Jump to content

Polen Filtresi

Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 116
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Uygar

10

• abo3621

14

• M.E.G

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Polen filtresini kendi değiştirmek isteyenlere duyrulur;  döşemeyi biraz daha fazla yalamayı göze alırsanız, torpidoyu sökmeden de değiştirilebiliyormuş  :D

Bi aksilik olmazsa kendim değiştirirken fotoğraflayıp koyacağım inşallah  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabam bu: 323 f glx 1.5 HB

DSC00006.JPG

Hava filtresi de bu. Polen filtresi bunun aynısı. Yarıdan iki bölündüğünü düşünün. 2 parça. Bir tanesini sokup kenara ittiriyorsunuz. Dİğerini de hemen yanına tepiyorsunuz.

HAVA%20FILTRESI.JPG

Torpidoyu ya da oradaki herhangi bir şeyi sökmeden hemen paspasın oradan yukarı doğru çektiğim resim de hemen aşağıda. Dİkkat ederseniz altın renkli bir kelebek vida görüyorsunuz. Onu çıkardıktan sonra metal koruyucu kendiliğinden geliyor. Sonra elinizi sokup bir çıkıntı farkedince tutup aşağı cekiyorsunuz ve filtrenin bir tanesi elinize geliyor. Sadece bakmak için çıkarmıştım. Filtreyi berbat halde görünce de içinden çıkan toz toprağı ölmüş sinek-arıları döktüreyim derken diğer fotoğrafları çekmeyi de unutmuştum. Yakında değiştirecem o zaman çekerim inşallah.

DSC00005.JPG

Asıl soracağım soru şuydu aslında: :) Elimde çok güzel bir sünger var. İçinden havanın geçeceğine tozun geçmeyeceğine %99 emin olduğum bir sünder. Filtrenin kirli olan bez kısmını söküp yerine bu süngeri taksam nasıl olur? İskelet bölümü aynen kalacak. Süngeri oraya bir şekilde monte edeceğiz. Bunun sakıncası ne olabilir? Biraz tuhaf gelebilir ama bana daha steril geldi. Ben onu ayda iki kere değişirim. Yani sünger kirlendiğini bile anlamamış olacak. Sünger sıva süngeri. Herhangi bir nalburda 1 TL. Ayda 2 taneden yılda 24 TL. Yani orijinal filtreyi yılda iki kere değişseniz 50 TL. Bense 25 TL 'ye bile mal etmeden daha temiz bir hava soluyacağım. Denemesini mutlaka yapacağım ama belki benim göremediğim sakıncaları olabilir diye sorayım dedim...

İşte söz konusu sünger:

DSCF5374.JPG

Süngeri hava akışına göre inceltebilirim. Hava akışı denemesini temizlik robotumdan hava üfleterek yapmayı düşünüyorum.

Nasip olur da haftasonu bu operasyon gerçekleşirse fotoğraflarını paylaşabilirim. Biz bu süngerden bu yıl ot kesim motoruna hava filtresi yaptık. Motorda herhangi bir ters tepki göremedik. Tabii ki arabanın güzelim mazda motoruna böyle bir denemede bulunmayı asla düşünmüyorum...

Bu düşünceye girmemin sebebi, polen filtresinin mikrop yuvası haline gelmesinden korkmamdır. Klima mikrobundan zatürre olup ölenler var vs...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar. Polen filtremi video yardımıyla kendim değiştirdim, göründüğü gibi zor diil. Torpido sökülüyor ama öle herşey dağılıyo diye düşünmeyin, o kadar karışık diil. Konum olarak filtre cd caların bulunduğu orta konsolun arka alt kısmında, şöyle söyliim sigortaların sol alt kısmında beyaz bi kutunın içinde. Büyük bir kutu beklemeyin, filtreleri biliyosunuz iki parça, bu filtrenin gireceği boyutta beyaz plastik bir kutu. Filtreleri takarkan önce birisini takıyosunuz daha sonra o ilk taktığınızı yukarı itip diğerini takıyosunuz.. Sigorta kutusunu tutan bir demir parça var. o parçayı sökmeden filtre kutusunu görebilirsiniz ama filtreleri çıkarabilmek için o demir aksamı vidalarından çıkarmanız lazım, ayrıntılı ama yapılamayacak bir iş diil. Ben you tube deki video  yardımıyla 2006 model aracımınkini kendim değiştirdim... Kolay gelsin..

