Jump to content

Mazda 323 Glx mi? Corolla 1.6 xei mi?

maverick sbd

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese iyi akşamlar.

arkadaşlar araç araştırması içerisindeyim.

bir tane 1999 model mazda 323 glx 98.000 kmde klimalı lpg li bir araç buldum.araç temiz gibi duruyor.

ama bazen aklım toyotanın efsane kasası olan 1.6 xei olan modellerine kayıyor. ama bu araçlar donanım olarak zayıf tüpsüz klimasız modeller 17.000 tl den başlıyor.

bana biraz fikir verirseniz bu 2 araç konusunda sevinirim.

şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

araç ilanları aşağıdaki linklerdir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-99-model-lpgli-98.000-de-full-bakimli-orjinal-113110713/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1453-ten-emsalsiz-corolla-xei-orjinal-98.000-km-113988385/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemizdeki piyasa gereği mazda her zaman daha az paraya daha fazla donanım ve konfor sunmaktadır...

Uzun vadeli düşünüyorsan eğer mazda derim sonuna kadar, ancak ben aracı alırken para bağlıyorum yarın öbür gün paraya ihtiyacım olduğunda nakite çevirmek isterim mantığında ve durumundaysanız eğer toyota alın...

Ama ben her zaman nakite ihtiyacım olmasına rağmen paramı mazda'ya bağladım ve hiç pişman olmadım...

Benim için 9 bin liraya sahip olduğum konforu, prestiji ve sağlamlığı verebilecek başka marka sanırım yoktur...

Yani; her anlamda mazda derim ben sana...

Şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş öncelikle sölemek istediğim mazdanın sadece 323 hb modelini kullanmışlığım var onuda görüntüsünü vede konforunu çok sevdiğim için aldım. bahsi geçen araçlardan mazdayı değil sadece toyotayı değerlendirecem sebebi şu ; 2006-2009 arası 1997 model toyota corolla GLİ kullandım 3 yıl vede aynı linkini verdiğiniz aracın rengindeydi yani gümüş gri, araç hala kardeşimde dir vede tarafından kullanılmaktadır.200.000 i geçti km olarak.

toyotanın bu 1993- 1998 kasa corollası diyebilirimki şu an alınacak en güzel, konforlu vede ekonomik araşlardan biridir, bitliste şehir içi kullanımda 10 km de 1 ltr lpg tüketiyordum. şehir dışı % 40 daha az tüketiyor. aracın konforu çok iyi GLİ modelde klima , 4 cam oto, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar var, abs airbag yoktur, araç biraz yere yakındır engebeli yollarda altının sürmesi olagan bir durumdur, çok seridir vede süratlidir, bizzat ben lpg de 5500 devirde 200 km sürate ulaştım ki bassaydım 240 kadran sonuna vuracaktı. 115 hp lik 1.6 doch motordur. araba rölantide çalışırken çalışıp çalışmadığını anlamassınız, çok sessizdir. Türkiyede istediğin zaman satabileceğin alıcısı hazır araçlardan biridir. İnanın şu anki hiçbir model toyota belki o tadı vermez. ama bulabilirsen GLİ almanı öneriyorum full donanım sayılır. ama ilandaki kadar temiz bir toyota şimdiye değin anca bir kaç tane gördüm  , mazda hakıkındada bizzat o modelin kullanıcıları cevap yazarsa daha iyi olacaktır. şahsen ben 1991 model mazda 323 hb hiçbir modele tercih etmem , benim  şahsi sevgimden ama görüş bildirmek vede bilgilendirmek konusunda objektif olmak gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 aracıda test etme imkanım oldu . Mazda donanım olarak daha üstün olarak gözüksede 1.5 motoru ile hantal kalmaktadır eski kasa 323 Glx Karbüratörlü model 99 1.5 e göre daha seri bir araç olduğunu belirteyim ancak 1.5 yakıt konusunda lpg var ise dizel i aratmaz sana.

Ancak corollanın bir gidişi var o konuda diğer 2 araç hantal kalmaktadır. Corolla serilik olarak daha iyi ancak 98 model bir araca 17,000 vermek ne kadar mantıklı 13-15 civarı arası temiz bulabiliyosan al bu miktardan fazla verme derim. tercih senin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.bizim birader de 17.000 tl bir corollaya verilmez diyor.

araç tabiri caizse kabak diye tabir ettiğimiz donanımsız model. her aracın belli bir piyasası var. toyotanın dediğiniz gibi 2. el sıkıntısı yok. ama mazda da satılmayacak bir arabada değil bana göre.

mazda nın tüpü ve kliması olması benim için avantaj. km si az.

sağlamlık ve sorun açma yönünden kim kime diş geçirir orasını bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serilik önemli ise bahsi geçen mazda modelinin 1.8 modelini tercih edebilirsiniz. Toyotayı rahat bir şekilde alt eder.

Evet Söylemeyi unuttum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni bulduğum corollanın ilan linki:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-hatasiz-orjinal-102000-km.de-1997-1.6xei-112242284/detay

toyotayı satan kişi ile görüştüm hatırı sayılır bir miktar indi.

ama burdan tekirdağ 750 km.araç tüpsüz olduğu için 1.5 depoya yakın rahat yer.

ayrıca burdan tekirdağa arabayı görmek için 2 vesait ile gidicem o da ayrı bir masraf,yorgunluk...

gelirken köprü geçişi için hgs almam lazım.

noter satışı ile trafik sigortasını  da üstüne koyduğumda ilanda yazdığı fiyata denk geliyor.

bu araç için değer mi arkadaşlar? (tüp-klima yok.4 lastik sıfır.triger yeni radyatör yeni)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekirdağ'da güvenip baktırma imkanın olan birisi varsa değer derim... Yoksa; o kadar mesafe ve masraf ile maceraya gerek yok bence...

Sen vermiş olduğum mazda 626'yı bir daha incele.

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekirdağ'da güvenip baktırma imkanın olan birisi varsa değer derim... Yoksa; o kadar mesafe ve masraf ile maceraya gerek yok bence...

Sen vermiş olduğum mazda 626'yı bir daha incele.

:P

araç güzel. ama km'nin yüksek ve aracın 2000 motor olması benim gibi memur adama aslan beslemek gibi birşey olur.

ben birazda ilerisini düşünüyorum. yarın nakite ihtiyaç duyduğumda elden çıkarılabilirliği göz önüne alıyorum. keşke şu toyota klimalı; klimayı da geçtim tüplü olsaydı keşke.

o zaman o kadar yorgunluğuma değerdi diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç güzel. ama km'nin yüksek ve aracın 2000 motor olması benim gibi memur adama aslan beslemek gibi birşey olur.

ben birazda ilerisini düşünüyorum. yarın nakite ihtiyaç duyduğumda elden çıkarılabilirliği göz önüne alıyorum. keşke şu toyota klimalı; klimayı da geçtim tüplü olsaydı keşke.

o zaman o kadar yorgunluğuma değerdi diye düşünüyorum

Yakıt konusu hiç mühim değil... Şehirler arası 21-22 kuruş yakıyor, şehiriçi zaten her araç fazla yakıyor...

Parayı nakite çevirme konusunda haklısın, o zaman toyota ya da kuş serisi veya fransız tenekesi bakacaksın...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...