Jump to content

Aracın Dizel Gibi Ses Yapması ve Yağ Eksiltme...

Guest sistempro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest sistempro

merhaba beyler.

bu problemi çok araştırdım. benzinli araçlar bazen dizel gibi çalışabiliyor. bir ara kesmişti şimdi tekrar başladı. aracın yaşı km si pek önemli değil. çünkü araştırmalarımda 2009 model bir benzinli arabada bile bu olabiliyormuş. bir sürü öneri var bu konuda. yanlış yağ kullanımı, avans ayarı, itici, lifter vs... ben uzun süre aracı benzinde kullandığımda dizel sesi yok gibiydi. acaba uzun süre lpg de kullanımda olmuş olabilir mi. yoksa arıza tesbit için servise 70 tl bayılacam.

ben son bir görüşlerinizi alayım dedim. yarın servise gitmeyi düşünüyorum. kaliteli bir yağ ile 100-200 km benzinde kullansam değer mi? yoksa servise mi gideyim. hee bi de lpg alırken benzin istasyonunda lpg li araçlar için bir yağ kullandım. üzerinde lpg yazıyordu. onumu tavsiye edersiniz, yoksa casrtol magnatec diye birşey var onun mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 56
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

12

• roadless_2

2

• domestos

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bahsetmiş olduğun ses büyük ihtimalle lifter sesi, halk arasında fincan da denilmekte... Forumda araştırırsan çok güzel bir yöntemle sesin kesildiği konuyu bulabilirsin. Denemekte fayda var.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

323 ün sayfasında var o konu. sabit bir başlık var ama. konunun ilk sayfalarında şıngır şıngır gelen ses diyorlar. o avans ayarı ile ilgili sanırım. konunun sonunda karbüratörlü aracın piston eteği kırılmış. benim ki 16v doch 1.8. aynısımıdır acaba. sen lifter dedin. detaylı bir şekilde sanayideki ustamamı göstereyim, yoksa servisine mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 ün sayfasında var o konu. sabit bir başlık var ama. konunun ilk sayfalarında şıngır şıngır gelen ses diyorlar. o avans ayarı ile ilgili sanırım. konunun sonunda karbüratörlü aracın piston eteği kırılmış. benim ki 16v doch 1.8. aynısımıdır acaba. sen lifter dedin. detaylı bir şekilde sanayideki ustamamı göstereyim, yoksa servisine mi?

Bildiğim kadarıyla lifter (itici) dohc motorlarda oluyor, tam emin değilim yanıltmış olmayayım...

Neyse konumuza gelecek olursak, ustana söylesende servise gitsende bu sesin kesilmesi için sana illaki lifterleri değiştirelim diyeceklerdir. Ben şimdiye kadar hep böyle gördüm, bir tanesi çıkıp şöyle şöyle olursa böyle böyle olur diyerek benim sana araştır bul dediğim konudaki işlemleri yapmıyor...

Basit bir hesapla lifterleri değiştirmek 300-500 tl arasında değişiyor, değiştirmezsen ne olur?? Sadece o şıngırtıyı duyarsın başkada bir şey olmaz... Ama rahatsız edici bir ses kabul edelim...

8:)

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun sayın sistempro, lifter sesi genelikle uygunsuz yağ kullanınca olur vede tüm motorlarda bulunur  bu lifter , sorunu uygun yağ kullanarak çözebilirisiniz zaten , fakat uygun yağın bırakılmasından bir müddet sonra ses kesilmeye başlar hemen kesilmez. bazen sübapların fazla açık olmasındanda olabiliyor bu ses. unutmadan lifter deyipte geçmemek gerek , lifterlerin değişilkmesi için silindir kapağının açılması vede sübap takımını inmesi gerekir, aynı şekilde zaten hepsi beraber değişir, açılmışken vede silindir kapak contası da dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

geçmiş olsun sayın sistempro, lifter sesi genelikle uygunsuz yağ kullanınca olur vede tüm motorlarda bulunur  bu lifter , sorunu uygun yağ kullanarak çözebilirisiniz zaten , fakat uygun yağın bırakılmasından bir müddet sonra ses kesilmeye başlar hemen kesilmez. bazen sübapların fazla açık olmasındanda olabiliyor bu ses. unutmadan lifter deyipte geçmemek gerek , lifterlerin değişilkmesi için silindir kapağının açılması vede sübap takımını inmesi gerekir, aynı şekilde zaten hepsi beraber değişir, açılmışken vede silindir kapak contası da dahil.

