Jump to content

Üç Bujimi Yeniledim, Biri Yerinden Çıkmıyor?


basstone84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

  • Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • NoooFearrrr

    10

  • domestos

    6

  • basstone84

    12

  • oktay toker

    6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

WD40 motor yağı ve bildiğim kadarıyla kalın bir yağ, dişlerin arasına sızacak incelikle olması gerekli. Benim lokma takımı ve bahsettiğim yağ

ZJa08a.jpg

Her ikisi de ince yag,  uçları da her yere kolaylıkla ulaşabilmesi için uzun ve ince dikkat edersen. Bu türde bir yağ ile denerdim. Sağdaki yağı Bauhaus'tan aldım.  bu yağları ev ve ofiste başka şeyleri söküp takarken de kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hm yine de kullanılmamalı diye düşünüyorum cunku pas sökücü vida dişleri arasında? Sonuçta amac o vidayı aynen girdiği gibi çıkarabilmek, bunun için yağlama yani o esnada bloktaki dişlere zarar vermemek için. Çıkarırken dişler hafiften esneyecek, tahminen. Ve yeni buji takarken orjinal yerine doğru esneyip doğru şekli alacak, yine tahminen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Makina yağı ile denedim olmadı, anladım ki bu iş ustalık. Aracı götürdüm, usta bakar bakmaz bu buji diş kapmış

ve sıkılmamış dedi.  Wd40 sıkarak sol sağ sol sağ yaparak bujiyi çıkardı, yalnız buji yuvası dolayısı ile bozuldu. Sonra

çıkan bujiyi idareten yerine taktı, tornacıya gönderdi. Tornacı klavuz ile diş açtı. Özellikle sordum diş açarken talaş parçaları

içine düşmeyecekmi diye. Halledeceğiz dedi. Dişi açtı sonra bujiyi takmadan aracı çalıştırıp gaz biraz yüklenmemi istedi. Olay bu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. kötü ihtimal gerçekleşmiş ki zaten o ihtimal yüksekti.  gördüğün gibi, en basit buji değiştirmeyi bile gelişigüzel şahıslara yaptırmaya gelmiyor. Sonuçta en kralı, kendin yapmak. Bak tertemiz lokma takımı, buji üzerine öyle bir oturuyor ki bujiyi kaçık eksenli takmak mümkün değil.

Yeni diş açma sonrası içine giren talaşlara gelince, ben olsam iyi bir elektrikli süpürge ucuna ince hortum bağlayarak buji deliğinden piston odasına ulaştırarak bir süre vakumlardım, yani motor bloğunu açmadan yapılabilecek en mantıklı çözüm olarak aklıma gelen bu. Ve sonra ustanın yaptığı gibi bujiyi takmadan bir süre devir verdirirdim fakat onu da yaparken elektrikli süpürgenin ucunu buji deliği üzerine yapıştırırdım, talaşları en iyi vakumlaması için.

7PJ85r.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...