Jump to content

1400 cc.1987 Model Mazda 323 Yağ Pompası ve Triger Zinciri Bulamıyorum

burakdemirkol_06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• okkko

9

• NoooFearrrr

9

• domestos

9

• ali gb

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Okan bey sizinle gerçekten tanışmak istiyorum. Hem araçlarımız hakkında hem de şahsi olarak. Çok emeğiniz var forumda sağolun.

iyi forumlar...

şımartmayın beni lütfen...

nasipse karşılaşır görüşür tanışırız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şımartmayın beni lütfen...

nasipse karşılaşır görüşür tanışırız...

Bazıları şımartılmayı hak eder dostum, ayrıca sen rahat ol şımaracak bir tipte değilsin...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazıları şımartılmayı hak eder dostum, ayrıca sen rahat ol şımaracak bir tipte değilsin...

;)

O senin gönlünün güzelliğinden sayın abicim... Ben elimden bişeyler gelirse diye gıdılanıyorum buralarda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O senin gönlünün güzelliğinden sayın abicim... Ben elimden bişeyler gelirse diye gıdılanıyorum buralarda...

Forumda varlığın yeterli, gıdılanman da bizim için cabası... Sonsuz teşekkürler, hayırlı işler...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayideki ustamı yıllardır tanırım. mazda servislerinin orjinal parça kullanmadığını, yan sanayi takarak orjinal dediklerini söyledi. sıfır değilde bosch car servislerinden kaliteli yan sanayi bulunabilir. ustama rektefiye ye gelen bütün mazdalara yan sanayi parça takıyorlarmış. yaklaşık 2000-2500 tl bir rektefiye ücreti tutuyormuş. serviste bu rakam yaklaşık 8 tl gibi cüzzi :D bir rakama tekabul ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis dışı bulamadığım ve serviste bulsamda altından pahalı ve zaten stokta olmayan parçası  var. amortisör bilyası bulamadım servis 350 lira istedi 5 cm çapında anca var 10 gr anca gelir  . kapı iç kilitleri bulamadım servis 375 tl istedi. ufak tefek eksikler var serviste var sadece bunları tamamlasam arabanın ederini geçiyor :D .

Ben bu mesajı görmemişim , kusura bakmayınız şimdi yazıyorum , haklısınız ama bide siz diğer markaların servis fiyatlarını öğrenin , demek istediğim, problem sadece  dandik yan sanayi parça olarak az bulunması bizim araçların.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayideki ustamı yıllardır tanırım. mazda servislerinin orjinal parça kullanmadığını, yan sanayi takarak orjinal dediklerini söyledi. sıfır değilde bosch car servislerinden kaliteli yan sanayi bulunabilir. ustama rektefiye ye gelen bütün mazdalara yan sanayi parça takıyorlarmış. yaklaşık 2000-2500 tl bir rektefiye ücreti tutuyormuş. serviste bu rakam yaklaşık 8 tl gibi cüzzi :D bir rakama tekabul ediyor.

ben buna katılmıyorum ki ilgili servislerden cevap gelecektir, mazdanın servislerinden kaç kez parça aldım vede bakım yaptırdım bütün parçalar etiketli vede mazda üretimi olarak geldi. Kaliteli yan sanayi üretim için bişey diyemem lakin kıyaslamayı diğer model vede marka araçlarla yapmalıyız vede servis fiyatlarıyla, bütün arabaların bakımında yan sanayi parça kullanır vede garatisiz işçilik isterseniz ucuza çıkar iş , benim anlayamadığım bu durumda diğer marka vede modellerin servis parça vede işçiliği daha pahalı olduğuna göre vede mazdanında kaliteli yan sanayisi varsa sorun ne ???  bizim arabalarımız neden kimseye cazip gelmiyor, ??? tabiki sebep bilgisizlik vede ezbere muhabbetler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayideki USTA Ya itimat ederek milyon milyon yatırım yapan firmaları hırsız ettiniz. TEBRİKLER...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayideki USTA Ya itimat ederek milyon milyon yatırım yapan firmaları hırsız ettiniz. TEBRİKLER...

ankara Meb Başayardeki ustalar, benim motora bitik dedi. fazla gidemezsin, yolda kalabilirsin dediler, çekişi zayıf mı dediler, yok dedim, çok mu yakıyor dediler, hayır dedim.  2 kere şehir dışı yaptım. 5 bin tl parça masrafı, 2 bin tl işçilik dediler.

Sanayideki ustama götürdüm, test etti, motor sağlam dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman isim belirtmelisiniz.

... mazda servislerinin orjinal parça kullanmadığını, yan sanayi takarak orjinal dediklerini söyledi. ...

ben bunu okuyunca Türkiye'deki tüm mazda servislerinin üç kağıtçı olduğunu canlandırıyorum gözümde.

ben bu tip bir yaklaşımı yanlış buluyorum. siz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beş parmağın beşi de bir olmuyor diye bir tabir var... Herkes dilediğini seçmeye serbest ama genelleme yaparak tanımadığınız kurum ve kişileri töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı ve hukuku yok...

