Jump to content

Kaza Sonrası Değer Kaybı ve Değer Kaybı Davası

solgac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba

Konu ile ilgili bir gelişme oldu sizleride haberdar edeyim istedim.Değer kaybının bir kısmını sigorta şirketinden aldım.

İlk mesajda olayın detayları mevcut olduğu için tekrar detayları yazmayacam, razumuhin (ersin ) bey değer kaybını aldığını belirtmişti kendisi ile irtibata geçtim sağolsun  ilgilendi yardımcı oldu, sürecin detaylarını kısaca aktarıyorum.

1-İlk olarak bağımsız bir expere araçta oluşan değer kaybı ile ilgili rapor hazırlatıldı. Exper raporunda araçta 6000 tl lik değer kaybı olduğunu belirtti

2-Daha sonra bu exper raporu ile karşı tarafın sigortasına yazılı olarak bu bedelin hesaba yatırılması için başvuruldu ( sigorta şirketi bu başvuruya 15 gün içinde  cevap vermese yada olumsuz cevap vermiş olsa idi sigorta tahkim komisyonuna başvuracaktık)

3 Sigorta şirketi yaptığımız değer kaybı başvurusuna  istinaden 2000 tl lik ödeme yaptı

Aradaki tutar farkı için sigorta tahkim komisyonuna başvuruda bulundum ordan çıkacak sonucu sizlerle paylaşırım

Herkese kazasız belasız günler dilerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

çok değerli bir konu

takibe aldım.

Umarım kaybınızın tamamı karşılanarak çözülür konu.

Evrakları geçen hafta sigorta tahkim komisyonuna yolladım son kararı onlar verecek bi gelişme olursa yine burdan haberdar ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah kaza bela yaşatmasın kimseye..hakkınızda hayırlısı olur inşallah ve istediğiniz sonuca da ulaşırsnz inşallah..konu ne olursa olsun hakkımızı aramamız lazım olduğunu bu davranışlarınızla gösterip bizleri aydınattığınız için ayrıca teşekkür ederiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba son gelişmelerden haberdar edeyim sizi...

Sigorta tahkim komisyonunun kararı elime ulaştı yukardaki mesajımda yazmıştım atadığım exper araçta 6000 tl değer kaybı var diye rapor tutmuş, sigorta şirketi ise başvurumuza istinaden 2000 tl ödeme yapmıştı...

Sigorta tahkim komisyonu ise araçta 2400 tl değer kaybı olduğuna karar verip 400tl + 250 tl exper ücreti toplamda 650 tl nın tarafıma ödenmesine karar verdi. açıkçası beklediğim tutarın altında bir tutardı bu çünkü , komisyonun emsal kararlarına baktığımda daha düşük modellerde rayiç bedeli daha düşük araçlarda, benzer kazalarda bile bu tutara yakın değer kaybı kararları vermişti... karara itiraz yolu kapalı gözükmekte ama uğraş olsun diye meseleyi biraz daha kurcalayacağım :) 

sonuç olarak 6000 tl değer kaybı başvurumuza 2400 tl lik bir ödeme yapıldı ve bu süreçte mahkeme yada avukatla falan uğraşmadık... Allah kimsenin başına kaza bela vermesin ama olurda böyle bir durumla karşılaşırsanız hakkınızı aramaktan çekinmeyin.

Kazasız belasız günler diliyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çarpan minibüs tam öküz, aslında o öküzlerin suratlarını organlarını yamultup onlara da değer kaybını o şekilde verip hesaplaşacaksın, 2400, 6000tl için onca uğraşmayıp temizinden hesabı kapatacaksın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çarpan minibüs tam öküz, aslında o öküzlerin suratlarını organlarını yamultup onlara da değer kaybını o şekilde verip hesaplaşacaksın, 2400, 6000tl için onca uğraşmayıp temizinden hesabı kapatacaksın

bu sekilde icimi rahatlatmayi cok dusundum ama iste isin dini ve hukuki boyutu buna pek izin vermiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun demekki değer kaybı tam olarak tahsil edilemiyor kötü bir durum.

