Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaklasik olarak arabayi alali 9,5 ay oldu ve suan 7.000 km de. %90 sehir ici ve trafiksiz kullanimda yakit ortalamasi ø 7.4 litre. Anlik yakit tuketimi genelde 5-6 litre arasi. Aldigimdan beri yakit ortalamasini hic sifirlamadim ve 8.2 den 7.4 e kademeli olarak dustu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2015 mazda3 sahibiyim. Verilerde şehiriçi 5.5 lt yakması planlanırken şuan aracım 2.000 km de olmasına rağmen 8.7 lt altına düşemedim. Aracım powe sense donanım 1,5 benzin otomatik sedan. İleriki zamanlarda yakıt düşer mi? Bilgilendirirseniz iyi olur. Teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi yakıt tüketimi çok değşikendir. Verileri tutturmak için çok sakin kullanmak gerekir. Ayrıca şehiriçi verisi 6.8 ltdir. düz hesap 7 lt. sizin de 8-8.5 yakmanız gayet normal. Lastik basınçlarının az olması, agresif kullanım, dur kalk artırır. İstanbul'da 8.7 bence çok iyi bir rakam. Hangi marka aracı alırsanız alın istanbulda daha fazla yakarsınız.
En iyi kıstas uzun yolda 90 a sabitleyerek elde edersiniz. O zaman 5 lt yi yakalayabilrsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Ali furkan ipek :

2015 mazda3 sahibiyim. Verilerde şehiriçi 5.5 lt yakması planlanırken şuan aracım 2.000 km de olmasına rağmen 8.7 lt altına düşemedim. Aracım powe sense donanım 1,5 benzin otomatik sedan. İleriki zamanlarda yakıt düşer mi? Bilgilendirirseniz iyi olur. Teşekkürler :)

Mutlu aslında net bir şekilde özetlemiş size. Bir iki ilavede bulunacağım.

Günlük kullanım Km'niz ve güzergahınız.

Bu güzergahtaki trafik ışıkları, kasisler, rampalar, yoğun trafik durumu.

Açık klima.

Açık cam.

Araçtaki yolcu sayısı.

Bagaj yükü.

Vs..tüm bunlar yakıtınızı arttırıcı unsurlar. Ama en temel unsur sürücü faktörüdür. Bu arada Mutlu'nun dediği gibi şehir içi yakıt sarfiyatı konusunda yanılıyorsunuz 5.5 litre değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat aldığım mazda bayiisi bana inatla 5.5 lt yakarsın dedi bende çok şaşırmıştım bu beni gerçekten üzdü.. Aracım daha yeni olduğu için böyle yüksek yakmasına yorumluyorum. Bakımından sonra yakım tüketiminde bir değişiklik olur diye düşünüyorum. İstanbul içinde daha aracı kullanamadım. Balıkesirde kullandım yazlık bölgesindeyim. İstanbula bayramda geçiş yapacağım. O zamanda ayrı bir yakıt tüketimini görürüm umarım.. 8.7 lt /100km kaç kuruşa denk geliyor acaba hesabını nasıl yapabilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 minutes ago, Ali furkan ipek said:

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat aldığım mazda bayiisi bana inatla 5.5 lt yakarsın dedi bende çok şaşırmıştım bu beni gerçekten üzdü.. Aracım daha yeni olduğu için böyle yüksek yakmasına yorumluyorum. Bakımından sonra yakım tüketiminde bir değişiklik olur diye düşünüyorum. İstanbul içinde daha aracı kullanamadım. Balıkesirde kullandım yazlık bölgesindeyim. İstanbula bayramda geçiş yapacağım. O zamanda ayrı bir yakıt tüketimini görürüm umarım.. 8.7 lt /100km kaç kuruşa denk geliyor acaba hesabını nasıl yapabilirim?

1 litre benzin 4.45TL olarak hesap edince, 8.7lt/100km yakan araç 38kr/km yakıyor demektir. 