... Video için; http://www.ktunnel.com/    adresine girin, buradan begin browsing  e tıklayın (you tube sitesini açabilmemiz için ktunnel sitesinden yaralanıyoruz..)  You  yube sitesine bağlanmış oluyosunuz yasaklanmış olmasına rağmen.. Burada  "Cabin Air Filter Replacement Mazdaspeed 3"  yazarsanız videoya ulaşabilirsiniz. "Mazdaspeed 3"  videoyu gönderen üyenin nick i, üyenin ismini yazarak da videolarından seçim yapabilirsiniz... Tekrar Kolaygelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzın konusunda tecrube ıle sabıt ısık yandıktan sonra en az 100 km daha gıdebılıyorsunuz arkadaslar.cunku ısık yandıgında benzın aldıgımda 48 lt ıle fullenıyor.yanı depoda 7 lt benzın var.7 lt:100 km yapıyor arkadaslar. ayrıca aklı kelden benzını de shellden almayı unutmayın saygılarımla... :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar  adapazarı bülbüllerde  sordum  bu  polen fltresini değiştirme  olayını tabi  ondan önce  bu resimleri  görmüştüm  bu kadar  zormu die  sordum  alakası yok  dediler  zorlukla  ve  bu yapılan saçma sapan  aracın önünü  komple sökmeyede  bir anlam veremediler sadece  iş  bilmemezlik  dediler  bana teklif ettiler  değiştirelim die  fiyat sordum 70 tl  dediler buyrun yapın dedim 15  dakika  ya sürdü ya sürmedi  ondan sonra  kendi kendime dedimki  işi her biliyorum  diene  yaptırmamak lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Bende geçen gün polen filtresini kendim değiştirdim.Fazla zorlanmamak için torpidoyu söktüm ama sökülmeden de değiştirilebilir,aslında fazla zor bir iş değil biraz karışık görünüyor o kadar.Hiç bir şey bilmeden söktüm yarım saat sürdü,şimdi ise söküp takmam 15 dakikayı geçmez.Gerekli olan sadece yıldız tornavida ve 12 lokma. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Slm saygılar Ya Arkadaşlar

Mazda 3 1.6 Dynamic 2005 model bi arac var fakat bu aracta ic kabin filitresi bulunmaktamı dır. bilgisi olan bunu deyiştiren  gözleriyle şahit olan kaç kişi var kimi var diyor kimi yok diyor göster diyorum torpüdonun altında diyor bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi ????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ustteki mesajda ki linkte resimler mevcut, yalniz gosterildigi kadar kolay degildir bilginiz olsun. Isyerindeki arkadas oto elektrikci ve bu tur islerde her ne kadar  basarili olsa da yaklasik 15 dk da degistirmisti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en basit filtre değişim bj nin :D vidayı sök filtrenin ayağından çek gelsin :D yenisi tak vidayı sık

hava filtresi :10tl

polen filtresi :20-25

hepsiburada.com da mazda parçası satmaya başlamış yeni gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soruma Cvp ALAMADIM ??????!!!!!!!

bilgisi olan lütfen paylaşa bilirmi ?

Mazda 3 1.6 Dynamic 2005 model bi arac var fakat bu aracta ic kabin filitresi bulunmaktamı dır. bilgisi olan bunu deyiştiren  gözleriyle şahit olan kaç kişi var kimi var diyor kimi yok diyor göster diyorum torpüdonun altında diyor bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ALAMAZSINIZ...

Konunun en başından okuyun görün var mı yokmu. Hazır bilgiye konmak ne alaa.

Evet kardeşim dedigini yaptım bütün formu yeniden okudum hazıra konmayım dedim ama benim soru tarzıma bu modelde bi arabanın polen filitresdi varmı cevabını alamadım demeki bütün mazda 3 lerde polen filitresi var ama sanayide bi usta polen filitresini deyiştirmek istiyorum dedim yatı altına baktı torpütonun altındaki kapağı söktü baktı bunda polen filitresi varmı yokmu anlamadım göremedim dedi aynı zaman da  şöför mahaline gecip ordanda bi kapak cıkarıp baktı abi bunda polen filitresi varmı yokmu anlayamadım dedi yani torpüdoyu sökmeden bir şey ğöremicezmi ve aynı zaman da polen filitresi konusunda yakıt filitresinin ve benzinliklerin konuşulması da hoş olmuş şimdi bu konuyu baştan sen oku da bi cevap ver bakalım ? BİLİYORSAN BİLGİNİ PAYLAŞ MAZDA 3 ÜN 2005 MODEL 1.6 DYNAMIC  ARACIN POLEN FİLİTRESİ VARMI YOKMU SENCE ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...