Jump to content

3. Vites veya Üzerinde, 1800 Devirden Sonra Kompresyonda Gelen Tıkırtı Sesi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ama öyle bir ses ki başka markalarda yok.mazdada niye var.

verdim ya bilgiyi. motordan değil şanzumandan... sadece ses. sıkıntı yok. aynı ses volvo s40 MT ve s60 MT lerde de var...

Sadece mazda da mı varmış bu ses ??

Foruma geldiğiniz günden bu yana hep olumsuz tavır sergiliyorsunuz, bu kadar memnuniyetsizliğiniz varsa aracı satar kurtulur ve sizi memnun edecek başka bir markaya yönelirsiniz, para sizin keyif sizin...

Ancak; tercrübeli insanların ve yetkili servisin normal dediği şeyler için hala diretiyorsanız ben bu durumu iyi niyetle karşılayamam.

Saygılar, kazasız ve sessiz günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

9

• domestos

23

• ibomaz

28

Asla marka fanatikliği yapmam.neticede bende aynı araca sahibim.normal olmayan bir sesi de problem oluşturmuyor diye normal kabul edemeyiz elbet.en azından psikolojik bir rahatsızlık veriyor.bu sesin olduğu araçlardan en fazla km yapmış olan kaç km de acaba o da önemli elbet.hayırlısı bakalım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence hemen satmak lazım ne olur ne olmaz :D

Şaka bir yana eğer böyle bir ses ileride bir probleme sebep olursa ve bunun tüm araçlarda olduğu tespit edilirse, sanıyorum ki araçlar çağrılır ve problem giderilir. Daha öncesinde mazda 3'ün yabancı versiyonlarında motorla alakalı bir sıkıntıdan dolayı (kablo veya hortum bişeyler bir yerlere temas ediyormuş, risk oluşturuyormuş... herhangi bir arıza veya toplu bir şikayet değil sadece riskden dolayı) araçlar geri çağrılarak revizyon uygulanmıştı yanlış hatırlamıyorsam...

Durum böyleyken; yetkili servis problem yok diyorken ve örnek başka marka ve modeller varken, bence içiniz rahat olsun keyfini çıkarın :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sesle 300.000 km den daha fazla sorunsuzca yol yapmış mazda 3 dizel var mıdır acaba? gerçi problem çıkarmasa bile o sesin varlığı bir problem zaten.gürültü.can sıkıcı.sanki tır kullanıyorumda arkadaki yükün ipi gevşemiş rüzgarda ses yapıyor kasaya vurup...ama altımdaki c sınıfı mazda 3 gibi bir araba.çelişki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sesle 300.000 km den daha fazla sorunsuzca yol yapmış mazda 3 dizel var mıdır acaba? gerçi problem çıkarmasa bile o sesin varlığı bir problem zaten.gürültü.can sıkıcı.sanki tır kullanıyorumda arkadaki yükün ipi gevşemiş rüzgarda ses yapıyor kasaya vurup...ama altımdaki c sınıfı mazda 3 gibi bir araba.çelişki...

Bu motoru mazda yapmış olsaydı böyle bir ihtimal yüksekti ancak PSA motoru için aynı şeyi söylemek zor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses benim aracımdada var ,

Aslında Mazda dizel motor geçmişi çok eski olan bir firma değil , o yüzden piyasadaki dizel motorların kmleri de çok yüksek değil. Okan beyin belirttiği gibi tüm dizel araçlarda bu ses var ise ve sahibinden.com daki en yüksek km leri araca bakarsınız ki benim gördüğüm 198.242 km ,

Sizin bakıç açınızla bu durumda bir problem olarak görülmeyebilir .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses gerçekten şanzuman gibi önemli bir aktarma unsurundan geliyorsa bu sesle ilgili Mazda üreticisinin yazılı bir açıklama yapması gerekmektedir.Sesin neden ileri geldiği, bir probleme yol açıp açmayacağı vb. üretici tarafından açıklığa kavuşturulmalıdır.Ses ile ilgili yetkili mazda servisleri üreticiyi bilgilendirmiş ve uyarmış, bir görüş sormuşlardır diye düşünüyorum.Her ne kadar ülkemizde çok olmasa da Mazda gibi bir markadan söz ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ses anormal değil. çalışması gereği bu ses çıkıyor. eksozdan ses motor sesi geliyor diye bilgilendirme yapmadığı gibi bu gelen ses için de kimsenin bilgilendirme yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur.

ben size söylüyorum bu ses normal çalışmasının sonucu gelen bir sestir diye. neden bu kadar büyütüldü onu da anlamıyorum.

