Jump to content

Tavan aydınlatması kısmından gelen ses (sorun)

solgac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ilgilenip cevap yazan herkese tesekkur ediyorum.  okan bey dediginizi deneyecem ilk firsatta sonucu yazarim buraya

Vallahi sizin kadar sonucu bende merakla bekliyorum. Umarım kesin çözüm olur. Yoksa gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi sizin kadar sonucu bende merakla bekliyorum. Umarım kesin çözüm olur. Yoksa gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Evet sizin kadar bizim de içimize dert oldu, merakla bekliyoruz... Umarım basit müdahale ile sorun giderilir...

Bir de; sga'nın müzik sisteminden gelen cızırtı vardı merak ettiğim diğer konu da O !!

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi müzik sistemini bulamadılar. Sag arka kolon patlamış ondan olabilir dediler bende değiştirtmedim öyle dürüyor abi.

Umarım sadece kolon patlamıştır. Geçmiş olsun.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pl7jw.jpg

Resimde sadece bu kısım sökülüyor. Senin dediğin 1 numaralı kısma ulaşmak için gözlük kısmıyla birlikte sökmen lazım. Tamamen çerçeveyi sökmek içinde tavan döşemesini sökmen gerekir herhalde. Sen burayı sök öyle bir dene. birde tavandan bu kısma gelen kablolar var içeride kabloları tutması için sağda ve solda yuvalar var onlara da bak yerinden çıkmış olabilirler. Bu arada ismim Soner.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi müzik sistemini bulamadılar. Sag arka kolon patlamış ondan olabilir dediler bende değiştirtmedim öyle dürüyor abi.

Sizin sıkıntı, radyoda cızırtı yapma problemi değil miydi. Kolon patlamış olsa Mp3, Cd dinlerken de yapmaz mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soner hocam sağol fotoğraf için sanırım ben yanlış yerden sökmeye çalışıyormuşum bi tekrar deneyip sonucu yazarım buraya... Aslında ilkel basit bi yolla dün ses kestim ama çok fazla içime sinmedi... tavan döşemesi ile ön camın birleştiği kısımda yapmur sensörünün kablosunun geçtiği o aradaki boşluğa kalınca bi karton sıkıştırınca o ses tamamen kesildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soner hocam sağol fotoğraf için sanırım ben yanlış yerden sökmeye çalışıyormuşum bi tekrar deneyip sonucu yazarım buraya... Aslında ilkel basit bi yolla dün ses kestim ama çok fazla içime sinmedi... tavan döşemesi ile ön camın birleştiği kısımda yapmur sensörünün kablosunun geçtiği o aradaki boşluğa kalınca bi karton sıkıştırınca o ses tamamen kesildi.

Tavan döşemesinin bağlantı noktaları gevşemiş veya tavan döşemesi sıcaktan esnemiş olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavan döşemesinin bağlantı noktaları gevşemiş veya tavan döşemesi sıcaktan esnemiş olabilir...

bu sesi sabah saatlerinde ve ikindi vakitlerinde yapıyor genelde akşamları ve öğle sıcağında yapmıyor. 3000 km de bi araçta bu kadar çabuk gevşeme vs olduysa çekeceğimiz var demektir:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sesi sabah saatlerinde ve ikindi vakitlerinde yapıyor genelde akşamları ve öğle sıcağında yapmıyor. 3000 km de bi araçta bu kadar çabuk gevşeme vs olduysa çekeceğimiz var demektir:)