Ben İstanbul içinde kullanıyorum. 1.5 benzin otomatik. Genel olarak çok agresif kullanmıyorum. İstanbul içinde 6-7.5lt/100km gibi bir yakışım var. 8lt'nin üzerine en sıkışık trafikte bile çıkmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, Ali furkan ipek said:

5.5 lt imkansız gibi bir şey. Şehirlerarası sabit 90 km hızla yakalayabilirsiniz o değeri ancak. İstanbul içi kullanıyorum ben de aracı. Şuan 3.000 küsür kmde. Ortalamam 7-8 lt arası değişiyor. Klima sürekli açık. Lastik basınçları normal, camlar kapalı ve yük yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 lt'ye ciktigini ben de gormedim hic, 7-7.5 gibi kabul edilebilir degerler var genelde herkeste.

5.5 birakin sehir icini, uzun yol icin bile cok iddiali bir rakam.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.05.2016 at 21:01, Erceylan :

bu hafta herhalde tüketim rekoru kırdım.48.8 lt. benzin ile tam 920 km.yol yaptım.ort.5.3 oldu.km.de 24 kuruş yakmış.benzini inegölde fulledim.depoda en ufak boşluk kalmadı.antalya beleğe kadar gittim.dönüşte kütahyada  tekrar doldurdum.ikisindede depo 48.8 lt.aldı.araçta benle beraber 150 kg.ağırlık vardı.hızım  80-100 arasıydı.

3 AY Önce yaptığım yol ve yakıt sarfiyatım.bunun altı iddia ediyorum mümkün değil.çünkü çok kasmıştım.ancak dümdüz yolda 5 lt.nin altına inilir.oda türkiye şartlarında çok zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, karantina :

1 litre benzin 4.45TL olarak hesap edince, 8.7lt/100km yakan araç 38kr/km yakıyor demektir. 

Ben İstanbul içinde kullanıyorum. 1.5 benzin otomatik. Genel olarak çok agresif kullanmıyorum. İstanbul içinde 6-7.5lt/100km gibi bir yakışım var. 8lt'nin üzerine en sıkışık trafikte bile çıkmadı. 

Arkadaşlar yakıt tüketiminize hayran kaldım. Ben maalsef şehir içinde bu değerlere ulaşamadım halaaaaa :( 

Şehir dışında sizin değerlerinize ulaştım. Araçta tek başıma, bagajda tek bir valiz, klima kapalı, şöför camı açık, 90 km hız sabitleyici ile 5lt/100km ortalama değerini yakaladım.

Bende 2015 power 1.5 benzinli otomatik var. Arabam şuan 10850 km de. Malatya da yaşıyorum. Bilen bilir İstanbul ile kıyaslanamaz bile trafiği. İl merkezi 550 bin nüfuslu bir şehir. Sakin kullanıyorum, arabada %90 tek kişiyim, bagaj boş, klima %90 kapalı şöför camı açık. Şehir içi ortalamam bahar ve yaz aylarında 8-8,5 lt. Yalnız şöyle bir durumum var. Benim evim ile iş yerim arası 2,5 - 3 km. Aracı işe gidip gelişte kullanıyorum. Mesafe kısa farkındayım fakat akşamları ve hafta sonları aracı daha çok kullanıyorum şehir içi uzun mesafelerde. Aracı zaten 2015 ekimde aldım 1500-2000 km si şehirler arası geri kalan 8850 km si şehir içi. Zaten sadece 2,5-3 km lik yolda işe gidip gelerek 8 ayda bu km yapılmaz. Mazda nın bakım prosedüründen dolayı 6 ay dolduğunda bakımı da yapıldı. Lakin sizin değerlerinizi yakalayamadım. Lütfen yardımcı olurmusunuz ??? Nedir sıkıntı ne yapmam gerekiyor ??? Araçta mı bir sıkıntı var acaba ?

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, takeri7 :

Arkadaşlar yakıt tüketiminize hayran kaldım. Ben maalsef şehir içinde bu değerlere ulaşamadım halaaaaa :( 

Şehir dışında sizin değerlerinize ulaştım. Araçta tek başıma, bagajda tek bir valiz, klima kapalı, şöför camı açık, 90 km hız sabitleyici ile 5lt/100km ortalama değerini yakaladım.

