Jump to content

3. Vites veya Üzerinde, 1800 Devirden Sonra Kompresyonda Gelen Tıkırtı Sesi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Onur şöyle bir durumda var... İyi insanlar genelde iyi insanlarla karşılaşıyor... Mesleğimi bir kenara bırakırsam, çok şükür ki; kötü diyebileceğim insanlarla cebelleşmedim...

Şahsi olarak kimseyle kavgalı olmadım, bilerek hiç kimsenin kalbini kırmadım, kırdığımı hissettiğimde özür dilemesini bildim/bilirim... Haklıysam da, eğilmem, siyaha beyaz diyemem...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

9

• domestos

23

• ibomaz

28

Onur şöyle bir durumda var... İyi insanlar genelde iyi insanlarla karşılaşıyor... Mesleğimi bir kenara bırakırsam, çok şükür ki; kötü diyebileceğim insanlarla cebelleşmedim...

Şahsi olarak kimseyle kavgalı olmadım, bilerek hiç kimsenin kalbini kırmadım, kırdığımı hissettiğimde özür dilemesini bildim/bilirim... Haklıysam da, eğilmem, siyaha beyaz diyemem...

:tey:

Bana diyecek pek bisey kalmamış abi eline ağzına sağlık :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tüm 115 hp dizelcileri paylaşıma davet ediyorum.ses olan ve olmayan.

Evet geldim buradayım. Dönüp dolaşıp zaten hep buraya gelmiyormuyuz. Bende alıştım bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet geldim buradayım. Dönüp dolaşıp zaten hep buraya gelmiyormuyuz. Bende alıştım bu arada.

:D

Bağımlılık yaptı İlhan... Bu konuyu sol tarafta göremiyorsam krize giriyorum...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Kimsisi bu ses ben de yok kimisi var diyor.standart ise bu ses niye herkeste yok.Sn Orbitus bu ses bende yok diyor

İbomaz merak etme aynı sesi bende duydum. İlk olarak kenarları beton bariyerli bir yolda giderken duydum; güzel yankı yapıyordu ve cam da açıktı sanırım öyle fark ettim. Daha sonra dar sokaklarda cam açıkken ara ara duyuyorum. Fabrika bu sese normal demiş yapacak birşey yok artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç hakkında olumlu fikriniz yoksa satın arabayı. Ben talibim... Yani artık bu kadar ısrar ediyorsunuz ki anlam veremez oldum. Ben Türkiye'deki Mazda servislerinin sözcüsü değilim, ben firmamı sonuna kadar temsil eder, savunurum. diğer servislerdeki adamlar size ne demişse demiştir. Belki sizin aracınızdaki sorun o dur. 1500km mesafeden sizin aracınızın nesi olduğunu benden iyi bilirler mutlaka... burası ağlama duvarı değil. ben size sorunun ne olduğunu, sonuçlarının ne olacağını, neler yapılması gerektiğini anlattım. bir de ordaki servisin neden yanlış teşhis ettiğini, ne demesi gerektiğini vs. bana sormayın lütfen. biz de volvo yetkili servisliği de var, aynı motor şanzuman onda da var. aynı problem onda da var. peugeot servisine sordum bugün, onlarda da var. daha ne diyim. fomoco psa ortaklığında üretilmiş motor ve şanzumanda ki problemi biz çözecek değiliz ya. zaten bu ses problem olarak da geçmiyor. bültenlerde bu ses NORMAL'dir diyor. adamların normal dediği ses için, ben ne yapabilirim daha?sattı da kurtulduk...

Sayın Okan Bey.ben ses ile ilgili yayımlanmış olan bülteni burdan yayımlayabilir misiniz ya da bu sesle ilgili bir açıklamanın olduğu bir link var mıdır, varsa verebilir misiniz?Yayımlarsanız tüm dizelciler bu ses hakkında gönül rahatlığına kavuşaaklardır.Tşk ler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ibomaz, bu sesten dolayı aracın hala bozulmadı mı?

Henüz 5800 km deyim.sizin durum nedir..sesi halen duyuyor musunuz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bozulmadıysa yola devam et boşver diyecektim ama soruya soru gelmiş :D. Ben duymuyorum artık, ama geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün aracımı servise götürdüm bu sesi yakalayabilmek için usta ile yaklaşık 15 dk çevre yolunda aracı test ettik. Sonuçta oda bu sesin varlığını kabul etti. Hem debriyajdan gelen tıkırtı sesi hemde bu ses için aracı servise bıraktım.

Debriyajdan gelen tıkırıdan dolayı aracın debriyaj pedalı değişecek.

Bu ses içinde araştırma yaptığını , bu motoru kullanan diğer araçlarda bu sesin olduğu ve sesin normal çalışma sesi olduğunu ifade etti. Hatta bu sesi  artık diğer dizellerdede ayırt edebildiğini ifade etti.  Usta okadar çok ilgilendiki  bana görüşleri inandırıcı geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Diyorum ya hep şehir efsaneleri ile yol alıyoruz.

Bu tıkırtı test edildi; bu işin Türkiye'deki Mazda'nın bir numaralı "Pir'i" tarafından....

Gaz kesince 1800-1750 devirlere doğru gelen bu tıkırtı turbodan geliyor ve turbonun devreden çıkarken veya çıkmaya yakın, kanatçıkların yaptığı direnç (frenleme) nedeniyle ortaya çıkıyor. Şanzumanla veya başka birşeyle ilgisi olmadığı gibi öyle bir bülten de yok.

Araca hiçbir zararı yok, her araçta olmayıp bazılarında ortaya çıkan ve km ilerledikçe azalması beklenen bir ses.

Biraz Müzik lütfen...

Bu konu da burada kapansın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbo'da anlayacak durumu artık konuyu kafasından silecek, reset atacak olmadı kendine...

Veyahut; kendisini müzik sisteminin gücüne teslim edecek...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diyorum ya hep şehir efsaneleri ile yol alıyoruz.

Bu tıkırtı test edildi; bu işin Türkiye'deki Mazda'nın bir numaralı "Pir'i" tarafından....

Gaz kesince 1800-1750 devirlere doğru gelen bu tıkırtı turbodan geliyor ve turbonun devreden çıkarken veya çıkmaya yakın, kanatçıkların yaptığı direnç (frenleme) nedeniyle ortaya çıkıyor. Şanzumanla veya başka birşeyle ilgisi olmadığı gibi öyle bir bülten de yok.

Araca hiçbir zararı yok, her araçta olmayıp bazılarında ortaya çıkan ve km ilerledikçe azalması beklenen bir ses.

Biraz Müzik lütfen...

Bu konu da burada kapansın.

Abi ben bir yerlerde bir şeylermi kaçırdım ?

Kim bu "Pir" ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Badılcan, demek ki benim dertlerime gereken ilgiyi göstermemişsin....  :'(

Abi senin dertlerin benim rüyalarıma girer olmuş.

En son mazDa Türkiyeden Volkan bey le görüşecektin ama Pir atamasını kaçırmışım açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...