Jump to content

Shell-Opet-PetrolOfisi LPG tüketim oranları

Guest sistempro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yolumun üzerinde Shell ve İpragaz istasyonları mevcut. Genellile İpragaz'ın gazını kullanıyordum. Acelem olduğu için önüme ilk gelen istasyona (Shell) girip, 30 TL'lik gaz aldım. Normalde 30 TL'lik İpragaz gazına şehir içinde 100 ile 120 km yapabiliyordum. Shell'in gazı ile inanınki toplamda 80-90 km yaptım ve fena morelim bozuldu. Shell'in gazını bitirene kadar kullandım ve Total'de geçtiğimiz hafta 30 TL'lik gaz alıp, tekrar denedim. Total'in gazı ile toplam 119 km yaptım şehir içinde. Shell gazı ile vites 5 de, devir 3 binde 100 km hıza ulaşıyordu aracım. Total'in gazı ile vites 5, devir 3 binde aracım 120 km hıza çok rahat çıkıyor. Demem o ki sadece deneyin Total'i. Pahalı ama mükemmel...

Bu arada Total'i diğer forum sitelerinden araştırın. Kullananların çoğu Total'i önerir. Ne farkı var ya da ne saçma diyebilirsiniz ama Total'in gazı Shell, İpragaz, Petrol Ofisi ve Opet'e göre çok güzel ve motorun daha rahat çalışmasına sebebiyet veriyor. Size diyeceğim özellikle LPG'li araç kullanan arkadaşlar varsa Total'i deneyin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yolumun üzerinde Shell ve İpragaz istasyonları mevcut. Genellile İpragaz'ın gazını kullanıyordum. Acelem olduğu için önüme ilk gelen istasyona (Shell) girip, 30 TL'lik gaz aldım. Normalde 30 TL'lik İpragaz gazına şehir içinde 100 ile 120 km yapabiliyordum. Shell'in gazı ile inanınki toplamda 80-90 km yaptım ve fena morelim bozuldu. Shell'in gazını bitirene kadar kullandım ve Total'de geçtiğimiz hafta 30 TL'lik gaz alıp, tekrar denedim. Total'in gazı ile toplam 119 km yaptım şehir içinde. Shell gazı ile vites 5 de, devir 3 binde 100 km hıza ulaşıyordu aracım. Total'in gazı ile vites 5, devir 3 binde aracım 120 km hıza çok rahat çıkıyor. Demem o ki sadece deneyin Total'i. Pahalı ama mükemmel...

Bu arada Total'i diğer forum sitelerinden araştırın. Kullananların çoğu Total'i önerir. Ne farkı var ya da ne saçma diyebilirsiniz ama Total'in gazı Shell, İpragaz, Petrol Ofisi ve Opet'e göre çok güzel ve motorun daha rahat çalışmasına sebebiyet veriyor. Size diyeceğim özellikle LPG'li araç kullanan arkadaşlar varsa Total'i deneyin. :)

Devir / hız oranları hiç bir zaman değişmez. LPG' de de gitsen benzinde de motorun o devirde o şanzıman oranında yapacağı hız sabittir. yakıt kalitesiyle değişmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklı olabilirsiniz ama "yakıtın kalitesi silindirlerin içinde yanması daha yüksek olacağı için doğrudur" demişti pompacı. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben birçoğunu denedim. İpragaz bana göre hepsinden kaliteli. Hem performans hem yakıt tüketimi açısından. PO' dan aldığımda 270 km gidiyor, ipragaz-  total- shell 300-330 arası. Çok büyük bir fark yok fakat tercihim her zaman ipragazdan yana :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklı olabilirsiniz ama "yakıtın kalitesi silindirlerin içinde yanması daha yüksek olacağı için doğrudur" demişti pompacı. :)

Pompacı sallamış biraz. Şanzıman oranlarını değiştiremez ki yakıt :) Performansını artırabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pompacı ne kadar doğru biliyor bilemiyorum ama ben de onun yalancısıyım. Ama aracımın performansı Total ile daha iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış anlaşılmasın küçümsemek için söylemiyorum şimdi ki yazacaklarımı ama pompacı fizik kanunlarını sizi bu derece AYDINLATACAK şekilde iyi biliyor olsaydı zaten pompacı olmazdı...

bence bi komedyene sorun o daha iyi bilir...

:2funny: :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...