Bende 2015 power 1.5 benzinli otomatik var. Arabam şuan 10850 km de. Malatya da yaşıyorum. Bilen bilir İstanbul ile kıyaslanamaz bile trafiği. İl merkezi 550 bin nüfuslu bir şehir. Sakin kullanıyorum, arabada %90 tek kişiyim, bagaj boş, klima %90 kapalı şöför camı açık. Şehir içi ortalamam bahar ve yaz aylarında 8-8,5 lt. Yalnız şöyle bir durumum var. Benim evim ile iş yerim arası 2,5 - 3 km. Aracı işe gidip gelişte kullanıyorum. Mesafe kısa farkındayım fakat akşamları ve hafta sonları aracı daha çok kullanıyorum şehir içi uzun mesafelerde. Aracı zaten 2015 ekimde aldım 1500-2000 km si şehirler arası geri kalan 8850 km si şehir içi. Zaten sadece 2,5-3 km lik yolda işe gidip gelerek 8 ayda bu km yapılmaz. Mazda nın bakım prosedüründen dolayı 6 ay dolduğunda bakımı da yapıldı. Lakin sizin değerlerinizi yakalayamadım. Lütfen yardımcı olurmusunuz ??? Nedir sıkıntı ne yapmam gerekiyor ??? Araçta mı bir sıkıntı var acaba ?

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Şahsen aracınızda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Şayet aracınızda yakıtla ilgili bir sıkıntı olmuş olsaydı. Bu sadece şehir içinde ki sarfiyatınızda değil, şehirler arası sarfiaytınızda da sorun olurdu !

Ama siz şehirler arasında gayet güzel değerleri yakalamışsınız.

Günlük kullanmış olduğunuz 2,5-3 km çok ama çok kısa bir mesafe. Kısa olan mesafenin üzerine birde güzergahta zorluklar var ise, daha da arttırır yakıtı. (Rampa, çok sık trafik ışıkları, tümsek, vs)

Manuel olarak yakıt sarfiyatınızı da hiç kontrol ettiniz mi ? Yani yakıtı fullettikten sonra, ikinci yakıt aldığınız süreye kadar yaptığınız km üzerinden hesaplamayı soruyorum bu tutuyor mu ?

Yol bilgisayarı yakıt sarfiyatı verilerinizi sıfırlayarak denediniz mi?

Aracı sizden başka kullanıcılar da kullanıyor mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, İlhan :

Şahsen aracınızda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Şayet aracınızda yakıtla ilgili bir sıkıntı olmuş olsaydı. Bu sadece şehir içinde ki sarfiyatınızda değil, şehirler arası sarfiaytınızda da sorun olurdu !

Ama siz şehirler arasında gayet güzel değerleri yakalamışsınız.

Günlük kullanmış olduğunuz 2,5-3 km çok ama çok kısa bir mesafe. Kısa olan mesafenin üzerine birde güzergahta zorluklar var ise, daha da arttırır yakıtı. (Rampa, çok sık trafik ışıkları, tümsek, vs)

Manuel olarak yakıt sarfiyatınızı da hiç kontrol ettiniz mi ? Yani yakıtı fullettikten sonra, ikinci yakıt aldığınız süreye kadar yaptığınız km üzerinden hesaplamayı soruyorum bu tutuyor mu ?

Yol bilgisayarı yakıt sarfiyatı verilerinizi sıfırlayarak denediniz mi?

Aracı sizden başka kullanıcılar da kullanıyor mu ?

2,5-3 km lik yolda 4 ışık var, 3 kasis var ve tarfik sıkışık.

Evet manuel olarak ta test ettim 2 defa, yol bilgisayarı ile aynı değerleri verince, bir daha manuel denemeye gerek duymadım ve hep yol bilgisayarından takip ettim. 

Zaten depoyu her doldurduğum da ortalamayı sıfırlıyorum.

Hayır benden başka kullanan yok aracı.

Sizce neden bu kadar yüksek tüketimim @İlhan Bey ? Ne yapmamı öneririsiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, takeri7 :

2,5-3 km lik yolda 4 ışık var, 3 kasis var ve tarfik sıkışık.

Evet manuel olarak ta test ettim 2 defa, yol bilgisayarı ile aynı değerleri verince, bir daha manuel denemeye gerek duymadım ve hep yol bilgisayarından takip ettim. 

Zaten depoyu her doldurduğum da ortalamayı sıfırlıyorum.

Hayır benden başka kullanan yok aracı.

Sizce neden bu kadar yüksek tüketimim @İlhan Bey ? Ne yapmamı öneririsiniz ?