Lütfen !!

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda için servis tercihimdi ama 2 servisde de kazıklama politikasına tanık olunca fikrim değişti.

İsim vermeyim ama ankara da iki mazda servisinden birinde adamı sinirlendirecek birşey söylemememe rağmen nerdeyse adamdan dayak yiyordum.

ikincisinde de fahiş fiyat ve komprosor ölçümünde fazla fiyat aldırlar. aracın neyi var neyi yok hiçbirşey söylemediler. bi de o kadar beklettirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda için servis tercihimdi ama 2 servisde de kazıklama politikasına tanık olunca fikrim değişti.

İsim vermeyim ama ankara da iki mazda servisinden birinde adamı sinirlendirecek birşey söylemememe rağmen nerdeyse adamdan dayak yiyordum.

ikincisinde de fahiş fiyat ve komprosor ölçümünde fazla fiyat aldırlar. aracın neyi var neyi yok hiçbirşey söylemediler. bi de o kadar beklettirler.

kavgaya sebep olabilecek muhabbeti anlatırsan iyi olur , sonuçta burası mazda forumu bizde bilgilenmiş oluruz ayrıca aracınızı bakıma götürdüğünüzde nasıl size bilgi vermiyorlar merak ettim doğrusu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kavgaya sebep olabilecek muhabbeti anlatırsan iyi olur , sonuçta burası mazda forumu bizde bilgilenmiş oluruz ayrıca aracınızı bakıma götürdüğünüzde nasıl size bilgi vermiyorlar merak ettim doğrusu.

Anlatayım Gürhan hocam

Ankara'da iki populer mazda servisi var. İsim vermeyim ama biri istanbul yolu üzerinde, diğeri şaşmazda.

1- İstanbul yolu üzerinde olan Servis:

Oranın müdürü idi sanırım görüştüğüm.  Benzindeyken motordan kötü sesler geliyordu. Yağını değiştiririz dediler, birazda katkı maddesi koymuşlar. benden 250 tl para talep ettiler. Ben itiraz edince, 20 tl civarı indirim yaptılar. 50 tl felan para vardı üzerimde. senet yaptılar.

Sonra, başka gün hava filtre hortumu için gitmiştim. gitmişken Gaz kelebeğinin fiyatını sordum. Dedim " bir tekleme var ama gaz kelebeğinden olabilir mi? " olabilir dediler, 200-250 tl civarında tornacıya yaptırabiliriz dediler. İstersen arıza tesbiti yapalım dediler. Ne kadar dedim, 100 tl arıza tesbiti dediler. Fazla değil mi dedim. " YA kardeşim hem alıyorsunuz bu arabaları hemde 100 tl den kaçıyorsunuz " diye bağırarak adam neredeyse üzerime yürüyecekti. Dedim bu arabalar o kadar pahalı değilki. 10 tl ye normal bir lantis alınabilir. 800 tl maaş alan adam için 100 tl lik arıza tesbiti çok fazla dedim. Neyse LPG dönüşümü ne kadara yapıyorsunuz dedim, bendeki tek noktalı idi, bir yeri aradı, 1000 tl ye atikere dönüştürürüz dedi. Dönüşüm mü sadece dedim. evet dedi. Komple atikeri, kendi bayisi 900 tl ye sıralı sistem takıyor siz, dönüştürmek için 1000 tl diyorsunuz dedim. "Senin aracının sistemi farklı" diyerek salak saçma bir şey söyledi.

yani bu istanbul yolu üzerindeki servisle baya laf dalaşına girdik ama ben sesimi ne yükselttim ne de ters bir cevap verdim. Adamlar yardımcı olmaya değil, paraya bakıyorlar. İnsan gözü ile bakmıyorlar.

2- Şaşmazdaki Mazda Servisi:

Benim araç sabahları çalışırken ilk başta çalışıyor, gazı kesmemesi için ayağımı sabit tutmam gerekiyordu, rolanti düşüyordu. yükseltiyorum, ertesi gün yine düşüyordu. servis en iyisini bilir dedim, ve götürdüm, sorunu anlattım. bugün aracın burda kalması gerekiyor dediler. sabah soğukken bakacağız dediler. ben dedim biraz yağ yakıyor. rektefe olabilir dediler. sabah kompresor ölçümünü yapmışlar, normal çıkmış. dedim bilgi vermeyecekmisiniz size anlattığım sorunlarla ilgili, araba rektefe olmak zorunda ne bilgisi verecez dediler. Motor son günlerini yaşıyor, sizi yolda bırakabilir dediler. fiyat çıkardılar, 5 bin tl motor parçaları, 2 bin tl işçilik = 7 bin tl. çok fazla dedim. indirim olmaz mı? indirim yapamadılar.

