Jump to content

Kaza Sonrası Değer Kaybı ve Değer Kaybı Davası

solgac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 saat önce, İlhan :

Abi senden manevi "Araçtan Soğuma" davası açıp tazminat talep etseydin keşke. :geyik::D

Bu arada iyiki de araçtan soğuyup satmışsın abi. Bu vesile RX-8 gibi özel bir otomobile sahip olmuşsun ve buraya üye olup seni tanımışız. :tey:

: ) Pejo'yu sattıktan sonra 2010'da Ford almıştım ve bayağı kullanmaya niyetim vardı konfor, performans, özellik vs birçok açıdan tatmindi. Ancak 2012 sonbaharında Mazda gösterilip alır mısın diye sorulana dek. Bir anda aracın görüntüsüne tutuldum. Ford ile takas önerdim satıcı hemen olur dedi, öyle aldım. Aslında satıcısını da zor durumdan kurtarmış oldum çunku bana sorana dek sadece ölücüler aracı görmeye gelmiş. Mazda'yı satmak zordur olayının bir gerçek olduğunu yani daha ilk baştan beri biliyorum .)

Kaza konusuna gelince; geçenlerde İstanbul'da bir kaza olmuş aracın haline bakın. Aracın içi dışı kaymış alttan dağılmış. Diyelim ki değer düşümü olarak cebime 10bin TL attılar, neye faydası olacak ki, araç yolda düz gitmeyecek.

mLyDkY.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kazadaki araç zaten pert. Anca kasko olmayacak ya da kaskoya aykırı durum olacak da sanayide toplanacak. Açıkcası amortisör değişiminden dolayı ben de çekinmiştim acaba araçta sıkıntı olur mu diye, alt takımlarda kaza ve tamir sonrası görsel olarak bir sıkıntı yoktu, aracı alır almaz 160 170 bastım ve herhangi bir değişiklik hissetmedim. Üstüne sanayide iyi bir rot balansçım var, ona da bir kontrol ettirdim, içim rahat etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

2010 model 55 bin km de ki aracıma 2016 haziran ayında park halinde çarpmışlardı. Kaza tutanağı tutuldı ve sol ön çamurluk değiştirildi, tampon boyandı. Kusur oranı %100 karşı tarafındı. Pek aklımda yoktu geçenlerde bu işi bir araştırayım dedim. Karşı tarafın sigortası Ergo sigortaydı. Geçmişte Ergo sigorta da çalışmış bir tanıdığım vardı. Kendisine durumu anlattım mail ile Ergo da beni ilgili kişilere yönlendirdi. 601 TL bir ücret ödemesi çıktı. Pazartesi günü hesaba yatırılacakmış. E biraz az ama trafik sigortamı karşıladı. :) 

Eksper raporu için araca bakan eksper şirketini arayıp istedim, rapor veremeyeceklerini fakat yapılan işlemler hakkında döküm verebileceğini söyledi. Sonuçta aynı kapıya çıkıyor mail ile kendilerine ulaştırdım başka da bir işlem yapmadım. Tabi bunda tanıdık olmasının da rolü vardır diye düşünüyorum. 

Hasar değer kaybı aracı kurumlarından bir tanesini aramıştım. Hasarı anlattım 700 lira civarı bir para alırsınız demişti. Kendileri de bu paradan %20 komisyon ile çalışıyorlarmış. Rakam yüksek olmayacağı için vazgeçmiştim zaten onlar da ufak meblağ için pek yapma taraftarı değildi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun kaza yapan arkadaşlara...Çok faydalı bi konu olmuş...Mesajları tek tek okudum böyle bi durumla karşılaşırsak(Allah göstermesin) bu konu soru işaretlerini cevaplayacaktır...

Fakat konu 4 sene önce açılmış...4 senede neler oldu neler...Anayasa bile değişecek kısa zaman sonra :rolleyes: Umarım sistemde bi değişim olmamıştır başımıza geldiğinde bu konu yardımcı olur O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...