Jump to content

Yağdanlık ve Anahtar İşareti Olan Sarı Lamba Yandı.

barisdascan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, ayhanest :

Arabam benzinli 2005 mazda 3. Motor yag degisimi yaptik. Yagdanlik isareti yanik. Nasil sondurebiliriz. Veya bir sikinti mi var

Yağ seviyesini kontrol etmenizde fayda var. Eğer seviye de normalse acilen servise gitmelisiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu 2.nesil Mazda 3 lerde de olmuştu, araç kontak anahtarını on konumuna çevirip fren pedalına 15-20 sn basılı tutunca sanırım sönüyordu, forumun tecrübeli üyeleri mutlaka yardımcı olacaktır, panik yapmayın. Servislik bi durum olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, ayhanest :

Arabam benzinli 2005 mazda 3. Motor yag degisimi yaptik. Yagdanlik isareti yanik. Nasil sondurebiliriz. Veya bir sikinti mi var

Yanlış bilmiyorsam bu işaret yağ basıncı ile alakalı.Yağ problemine işaret edebileceği gibi sensör problemi de olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer sensör çalışıyorsa o lamba yanar şekilde aracı kullanmanız motorunuza çok ciddi geri dönüşümsüz zararlar verir. Ben 200 le giderken o lamba yandı diye kontak kapattığımı bilirim (yanlış görmüşüm yanmamış sıkıntı başkaymış) O derece ciddi yani. Çok basit bir sensör hatası da olabilir, yağ basıncı düşük de olabilir eğer öyleyse direk yatak sararsınız. Tedavisi 5000tl den başlar. En yakın zamanda anlayan birine gösterin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Vee konuyu cortlatiyorum. Aracimi en son 19/11/2016 da 76221 km de bakima soktumm. Ve su an 84334 km de. Antalya da yasiyorum ve burdaki mazda ya bakan ozel servisler arac bakimindan cok nasil diyeyim hangisine gittiysem arabam konusunda beni tatmin edemediler. Bende motor nasil olsa bildigin ford motor u diye hep ford servislerine goturdum. Ve cok ama memnun kaldim. Bahsetmis oldugunuz o isik dun itibariyle bende de yandi.
Formda okudugum bur kac yerde de isin basil sonecegi konusundaki bilgiyle bende aynisininyaptim ve sondu. Mazda 3 2012 min daha bakimina daha zman var ve yagin durumuda baya iyi geldi bana o yuzden bu uygulamayi yaptim. Tabi yarin sanayiye gidecegim ve bu durumu bir japon servisine beyenmedigim ustalara sorucam. Bakalim ne diyecekler. Tatmin olmazsam birde Antalya Mepaz Yetkili servisine de gidecegim. Umarim bir ariza olmaz. Hani zaten artik agir bakim zamani da geldi simdi durduk yere masraf cikarmaz insallah. Kismet

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz once Mazda Mepaz Yetkili servisini aradim. Arizayi bildirdim. Ve sorunu nasil cozdugumu. Bana usta basinin ilk dedigi arabaniz dizel mi dedi. Aynen dedikten sonra. Su bir sikinti var mi diye sordugumda cevabi aynen su sekilde oldu " arabanizin yagi incelmistir" dedi

Hal boyleyken arabanizin yagini isterseniz degistirin dedi.

Sizde ne nekadara degisir diye sordugumda bana 650 civarinolur dedi.

Tama anadim dedim

Yani ozetle. Bu isik uyari isigi bazen yag incelmesinden de yaniyor. Bazende yagin degismesinden sonra servis tatafindan islem yapilmamasindan da. Neye yormak isterseniz yorabilirsiniz.

Ben mi ne yapicam. Simdi bugun ilk idim uine bir Ford Oze servisnine gidip aracimin bakimini yaptiricam.

Herkese kolay gelsin:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Mehmet Özdemir :

büyük ihtimalle servis programıyla ilgilidir. bir kez de bende yanmıştı, bakıma gittiğimde silmişlerdi uyarıyı.

Aynen öyle Mehmet'im..

Servisler bakımı yaptıktan sonra sıfırlamayı unutuyorlar.  10 bin / 12 ay hangisi önce dolarsa bildiriyor ya sistem.. Bunlardan hangisi önce dolarsa sistem bilgilendirme uyarısı veriyor. O yüzden her servisten sonra bakım için aracın yol bilgisayarını sıfırladınız mı diye sorar hatırlatırım.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...