Kağıt sıkıştırmak suretiyle sesi kestim dediğin için bu teşhisi koymuştum ben... Teşhisim gereği sıcak saatlerde yapması gerekir ama tam tersi oluyormuş... Enteresan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Slmlar.Aynı sorun 2012 model dizel tourin sedan aracımda vardı.aracım şu an 1800 km de.ben sesin önce gözlük yukarı tavana vuruyor diye düşünerek gözlük koyma kısmınının üst tarafına ince çift taraflı bantla ince bir sünger yapıştırdım.ama ses kesilmedi.sensör kablolarının cama değdiği tırnakların altına üstüne ince sünger koydum, ama baktım olmadı.daha sonra kaliteli bir bulaşık süngerinin maket bıçağı ile kestim ve yaklaşık 1 cm kalınlığında, 5 cm eninde, yaklaşık 7 cm uzunluğunda bir parça elde ettim.bu parçayı iki sensör kablosu arasındaki tavan döşemesi ile tavan sacı arasına sıkıştırdım.şimdilik ses kesildi.bence bu ses sensör kablolarının tavan döşemesi ie tavan sacı arasında serbest vaziyette duruyor olmasından kaynaklanıyor.Mazda 3 dizel çok güzel bir araba, yol tutuşu harika, estetik, bakan bi daha bakıyo, ışıklarda, restoranta otele giderken farkını belli ediyo.çok seri bir araba.Ancak sağından solundan gelen sesler, tuhaf motor bölümü sesleri, gürültülü motor, sınıfındaki diğer dizellere göre fazla yakıt tüketimi nedeni ile insan huylanıyor.Mazda soruzsuzdur diye aldık ama inşallah utandırmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slmlar.Aynı sorun 2012 model dizel tourin sedan aracımda vardı.aracım şu an 1800 km de.ben sesin önce gözlük yukarı tavana vuruyor diye düşünerek gözlük koyma kısmınının üst tarafına ince çift taraflı bantla ince bir sünger yapıştırdım.ama ses kesilmedi.sensör kablolarının cama değdiği tırnakların altına üstüne ince sünger koydum, ama baktım olmadı.daha sonra kaliteli bir bulaşık süngerinin maket bıçağı ile kestim ve yaklaşık 1 cm kalınlığında, 5 cm eninde, yaklaşık 7 cm uzunluğunda bir parça elde ettim.bu parçayı iki sensör kablosu arasındaki tavan döşemesi ile tavan sacı arasına sıkıştırdım.şimdilik ses kesildi.bence bu ses sensör kablolarının tavan döşemesi ie tavan sacı arasında serbest vaziyette duruyor olmasından kaynaklanıyor.Mazda 3 dizel çok güzel bir araba, yol tutuşu harika, estetik, bakan bi daha bakıyo, ışıklarda, restoranta otele giderken farkını belli ediyo.çok seri bir araba.Ancak sağından solundan gelen sesler, tuhaf motor bölümü sesleri, gürültülü motor, sınıfındaki diğer dizellere göre fazla yakıt tüketimi nedeni ile insan huylanıyor.Mazda soruzsuzdur diye aldık ama inşallah utandırmaz...

İstanbul - Fethiye - Göcek - Marmaris 43 Litre ile 965 Km Yol yaptım Geçtiğimiz hafta. 2 yolcu ve bagajda arka koltuklarda yük dolu vaziyette. 965 Km sonundaki yol bilgisayarındaki ortalama hızım 86 Km idi. Müsait yollarda hız sınırı olan 110 km hızıda sonuna kadar kullandım diyebilirim.

Forumda Mazda 3 dizel yakıt tüketim miktarı ile açılmış konumuzda var. Şehir içi kışın kullanımda bile 5.4 ve 5.8 arası ortalamam, İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde. Sürüş tekniğinizi gözden geçirmenizi öneririm size.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 senedir surekli dizel arac kullaniyorum Hyundai WW Seat Renault Peugeot Ford  marakli araclar kullandim hepside dizel di inaninki Mazda 3 un yakit konusunda onlardan bi farki yok hatta cogundan da az yakiyor diyebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın İlhan1977, sizin aracın motorundan da rölantide çalışırken bir uğultu gibi ses var mı

İbrahim bey, benim aracımda çok şükür bahsedilen sesler gibi bir ses yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaslar ibomaZ (ibrahim ) beyin sunger formulu sanirim ise yaradi kazadan sonra araci Diyarbakırdan sirnaga kadar kullandim tavandan herhangi bi ses vs gelmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...