Yani bu üst kapağın açılması demek. Aciliyeti varmı gürhan abi bu işin. Tahmini bu iş lifter dahil 1;5

Liraya olur. Ben şimdilik yağ olayını deneyim. Benzin istasyonlarında sAtılan bir yağ var  üzeinde

Lpg li araçlar için yazıyor. Yada hangisini tavsiye edersin.sanayi de ki ustam açık yağ koymuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolasın domestos usta. olmazsa ebaydan bakarım lifterlerin fiyatına.

Lifterlerin birim fiyatı pahalı değil ama 16 tane değişecek olunca yekün tutuyor, artı işçilik falan derken 300-500 Tl arası tutar diye tahmin ediyorum...

Öncelikle bir ustaya göster, sesin lifterlerden geldiği kesinleştiğinde forumda bulunan konuya göre uygulama yap, büyük ihtimalle ses kesilecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani bu üst kapağın açılması demek. Aciliyeti varmı gürhan abi bu işin. Tahmini bu iş lifter dahil 1;5

Liraya olur. Ben şimdilik yağ olayını deneyim. Benzin istasyonlarında sAtılan bir yağ var  üzeinde

Lpg li araçlar için yazıyor. Yada hangisini tavsiye edersin.sanayi de ki ustam açık yağ koymuştu.

kardeş şu an arabanda kaç numara yağ var ustandan sor, benim tavsiyem , vede benim şu an arabamda kullandığım 10-40 yarı sentetik yağ bırak zaten aracındaki yağ bu ise hiç elleme havaların ısınmasını bekle vede daha kalın bir yağ dene, üstünde lpg li araçlar için demesi bişeyi değiştirmez kaliteli yağ kullan hangisi olursa artık, bu arada acelesi yok illa değişmen gerekmez sadece ses rahatsız eder motor ısınıncaya kadar.

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş şu an arabanda kaç numara yağ var ustandan sor, benim tavsiyem , vede benim şu an arabamda kullandığım 10-40 yarı sentetik yağ bırak zaten aracındaki yağ bu ise hiç elleme havaların ısınmasını bekle vede daha kalın bir yağ dene, üstünde lpg li araçlar için demesi bişeyi değiştirmez kaliteli yağ kullan hangisi olursa artık, bu arada acelesi yok illa değişmen gerekmez sadece ses rahatsız eder motor ısınıncaya kadar.

geçmiş olsun.

Sen önce sesin gerçekten lifterlerden geldiğini tespit et, sonra çözümü için araştırma yaparsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsetmiş olduğun ses büyük ihtimalle lifter sesi, halk arasında fincan da denilmekte... Forumda araştırırsan çok güzel bir yöntemle sesin kesildiği konuyu bulabilirsin. Denemekte fayda var.

Kolay gelsin.

ben sizin tahmininiz vede sesin lifter sesi olduğu kanaatiylede yorum yapmışım, ses lifter sesi olsada olmasada biz önerilemizi sıralamışız umarım problem çözülür.

Sen önce sesin gerçekten lifterlerden geldiğini tespit et, sonra çözümü için araştırma yaparsın...

sayın domestosa katılıyorum. umarım önemli bişey değildir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

ses ısınınca kesilmiyor. devam ediyor. yağı değiştirince başladı. ama yağ eksiltmesi hep aynı. aldığım yağın bidonu bagajda. özelliğini yazarım. üst contadan yağ sızıyor. lastiğini yeni değiştirdik. hala sızıyor. yağ ekliyoruz ama yağ çabuk bitiyor. conta kapağını mı değiştirmek lazım acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses ısınınca kesilmiyor. devam ediyor. yağı değiştirince başladı. ama yağ eksiltmesi hep aynı. aldığım yağın bidonu bagajda. özelliğini yazarım. üst contadan yağ sızıyor. lastiğini yeni değiştirdik. hala sızıyor. yağ ekliyoruz ama yağ çabuk bitiyor. conta kapağını mı değiştirmek lazım acaba?

