Jump to content

3. Vites veya Üzerinde, 1800 Devirden Sonra Kompresyonda Gelen Tıkırtı Sesi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tamam işte o adam Pir...

En başından beri Volkan bey gibi birisi neden bu araca müdahale etmedi esas düşünülmesi gereken konu bu...

Tahmin ettiğim bir yerlerde hep sıkıntı var, umarım bu sıkıntılar devam etmez.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 111
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

9

• domestos

23

• ibomaz

28

Teşekkürler açıklama için Fatih Bey.

Demek ki bu ses şanzumandan gelmiyormuş.Yalnız şunu söylmeden geçemeyeceğim.Bu konu başlığı altındaki yorumlar sayfa sayfa incelendiğinde; benim bu ses üzerine çok düştüğüm,  "bu sesin şanzımandan gelen ses olduğu, bu motor ve şanzımanı kullanan tüm markalarda bu sesin olduğu, şanzıman mili boşluğundan ileri gelip şanzımanın karakterestik özelliği olarak bu sesin geldiği, normal çalışma sesi olduğu" cevabının doyurucu bir bilgi olmadığını ısrarla söylediğim ve bu nedenle bazı forumdaşların da bana acayip bir cephe aldığı görülür.Ben de bir yorumumda şöyle demiştim:......."Ama bazı arkadaşlar aynı özelliklerdeki araçlarında bu sesin olmadığınıı söylüyorlar.O zaman şu soru akıllara geliyor.Asıl aynı özelliklerde olup bu sesin gelmediği araçlardaki şanzımanlar mı sorunludur?Konu bence önemli, inşallah bir katkım olur."

Bir arkadaş da şu yorumu yazmıştı.

"Sadece mazda da mı varmış bu ses ??

Foruma geldiğiniz günden bu yana hep olumsuz tavır sergiliyorsunuz, bu kadar memnuniyetsizliğiniz varsa aracı satar kurtulur ve sizi memnun edecek başka bir markaya yönelirsiniz, para sizin keyif sizin...

Ancak; tercrübeli insanların ve yetkili servisin normal dediği şeyler için hala diretiyorsanız ben bu durumu iyi niyetle karşılayamam.

Saygılar, kazasız ve sessiz günler."

Şunu söylemek istiyorum:Bana yapılan tepkiler aşırı ve yersizdi.Ama önemli değil.Önemli olan katkıda bulanabilmiş olmak.

Netice olarak Bu SESİN ŞANZIMANDAN GELMEDİĞİ KESİNLEŞTİ Fatih Bey aracılığı ile İstanbul'dan gelen Mazda Türkiye yetkilisi Volkan Beyden gelen bilgiyle.istenirse kanatcıkalrın bu frenleme-yavaşlama direnç sesinin de kesilebileceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı yaptığın yorumu ben yazdım ve arkasındayım, sesin nereden geldiğinin bu durumda çok fazla önemi yok, benim anlatmak istediğim sesin sorun yaratmadığı ve yetkili servisin açıklamalarına göre de sorun oluşturmadığı idi... Benim savunduğum nokta hep bu oldu...

Sesin şanzımandan veya turbodan gelmesinin sizin için ne farkı var ??

Neticede o bahsedilen sesin zararsız ve standart olduğu kesin değil mi?

Sana göre cephe alınmasının sebebi bu sesler veya kaynakları değil ibomaz, forumdaki kişisel tavrın... Aynı tavrı devam ettirdiğin sürece (forum kuralları çerçevesinde) tavrım değişmeyecek...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun şurada başlıyor,

ses şanzumandan geliyor denilerek standart ve zararsız mı kabul ediliyor yoksa turobdan geliyor denilerek mi standart ve zararsız kabul ediliyor.

Bence çok fark var arada. Hatta aynı sesten mi bahsedilmiş olunuyor?

Bu arada elinizdeki araç dışında mazda ile bir deneyiminiz oluyor mu? Her konuya yorum yazabilmenizden dolayı merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun şurada başlıyor,

ses şanzumandan geliyor denilerek standart ve zararsız mı kabul ediliyor yoksa turobdan geliyor denilerek mi standart ve zararsız kabul ediliyor.

Bence çok fark var arada. Hatta aynı sesten mi bahsedilmiş olunuyor?

Bu arada elinizdeki araç dışında mazda ile bir deneyiminiz oluyor mu? Her konuya yorum yazabilmenizden dolayı merak ettim.

Yaşım 40 ve 30 yıldır mekanik araçların içerisindeyim, fazlaca aracım oldu, hafızam kuvvetlidir, yaşadığım gördüğüm çoğu şeyi unutmam bu da tecrübe demektir...

Bu güne kadar yaptığım yorumların çok çok azında yanılmışımdır böyle bir durumda da hata payım varsa özür dilemesini iyi bilirim, şahit olanlar daha doğrusu forumu benim kadar takip edenler bilir, laf olsun diye yorum yazmam/yazmadım... Sizin gibi günlük 210 mesajı olan foruma gelip 10 mesajı geçmeyen diye de haksızlık yapmam.  ;)

Gelelim ses meselesine;

Her iki sesin sorun olmadığı yazılanlardan ortaya çıktı ben bunu dedim... Sesin varlığı ha tavandan olmuş ha tabandan o ses varsa ve mekanik/teknik bir sebepten kaynaklanmıyorsa da sorun yoktur... Bunu hem yetkili servis söyledi hem de Fatih abinin Pir'i.

Başka sorunuz, merak ettikleriniz ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mrb arkadaşlar

Aracım 2004 mazda 3 otm.viteş Bahsettiğiniz ses benim aracımdada var motor takozu dediler değiştirdim fakat alakası yok niye sorun devam ediyor.Aslında yüksek devirde hızdada geliyor bu ses ama biz araç yavaşladığında devir düştüğünde duyuyoruz.Arkadaşımızın dediği gibi sanzumandaki o boşluktan büyük ihtimalle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bu ses anormal değil. çalışması gereği bu ses çıkıyor. egzozdan ses motor sesi geliyor diye bilgilendirme yapmadığı gibi bu gelen ses için de kimsenin bilgilendirme yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur.

ben size söylüyorum bu ses normal çalışmasının sonucu gelen bir sestir diye. neden bu kadar büyütüldü onu da anlamıyorum.

ayrıca bu mazda'nın hatası değildir. Motor ve transmisyon PSA-fomoco malıdır. piyasadaki binlerce peugeot, citroen, ford, volvo ve mazda'da bu ses var. Ama mazda müşterisi titiz olduğundan bu sesi duyuyor.... :D

Ustam 2004 mazda3 otm.vites aracım suanda 265,000km de bu  tık tıkı sesi benim aracımda da var fakat normalden biraz fazla gibi geliyor bana bunu azaltma veya tamamen yok etme gibi bir işlem yapamazmıyız?

Birde mazdalar bana göre ses yalıtımı konusunda baya zayıf,yalıtım yaptırsam komple nasıl olur sizde?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden bu ses için diğer servisler de şanzuman mili boşluğu sesi dememişlerdir.neden farklı cevaplar vardır, endişe verici.çünkü bu araçlardan çok km yapmışlar yok..

265bin km yapmış mazda 3 aracım var bu ses dısında hiçbir problem yok.

Mazdaların yalıtımı zayıf yol sesi motor sesi küçük sesler oldugu gibi aracın içinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...