Jump to content

Motor titremesi.

eraydogan38
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli üstatlarım.

Kış çıktığından beri arabayı ilk çalıştırdığımda devir göstergesi 900 gösteriyor ama araba titriyor. O titremeyi yaparken göstergelerdeki yağ lambası,el fren lambası...vs cok hafif yanıyor. Nedeni akümüdür yoksa gaz ayarımı kısıktır? Cevablarınız için simdiden teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9.0 da aracın titremesi normal değildir, titreme zaten motor rölantisinin düşük olmasından kaynaklanır, bu rölantideki titreme motor kulağı probleminden olabileceği gibi, yeterince yakıt gelmediğinden stop eder gibi olmasından da olabilir, yani dediğiniz gibi yakıt ayarı kısılı olabilir, Ayrıca gösterge paneli ışıklarının düşük yanması hem önce akü, sonrada şarj dinamosu problemini işaret ediyor olabilir. En son ihtimal aracın süpapları sorunlu olabilir, Tabii bunlar tahmin , en uygun vede maliyetsiz olanından başlayınız bir  ustaya götürüp, lpg ayarı yaptırın, motor kulaklarında gevşeme bozulma varmı baktırın, akü eskiyse değişin, oto elektrikçisinde sarj dinamosuna baktırın, voltajını ölçtürün, yani sırayla kontrol ederek problemi tespit etmeniz gerekir.  ;)

Geçmiş olsun. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum bujilerden tutta siboblara kadar neden olabilir bana kalırsa buji yada bujı kaplolarında...lpg ayarıda olabilir egzozda delik varsada olabilir.;) kayseriliymissin eğer ustan yoksa ben tavsiyede bulunurum ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle titremeyi benzinde ve gazda yapıyor mu onu tespit et... Sadece gazda yapıyorsa sorunu lpg sisteminde ve ayarlarında ara, yok her iki yakıt için titreme söz konusu ise; ateşleme sisteminden kontrol etmeye başlayabilirsin...

Bujiler, buji kabloları, ateşleme sistemi kontrol edilebilir. Sübap diyerek konuya girersek en maliyetli işe el atmış oluruz, yanlış olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Arkadaşlar özürdileyerek konu eski ama benimde başımda bi sıkıntı var.araç boşta iken hiç bir sıkıntım yok otomatik şanzıman aracım ve ne zaman vitese alsam aracı ayağım frende beklerken felaket bir titreme oluyor.Şase ci baktı araca motor traversin üzerine binmiş  arasını açarsak düzelir dedi uğraştı arasını açtı ancak daha sonra travesti değişmesi gerekiyor olmuyor travers çok şekil değiştirmiş dedi çıkma bitane ayarla bi motorcuya değiştirt düzelir dedi..kafayı yemek üzereyim lütfen yardımcı oluncun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet hatta 4-5 ay önce üst motor kulağını değiştirirken başka olmadığını ve alt motor kulağını söylemişti usta ama travers düzelmedikce bunu değiştirmem anlamsız olur demişti usta.onuda bugün şaseci değiştirdi ve düzeltmeye çalışırken artık pes etti malesef değişmesi gerekiyor dedi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. Yanlışım olursa düzeltin motor titremesi ile ilgili benimde sorunum var. erzincan da gösterdiğim ustalar subapların kaçırdığını değişmesi gerektiğini söylüyorlar. başka ilden bir ustada yağını 5 w 30 yağ ile değişiminin sorunu çözeceğini söyledi. benim sorum ise 1997 model mazda 323 familia araçların subaplarının uzaması yanması gibi bir şey mümkünmü subapları değiştirmelimiyim çok değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...