Yağ numarasını hele bi yaz bakalım !!

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anlaşılan yağ değişimi sebep olmuş bu duruma , üst sübap kapağı contasını değiştirdiğin halde gene yağ sızdığını sölemişsin, anlaşılan contayı değiştikten sonra çok sıkmışsınız sübap kapağı contası yenilendikten sonra fazla sıkılmaz aksi halde gene sızdırır.

[smg id=8005]

[smg id=8004]

[smg id=8006]

bende yakın zamanda blok kapağı contamı değişmiştim fotolarda mevcut ama blok kapak contasını böle sarmal yaylı lokmayla sıktım fazla ezilmesin diye , ha bide unutmadan conta orjinalmiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üst kapak contası bence çok önemli benim başıma onunla ilgili bir olay gelmişti sanayide üst kapak contasını değiştirdim.Bir süre sonra yağ kaçırmaya başladı birgün giderken bir baktım kaputun altından dumanlar çıkıyor  :ohmy: eyvah dedim yandı biyerler hemen ustamı aradım tarif ettim durumu neyseki sızan yağ egzoz manifoltunun üstüne gelmiş duman oradan çıkıyormuş sonra üst kapagın kenarlarına yanmaz conta çektiler yine kaçırdı en sonunda dayanamayıp servisi aradım.Aldığım fiyat çok uygun geldi sanayideki fiyatıntan en fazla 30lira fazlaydı oda garantili işçilik olduğu için değer dedim götürdüm arabamı orj. conta taktırdım servisinde adamların eline sağlık neredeyse 1 sene olacak damla yok ve arada 7bin devirlere çıkan bir arabada  ;D ayrıca çok fazla devirli kullanırsanız aracınız yine yağ eksiltir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalın yağ da lifterleri bozar aman dikkat!

Aracınızın orijinal yağı 10w30 veya 10w40 tır marka olarak da ben mobili tavsiye ederim. bana kalırsa probleminiz LPG için üretilen yağın içindeki katkı maddesi ama emin değilim. Araç kaç km de ve daha önce hararet hikayesi var mı? Buna göre de de bir iki tahminim olabilir.

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Üst kapak contası bence çok önemli benim başıma onunla ilgili bir olay gelmişti sanayide üst kapak contasını değiştirdim.Bir süre sonra yağ kaçırmaya başladı birgün giderken bir baktım kaputun altından dumanlar çıkıyor  :ohmy: eyvah dedim yandı biyerler hemen ustamı aradım tarif ettim durumu neyseki sızan yağ egzoz manifoltunun üstüne gelmiş duman oradan çıkıyormuş sonra üst kapagın kenarlarına yanmaz conta çektiler yine kaçırdı en sonunda dayanamayıp servisi aradım.Aldığım fiyat çok uygun geldi sanayideki fiyatıntan en fazla 30lira fazlaydı oda garantili işçilik olduğu için değer dedim götürdüm arabamı orj. conta taktırdım servisinde adamların eline sağlık neredeyse 1 sene olacak damla yok ve arada 7bin devirlere çıkan bir arabada  ;D ayrıca çok fazla devirli kullanırsanız aracınız yine yağ eksiltir.

Olmazsa bende contal ile ilgili sdrvisine gidiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazayım bakalım  :sopa:

10 – 40

Yaz yazmasına da sopa neyin nesi?

:D

Şaka bir yana değiştirdiğin yağ normal değerlerde olan yağ, fakat 5-40 veya 15-40 ile değiştir diyeceğim ama motor her zaman lifter sesiyle çalışıyorsa bu yağ değerleriyle o sesi kesmesi çok zor...

Forumda iyice araştır ben bir yerlerde okumuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

YAg eksiltme konusunda bir başlkk buldum. subab lastikleri değiştirilmesi gerekebilir demiş biri.başöıgı paylAŞIRIM birazdAan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...