl içinde Mazda 5 ile 8 bin adet yıllık satış rakamlarına gelir diye tahmin ediyorum...

Abi neler biliyorsun da bize söylemiyorsun:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 3 geldiğinde aynı satış mantığı ile,hareket edilirse beklenilen kadar birşey değişmez,bence.. 90. Yılı çok başarıılı pazarladılar ve hemen hepsini sattılar. kısacık ta olsa bir tv reklamı ve sokak panolarında reklamları vardı.Ama her ne olursa olsun tv ye reklam vermemelerinin bir sebebi varr diye düşünüyorum. Reklam fiyatları en büyük ihtimal gibi geliyor bana

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 3 geldiğinde aynı satış mantığı ile,hareket edilirse beklenilen kadar birşey değişmez,bence.. 90. Yılı çok başarıılı pazarladılar ve hemen hepsini sattılar. kısacık ta olsa bir tv reklamı ve sokak panolarında reklamları vardı.Ama her ne olursa olsun tv ye reklam vermemelerinin bir sebebi varr diye düşünüyorum. Reklam fiyatları en büyük ihtimal gibi geliyor bana

1.5 3 mu geliyomus? kaynak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 3 mu geliyomus? kaynak?

japon bir mühendis ile yapılan bir röportajda okumuştum. Bir dergi röportajıydı. Mazda mühendisine mazda6 1.6 gelecek mi dediler. Mühendis te " 1.5 bir motor tasarladık.  Mazda3 ün lansmanı ile bu motoru tanıtıcaz ve zamanla diğer modellere uygulayacağız" gibi birşeyler diodu fakat yine de 6ya. 1.5 gelmez bence :D 3 e geliceği belli gibi tabi dergi haberi yalan değilse...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Egecim sen bu aralar biraz daha ders kitabı okumalısın kardeş bak biz yaptık sen  yapma, elimizden Auto Show düşmezdi zar zor mezun olduk hep... , Üniyi bitirince kurtarırsın sende Mazdayı bizim gibi hem bir mühendislik tutturursan  bakmışsın ki Mazda'dasın  ve Mazda PR ve İmaj da patlama yapmış Rusya ve Meksika gibi senin sayende ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkçası mazda çok satıp ortalığa düşsün istemem. Filo aracı yada ticari mazda görmek istemem; mazda ayrıcalığı mazdayı bilenlere, ona kıymet verenlere yakışır.Nerde bakımsız bir mazda görsem gerçekten içim sızlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...