Sanayideki ustama gittim. test etti, motorda bir arıza olsa belli ederdi, çalışması normal bitik değil, benzinde siyah duman atmıyor. Çalışması normal dedi. Rektefe fiyatını sordum, 2 bin tl civarında rektefe yapabiliriz ama gerek yok dedi.

O günden sonra 2 kere şehir dışı yaptım. ve hala kullanıyorum. Benim servislere güvenim kalmadı. Gitmeye de hiç niyetim yok. Daha önce iyi düşünüyordum, şimdi tam tersi maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

o zaman isim belirtmelisiniz. ben bunu okuyunca Türkiye'deki tüm mazda servislerinin üç kağıtçı olduğunu canlandırıyorum gözümde.

ben bu tip bir yaklaşımı yanlış buluyorum. siz?

sizin verdiğiniz fiyatın 4-5 katını çektiler bana sizde sıfrı 575 tl olan parçayı çıkmacıdan 650 liraya zor bulmuştum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlatayım Gürhan hocam

Ankara'da iki populer mazda servisi var. İsim vermeyim ama biri istanbul yolu üzerinde, diğeri şaşmazda.

1- İstanbul yolu üzerinde olan Servis:

Oranın müdürü idi sanırım görüştüğüm.  Benzindeyken motordan kötü sesler geliyordu. Yağını değiştiririz dediler, birazda katkı maddesi koymuşlar. benden 250 tl para talep ettiler. Ben itiraz edince, 20 tl civarı indirim yaptılar. 50 tl felan para vardı üzerimde. senet yaptılar.

Sonra, başka gün hava filtre hortumu için gitmiştim. gitmişken Gaz kelebeğinin fiyatını sordum. Dedim " bir tekleme var ama gaz kelebeğinden olabilir mi? " olabilir dediler, 200-250 tl civarında tornacıya yaptırabiliriz dediler. İstersen arıza tesbiti yapalım dediler. Ne kadar dedim, 100 tl arıza tesbiti dediler. Fazla değil mi dedim. " YA kardeşim hem alıyorsunuz bu arabaları hemde 100 tl den kaçıyorsunuz " diye bağırarak adam neredeyse üzerime yürüyecekti. Dedim bu arabalar o kadar pahalı değilki. 10 tl ye normal bir lantis alınabilir. 800 tl maaş alan adam için 100 tl lik arıza tesbiti çok fazla dedim. Neyse LPG dönüşümü ne kadara yapıyorsunuz dedim, bendeki tek noktalı idi, bir yeri aradı, 1000 tl ye atikere dönüştürürüz dedi. Dönüşüm mü sadece dedim. evet dedi. Komple atikeri, kendi bayisi 900 tl ye sıralı sistem takıyor siz, dönüştürmek için 1000 tl diyorsunuz dedim. "Senin aracının sistemi farklı" diyerek salak saçma bir şey söyledi.

yani bu istanbul yolu üzerindeki servisle baya laf dalaşına girdik ama ben sesimi ne yükselttim ne de ters bir cevap verdim. Adamlar yardımcı olmaya değil, paraya bakıyorlar. İnsan gözü ile bakmıyorlar.

2- Şaşmazdaki Mazda Servisi:

Benim araç sabahları çalışırken ilk başta çalışıyor, gazı kesmemesi için ayağımı sabit tutmam gerekiyordu, rolanti düşüyordu. yükseltiyorum, ertesi gün yine düşüyordu. servis en iyisini bilir dedim, ve götürdüm, sorunu anlattım. bugün aracın burda kalması gerekiyor dediler. sabah soğukken bakacağız dediler. ben dedim biraz yağ yakıyor. rektefe olabilir dediler. sabah kompresor ölçümünü yapmışlar, normal çıkmış. dedim bilgi vermeyecekmisiniz size anlattığım sorunlarla ilgili, araba rektefe olmak zorunda ne bilgisi verecez dediler. Motor son günlerini yaşıyor, sizi yolda bırakabilir dediler. fiyat çıkardılar, 5 bin tl motor parçaları, 2 bin tl işçilik = 7 bin tl. çok fazla dedim. indirim olmaz mı? indirim yapamadılar.

Sanayideki ustama gittim. test etti, motorda bir arıza olsa belli ederdi, çalışması normal bitik değil, benzinde siyah duman atmıyor. Çalışması normal dedi. Rektefe fiyatını sordum, 2 bin tl civarında rektefe yapabiliriz ama gerek yok dedi.

O günden sonra 2 kere şehir dışı yaptım. ve hala kullanıyorum. Benim servislere güvenim kalmadı. Gitmeye de hiç niyetim yok. Daha önce iyi düşünüyordum, şimdi tam tersi maalesef.

Terbiyesizlik etmiş size ters cevap veren servis yetkilisi , ayrıca arıza tespitine 100 tl olurmu ya, ne bu soygunmu ? Hele cevabına çok kıl oldum hem alıyosunuz bu arabaları hemde 100 tl den kaçıyosunuz, saçmalığa bak , deseydinya almayalım o halde bu arabaları sende sıkıntıya girme.  :) :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...