ayrıca bu mazda'nın hatası değildir. Motor ve transmisyon PSA-fomoco malıdır. piyasadaki binlerce peugeot, citroen, ford, volvo ve mazda'da bu ses var. Ama mazda müşterisi titiz olduğundan bu sesi duyuyor.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okkko Bey, elbette ki dileğimiz bu sesin bir sıkıntı yaratmaması.Endişe etmemizi normal karşılamınızı umarım.Egsoz, motor vs. nin mutlaka bir doğal çalışma sesi var.Problem doğal olmayan sesler.Şanzumandan bu tarz bir ses geldiğini ben bu araçta gördüm.citroen, ford, peugeot dizellerini de kullandım.ama bu tarz bir sese ilk bu araçta rastladım.ses tüm mazda 3 dizellerde var mı ayrıca?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3-4 gün önce sahibinden.com adresinde bir arkadaş, 2011 yada 2012 model -tam hatırlamıyorum- dizel aracının 80.000 km de motor arızası verdiğini ve garanti kapsamında aracının motor, şanzuman ve kavrama setinin garanti kapsamında değiştirildiğini yazmış.eğer bu arıza garanti süresi dışındayken olsaydı, kişinin ocağına incir ağacı dikilirdi.Arız abu ses yada sese neden olan durumdan mı kaynaklanmıştır bunu bilemiyoruz tabi.İşte bu yüzden bu konuda bahsedilen ses ile ilgili olarak, Mazda Türkiye yada üretici tarafından mutlaka bir açıklama yapılması gerekir.Ses problem oluşturmuyor, ya da mekanizmanın doğal çalışma sesi ise bu açıkca ifade edilmelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun irdelenmesinin rahatsızlık yaratmaması gerektiğini düşünüyorum.Bir mazda sahibi olarak mazdanın Türkiye'de daha iyi yerlerde olmasını isterim.Daha çok ilgi, servis ağı, problemlere karşı çözümleyici yaklaşım ve daha çok müşteri memnuniyeti elbet.Aracımdan bir başkasında da olması beni mutlu eder, mazdanın yaygınlaşmasını umuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk 700.km de farkettim.

8000 oldu artma veya azalma yok, dikkatle dinliyorum. Bu yüzden sorun yok bence. Yoksa değişim gösteriridi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Var, her turlu ses var... Serviste cok tecrubeli bir usta var; sesleri dinleyince adamin akli cikti adeta... 2-3 ayri garip ses oldugundan artik tek tek duzeltip bakacagiz dediler. Bu kompresor sesini duymadim henuz, digerleri giderilsin onu da dinleriz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz devir aralığında benim araçta ses yok fakat soğuk motor rölanti titremesi aşırı yoğun metal sürtme sesi(yine soğuk motor) ben de hala devam ediyor.Bu arada 40000 km oldum.Hiç performans kaybı yok hatta daha iyi gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mazda Türkiye nin yerinde olsam 115 bg dizel mazda 3 mağdurları için yeni skyactiv modellerde süper bir takas indirimi sunarım.Ama öyle sözde değil,gerçek bir indirim.Ama önce tabi bu sohc 115 bg dizel motorun güncel mazda 3 e yeteri kadar kalite ve kontrole tabi tutlmadan monte edildiğini kabul etmeleri,ardından durumu direk mazda japonyaya bildirmeleri,bu problemin gerçekten varlığını kabul etmeleri lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Okkko Bey.Siz bu sesin şanzuman milinin doğal boşluğundan kaynaklandığını nasıl öğrendiniz.Neden soruyorum, çünkü bu sesle ilgili başka servisler başka şeyler demişler, mesela valfin açılıp kapanma sesi.Tüm servisler bu konu hakkında bilgi sahibi değil mi?Madem doğal çalışma sesi bu konuda servisleri bilgilendiren yetkililer yok mu?Siz deneme yanılma ile mi çözdünüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mazda Türkiye nin yerinde olsam 115 bg dizel mazda 3 mağdurları için yeni skyactiv modellerde süper bir takas indirimi sunarım.Ama öyle sözde değil,gerçek bir indirim.Ama önce tabi bu sohc 115 bg dizel motorun güncel mazda 3 e yeteri kadar kalite ve kontrole tabi tutlmadan monte edildiğini kabul etmeleri,ardından durumu direk mazda japonyaya bildirmeleri,bu problemin gerçekten varlığını kabul etmeleri lazım.

İmkansız...Mazda tr'nin kendine hayrı yok, müşterisine mi destek çıkacak ? Önceleri araç servisten çıktıktan sonra kalite kontrol için ararlardı, artık onu da yapmıyorlar... İyi niyet iyi niyet nereye kadar ? Burak devreye girmese benim baskı balatayı da bulamazlardı.

Özellikle son 1,5-2 yıldır forumda yazılan şikayetleri okuyun. Moderatörlerimiz mesajları süzsün; gerek Mazda tr, gerek Mazda araç kalitesi, gerek servis sorunları inanılmaz derecede arttı. Demek ki  birşeylerin değişme zamanı gelmiş.

Bir de ilk kez Mazda'da gördüm; arıza giderilmesinden sonra müşteriye yazılı hiçbir evrak vermiyorlar...Yani birşey iddia edecek olsan servisin bilgisayar kayıtlarına tabisin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...