Jump to content

3. Vites veya Üzerinde, 1800 Devirden Sonra Kompresyonda Gelen Tıkırtı Sesi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

işte o gıpta ile bakan insanların "nasıl memnun musun arabadan, nasıl bi araba" diye sormalarından korkuyorum.bilmiyorlar ki onlar; "dışı seni yakar içi beni"

Korkmana gerek yok hocam; rahatlıkla mazdanın her şeyini anlatabilirsin ama gerçekçi olarak...

Ayrıca; aşağıdaki konudan devam edersen senin için faydalı bir konu olur, canın sıkıldıkça, aracındaki sesi duydukça buraya bir şeyler yazabilirsin...

http://www.mazdaclubtr.com/10667/hic-mi-yoktur-mazdanin-kotu-yonu/100/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

9

• domestos

23

• ibomaz

28

Sayın drcnd, teşekkür ediyorum.benim burdaki amacım markayı kötülemek değil.sonuçta benim de aracım aynı.forumdaki bazı arkadaşların tepkisini de anlıyorum.ama şunu anlamıyorum:bazı sorunları sorun değilmiş gibi kabul etmek, bu sorun değildir, alışacaksın bu sese, sessiz çalışan ne var ki, varsın olsun ses gibi yaklaşımlar.şanzumandan gelen tuhaf sesi normal kabul edemem, kimse de etmemeli bence.onca para verilip alınan, dışardan insanların gıpta ile baktığı bir arabadan tıkırtı sesi hem de şanzumandan bu sesin gelmesi nasıl normal karşılanır.bu ses tüm dizel 115 hp lerde varsa -drcnd arkadaş bu ses benim araçta yok diyor-...Allah yardımcımız olsun

İbrahim bey, yine yeniden aynı şeyleri yaşıyoruz. Bakınız size aracımın 6.vites ve 115 Hp olduğunu söyledim. Rolantide olsun, hareket halinde iken olsun bir ses şikayetimde yok. Olsaydı zaten dile getirirdim. Siz ya yazılanları okumuyorsunuz, yada kusura bakmayın yazılanları anlamıyorsunuz. Dönüp dolaşıp kendi bildiğinizden şaşmıyorsunuz. Bakın kimse size neden sorunlarınızı dile getiriyorsunuz diye sitem etmiyor. Sizdeki sorun, size yazılanları görmezlikten gelip kale almamak.

Karşılıklı iki konuşan insan, birbirini dinlediğini ve anladığını nasıl ifade eder. Ya göz teması kurar, mimikleriyle belli eder. Yada konuşarak dinlediğini anladığını ifade eder. Forumda da sizin sorularınıza yazılan cevaplar var. Bu cevaplar hiç verilmemiş hareket ediyorsunuz. Ne bileyim verilen cevaba istinaden, bir cevap verilir. Sanırım sizin duymak istediğiniz türde cevap vermemizi istiyorsunuz.

Örneğin 1.viteste 20 km hız konunuzu baştan sonra bir okumanızı tavsiye ediyorum. Ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Bu arada badilcan (Onur'un) bu gün. Benden önce davranıp, aynı ortak düşüncemizi benden önce paylaşması, 2 oldu. :)

Mehmet Özdemir arkadaşımında öngörüsüne hayran kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbrahim bey, yine yeniden aynı şeyleri yaşıyoruz. Bakınız size aracımın 6.vites ve 115 Hp olduğunu söyledim. Rolantide olsun, hareket halinde iken olsun bir ses şikayetimde yok. Olsaydı zaten dile getirirdim. Siz ya yazılanları okumuyorsunuz, yada kusura bakmayın yazılanları anlamıyorsunuz. Dönüp dolaşıp kendi bildiğinizden şaşmıyorsunuz. Bakın kimse size neden sorunlarınızı dile getiriyorsunuz diye sitem etmiyor. Sizdeki sorun, size yazılanları görmezlikten gelip kale almamak.

Karşılıklı iki konuşan insan, birbirini dinlediğini ve anladığını nasıl ifade eder. Ya göz teması kurar, mimikleriyle belli eder. Yada konuşarak dinlediğini anladığını ifade eder. Forumda da sizin sorularınıza yazılan cevaplar var. Bu cevaplar hiç verilmemiş hareket ediyorsunuz. Ne bileyim verilen cevaba istinaden, bir cevap verilir. Sanırım sizin duymak istediğiniz türde cevap vermemizi istiyorsunuz.

Örneğin 1.viteste 20 km hız konunuzu baştan sonra bir okumanızı tavsiye ediyorum. Ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Bu arada badilcan (Onur'un) bu gün. Benden önce davranıp, aynı ortak düşüncemizi benden önce paylaşması, 2 oldu. :)

Mehmet Özdemir arkadaşımında öngörüsüne hayran kaldım.

Abi saygılar , düşündüğüm herşeyi ifade etmişsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimsisi bu ses ben de yok kimisi var diyor.standart ise bu ses niye herkeste yok.Sn Orbitus bu ses bende yok diyor

Tebrikler hocam yine en başa dönmeyi başarmışsınız ama ben yokum...

:nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tebrikler hocam yine en başa dönmeyi başarmışsınız ama ben yokum...

:nea:

Bence dalga geçiyor :D

İstikrar arkadaşlar, istikrar. O yüzden bu istikrara artık saygı duyuyorum. İlk başladığı günden bu güne kadar, aynı istikrarı çok az kişi sağlar. O yüzden saygılar,sevgiler. :hi:

Örneğin bundan sonra ben aynı istikrarı gözteremeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bkz. önceki yazılarım.

ama fena şekilde bu durumu araştıracağım...

ben bile kendimden şüphe ettim...

önceki yazılara baksaydı sonra sonra aynı şeyleri yazmazdı Okan... Sen rahat ol, şüpheye düşmeye gerek yok... Kendi haline bırakmak en iyisi gibi geliyor...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan Bey bu sesin tüm 115 hp 6 vitesli dizel mazdalarda olduğunu, bunun normal çalışma sesi olduğununu, şanzıman milindeki doğal boşluktan ileri geldiğini, doğası gereği bu sesin olduğunu söylüyor.Bu tamam içimizi rahatlatıyor.Ama bazı arkadaşlar aynı özelliklerdeki araçlarında bu sesin olmadığınıı söylüyorlar.O zaman şu soru akıllara geliyor.Asıl aynı özelliklerde olup bu sesin gelmediği araçlardaki şanzımanlar mı sorunludur?Konu bence önemli, inşallah bir katkım olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan Bey bu sesin tüm 115 hp 6 vitesli dizel mazdalarda olduğunu, bunun normal çalışma sesi olduğununu, şanzıman milindeki doğal boşluktan ileri geldiğini, doğası gereği bu sesin olduğunu söylüyor.Bu tamam içimizi rahatlatıyor.Ama bazı arkadaşlar aynı özelliklerdeki araçlarında bu sesin olmadığınıı söylüyorlar.O zaman şu soru akıllara geliyor.Asıl aynı özelliklerde olup bu sesin gelmediği araçlardaki şanzımanlar mı sorunludur?Konu bence önemli, inşallah bir katkım olur.

Milleti paranoyak yapmaya katkınız olacak sanırım...

:D

Hocam; her insan arabadan aynı derecede anlamaz, sen sesi duyarsın, ben duymam... Ben çok iyi anlarım sesin nereden geldiğini, sen foruma yazarsın... Birisi sabah marşa basar tık demez oturur elektrikçi çağırır bekler, diğeri kaputu açar ihtimalleri sıralar ve aracının akü kutup başının gevşekliğinden çalışmadığını anlar ve çalıştırır...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burda paylaşırlarsa bana inanmayan ve kasıtlı yazdığımı düşünenler, farklı paylaşımları görünce bana hak verecekler ve sorunun varlığını kabul edecekler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burda paylaşırlarsa bana inanmayan ve kasıtlı yazdığımı düşünenler, farklı paylaşımları görünce bana hak verecekler ve sorunun varlığını kabul edecekler..

Ben artık kabul ediyorum hocam... Sizin aracınız sorunlu ve haklısınız...

Her konuya siz aynı teraneleri yazdığınız için, benimde size vereceğim tek cevabım var...

"satın bu aracı ve kurtulun"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peygamber sabrı var vallahi, hala cevap yazabiliyorsun ya helal olsun abi :D

Ben artık kabul ediyorum hocam... Sizin aracınız sorunlu ve haklısınız...

Her konuya siz aynı teraneleri yazdığınız için, benimde size vereceğim tek cevabım var...

"satın bu aracı ve kurtulun"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peygamber sabrı var vallahi, hala cevap yazabiliyorsun ya helal olsun abi :D

:D

İşim gereği sabırlı olmam gerekiyor da ondan... 12 saat mesaide ne insanlar geliyor ve ben dinlemek durumundayım...

Mesleki deformasyon diyelim en iyisi.

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin meslek hakikaten zor abi, özellikle bir topluluğa mensup insanların hepsini bir değerlendirip ön yargıyla yaklaşmaya meyilli bir toplum olduğumuz için daha da zor... İnsanın olduğu heryerde sokaktaki insanda olduğu gibi iyisi de kötüsü de, sabırlısı da sabırsızı da oluyor :) Maalesef senin gibilerle muhattap olamayan şanssızlarda var, seninle ve senin gibilerle muhattap olan şanslılar da...

Kısa bir anımı böyle çok ziyaret edilen bir başlıkta paylasayım, belki birilerinin ön yargılarından kurtulmasına vesile olurum...

Karsiyaka pasaport şubede bir abi var, senden iyi olmasın nazar da değmesin sanki Güzin Abla :) bir insan bu kadar mı içten bu kadar mı yardımsever olur. En sonunda işim bitti çıkarken gittim yanına dilim döndüğünce hakettiği güzel sözleri söyleyip teşekkür ettim, o kadar mütevazi ki "ne demek görevimiz, sizin için buradayız" dedi sadece... :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...