Şimdi sizinde başta belirttiğiniz gibi 2,5-3 km çok kısa bir mesafe. Daha aracın motoru ısınmadan, siz gideceğiniz yere varmış olup aracı stop ediyorsunuz.

Bu tip sağlık yakıt sarfiyatı ölçümlerinin yapılabilmesi için. Motor çalıştırıldıktan sonra minimum 30-35 Km yapılıyor olması lazım ki, sağlıklı bir ortalama istatistiği çıksın.

Birde bu kısa mesafede  4 ışık, 3 kasis var ve trafik sıkışık diyorsunuz. Hal böyle olunca ortalamanın yükselmesi bence doğal.

Hafta sonu sıfırladığınız da başka bir güzergah da minimimum 30-40 km gittikten sonra kontrol edin, farklı olduğunu göreceksiniz.

Tabi tüm bunlara sürüş tarzınızda çok önemli. Sürüş tarzınızı bilmediğimden bu konuda sağlıklı yorum yapmam pek mümkün değil. Otomobiller en çok yakıt sarfiyatını ilk kalkış anında yapar. Yoğun trafiğin olduğu sürekli dur kalk bir trafikte, ilk kalkış gaza dokunma hassasiyeti çok önemli.

Diğer aklıma gelenler..

Lastik basınçlarınızı kontrol edin.

Star / Stop devrede mi ?

Ama gün içindeki bu km ve bu güzergah ile bana normal geliyor sarfiyatınız.. Dediğim gibi hafta sonu denediğinizde farkı göreceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.5-3 km yolda hangi araç olursa olsun fazla yakacaktır. Yakıtı koklamasını istiyorsunuz ama sürdüğünüz yollardaki şartları düşünmüyorsunuz. 

2. nesil aracımla yeri geliyor 15 lt lpg yakıyorum. Niye şehiriçinde 15 lt yakıyor diyor muyum? Sürüşüm agresif, sabah işe giderken yokuş aşağı gidiyorum, akşam dönerken ful yokuş yukarı dönüyorum. 2-3 ışık var ve sokak aralarından yavaş hızda gidiyorum. Araba ne yapsın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, İlhan :

Şimdi sizinde başta belirttiğiniz gibi 2,5-3 km çok kısa bir mesafe. Daha aracın motoru ısınmadan, siz gideceğiniz yere varmış olup aracı stop ediyorsunuz.

Bu tip sağlık yakıt sarfiyatı ölçümlerinin yapılabilmesi için. Motor çalıştırıldıktan sonra minimum 30-35 Km yapılıyor olması lazım ki, sağlıklı bir ortalama istatistiği çıksın.

Birde bu kısa mesafede  4 ışık, 3 kasis var ve trafik sıkışık diyorsunuz. Hal böyle olunca ortalamanın yükselmesi bence doğal.

Hafta sonu sıfırladığınız da başka bir güzergah da minimimum 30-40 km gittikten sonra kontrol edin, farklı olduğunu göreceksiniz.

Tabi tüm bunlara sürüş tarzınızda çok önemli. Sürüş tarzınızı bilmediğimden bu konuda sağlıklı yorum yapmam pek mümkün değil. Otomobiller en çok yakıt sarfiyatını ilk kalkış anında yapar. Yoğun trafiğin olduğu sürekli dur kalk bir trafikte, ilk kalkış gaza dokunma hassasiyeti çok önemli.

Diğer aklıma gelenler..

Lastik basınçlarınızı kontrol edin.

Star / Stop devrede mi ?

Ama gün içindeki bu km ve bu güzergah ile bana normal geliyor sarfiyatınız.. Dediğim gibi hafta sonu denediğinizde farkı göreceksiniz.

Lastik basınçları zaten sensörlü olduğu için, aracı aldığımdan bu yana sadece 2 defa uyarı verdi, lastikçiye gidip eksik havayı tamamlattım sonrada sensörü ayarladım, onun dışında zaten uyarı vermedi.

Start/stop devrede

Yalnız şöyle bir hesap yaparsak. Ben 3 km iş ev mesafesi için. Gidiş geliş 6 km, haftada 6*5=30 km, ayda 30*4=120 km. Aracı alalı 10 ay desek, 10*120=1200 km sini 3 km lik yolda yapmışım. 8850 km lik toplam şehir içi yaptığım yol var Yani 8850-1200=7650 km yi de şehir içi uzun mesafelerde yaptım.

Fakat dediğim gibi ortalamam malesef şehir içi 8-8,5 lt/100 km :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, takeri7 :

Lastik basınçları zaten sensörlü olduğu için, aracı aldığımdan bu yana sadece 2 defa uyarı verdi, lastikçiye gidip eksik havayı tamamlattım sonrada sensörü ayarladım, onun dışında zaten uyarı vermedi.

Start/stop devrede

Yalnız şöyle bir hesap yaparsak. Ben 3 km iş ev mesafesi için. Gidiş geliş 6 km, haftada 6*5=30 km, ayda 30*4=120 km. Aracı alalı 10 ay desek, 10*120=1200 km sini 3 km lik yolda yapmışım. 8850 km lik toplam şehir içi yaptığım yol var Yani 8850-1200=7650 km yi de şehir içi uzun mesafelerde yaptım.

Fakat dediğim gibi ortalamam malesef şehir içi 8-8,5 lt/100 km :(

Benim aracım dizel ve manuel vites. Yaklaşık 4-5 aydır aynı sizin gibi günlük kullanım mesafem çok kısaldı. Maksimum 3,5x2=7 Km yapıyorum hafta içi. Yakıt sarfiyatı olarak 7-8 Litre arası geziyor hafta içi. Yeri geliyor cam açık, klima açık, dur kalk trafik, ışıklar, rampa vs hepsi mevcut. Hal böyle olunca sarfiyatımın artması çok normal. Bazı sabahlar geç kalıyorum diye gazlıyorum.. Araç yol boyunda 4.vitesi görmüyor bile desem yeridir...

Hafta sonu sıfırlıyorum, örneğin Avrupa yakasına geçiyorum, geri dönüyorum. Yaptığım km'nin 1/3'ü trafikte geçiyordur. Ortalamam 5,5 -6 litre aralarında oluyor.

Kullandığınız mesafe çok kısa...

Halen daha takıldığınız nokta var ise..Sürüş tarzınızı gözden geçirmeyi önereceğim size..Çünkü geriye başka bir şey kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2015 benzin otomatik 8.7 lt yakıyor ve 2500 küsür km.de 

media ekranında çıkan ortalama yakıtı nasıl sıfırlıyorum? Sıfırladığımda sorun oluşur mu? İstsnbulda yaşıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, Ali furkan ipek said:

Arkadaşlar 2015 benzin otomatik 8.7 lt yakıyor ve 2500 küsür km.de 

media ekranında çıkan ortalama yakıtı nasıl sıfırlıyorum? Sıfırladığımda sorun oluşur mu? İstsnbulda yaşıyorum

Hemen hemen normal sayılır yakıtınız. Ben de 7-8 arası yakıyorum İstanbul içinde ama yoğun trafiğe girersem artabiliyor bazen.

Ortalama yakıtı, o geçmiş yakıt verilerinizi gösteren ekran açıkken aşağıda bulunan yuvarlak ok olması lazım ona basarsanız, aktif olan ortalamanızı sıfırlayabilirsiniz. Bununla her defasında uğraşmak istemiyorsanız, yine o ekrandaki ayarlar kısmından, yol bilgisayarındaki A triple eşleştirmeyi aktif edebilirsiniz. Bu seçenek aktifken, her yakıt alıp A km sini sıfırladığınızda, aktif yakıt ortalamanız da otomatik sıfırlanır fakat önceki grafik barlar kalmaya devam eder doğal olarak. Eğer onları da sıfırlamak istiyorsanız akü başındaki kabloyu çıkarıp geri takın. O zaman komple sıfırlanıyor geçmiş ama bu kez de i-stop sistemini resetlemeniz lazım yoksa i-stop devreye girmeyecektir. Eğer ihtiyaç duyarsanız i-stop u nasıl resetleyip tekrar aktif hale getireceğinizi yazarım ya da servise götürürseniz sizin için yaparlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, Mehmet Özdemir said:

Bence yeni bir konuda anlatın ki mesajlar arasında kaybolup gitmesin@tarahumara

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fırsat bulduğumda yazayım bir ara o zaman yeni bir konu açarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...