Bu şekilde düşünmeyin bence burada belirlenen 6bin tl turar başka bir expert tarafından 3bin tl yada 4bin tl olarak da hesaplanabilirdi. Burada gelen ekspertin tutumu muhim olan. haksızlıkmı evet öyle ama durum bu. Ayrıca aracınızın asıl değeri satarken oluşan rakamdır. Hakkınızı kesinlikle arayın derseniz ben uğraşamam, bu işi yapan eksperlere başvurun şahsen ben öyle yaptım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar, şağıdakilinkte belirttiğim kaza başıma gelmişti.Serviste parça değişimi (tampon, göürnmeyen aksamlar,arka farlar) yapıldı.yaklaşık 4 bin TL civarında masraf var. Sizce değer kaybı karşı taraftan talepedebilirmiyim. internette "Boya işlemsiz değişim gerektiren parçalar (far, silecek, jant, cam, stop lambaları vs.) ile araç tamponları ve boyanan plastik kaporta aksamı için değer kaybı uygulanamaz bu nedenle aracınızdaki hasarın belirtilen parçalar dışındaki parçalara sirayet etmiş olması gerekmektedir." şeklinde bir açıklama buldum. Ne kadar kişiselyorumdur ne kadar resmidir bilmiyorum. Fakat yapılan masraf aracın satışında etkili olacağını düşünüyorum.

http://www.mazdaclubtr.com/34132/kaza-vurup-kacti/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Boya işlemsiz değişim gerektiren parçalar (far, silecek, jant, cam, stop lambaları vs.) ile araç tamponları ve boyanan plastik kaporta aksamı için değer kaybı uygulanamaz bu nedenle aracınızdaki hasarın belirtilen parçalar dışındaki parçalara sirayet etmiş olması gerekmektedir"

Burada uzun şekilde dediği şeyin kısası: kaporta ve mekanik aksam haricinde olan kazalar değer düşürmez, ki benim de şahsen çok itiraz edemeyeceğim birşey.

benim araçta ön tampon bakımsızdır mesela, daha önceki sahipleri de pek öyle iyi bakmamış ve ufak bir önden vurma sonrası değiştirmek yerine sıcak plastik ile yama yapılmış belli. sağ far çatlaktı su alıyordu, Xenon'u yakmıştı beni uzunca süre uğraştırmıştı. Ancak onları aracın değerini düşürcek şey olarak göremem imkansız cunku kaportasında sorun yoktu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

merhaba arkadaşlar geçenlerde yaptığımız kaza sonrası aracımızın bagaj kapağı ve tamponu değişti yaklaşık 5 bin tl masraf oldu bu olanlar için değer kaybı alabiliyormuyum ? Nasıl bir yol izlemem lazım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, 61kdeniz :

merhaba arkadaşlar geçenlerde yaptığımız kaza sonrası aracımızın bagaj kapağı ve tamponu değişti yaklaşık 5 bin tl masraf oldu bu olanlar için değer kaybı alabiliyormuyum ? Nasıl bir yol izlemem lazım ?

Yanlış bilmiyorsam geçmişe dönük son 2 yıl için değer kaynı başvurusu yapılabiliyor.

Ama bunun için ekspertiz raporu tutturmanız gereklidir. Bu ekspertiz içinde bir para ödüyorsunuz. Daha dün bir arkadaşımla bu mevzu geçti, 400 lira denmiş kendisine.

Ekspertiz ücreti için 2 farklı görüş var. Kimisi sigorta bu ücreti ödemiyor diyor. Kimiside ekspertiz ücretine ait faturayı sigortaya gönderdiğinizde değer kaynı ile birlikte ödüyor deniliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan'ın söylediklerine katılıyorum. Bir arkadaşım kaza sonrası ekspere 400 TL verdi. Demek ki ortalama bu rakamlar. 2 yıl süre içinde başvuru yapılabiliyor. Değer kaybının belirlenmesi için bir çok kriter var. Aracın yaşı, daha önce kazası olup olmadığı, kilometresi, sürücü vs gibi bir çok kriter. 
Genelde eski model araçlarda düşük rakamlar çıkıyormuş. Bir de değer kaybı alabilmek için karşı tarafın %100 kusurlu olması gerekmekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kaza olayında oluşan değer kaybını tam olarak ödeseler bile aracın orjinallliği gidiyor ya o etkiler beni şahsen. İki önceki aracım Peugeot'la böyle kaza yapmıştım iş cıkış saatinde şehir içinde yüksek hız yapan bir Ford Connect arkamdan gelip sağdan carpmıştı aracın kapı yan camurluklar, kaldırımla araya sıkışan ön takım hepsi yamulmuştu, sigorta her bir parçayı karşıladı, kendi seçtiğim kaportacının parasını ödedi vs. üstüne değer kaybı ne ise onu ödeseydi bile araçtan soğumuştum. Cok geçmeden sattım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, revivo73 :

Bu kaza olayında oluşan değer kaybını tam olarak ödeseler bile aracın orjinallliği gidiyor ya o etkiler beni şahsen. İki önceki aracım Peugeot'la böyle kaza yapmıştım iş cıkış saatinde şehir içinde yüksek hız yapan bir Ford Connect arkamdan gelip sağdan carpmıştı aracın kapı yan camurluklar, kaldırımla araya sıkışan ön takım hepsi yamulmuştu, sigorta her bir parçayı karşıladı, kendi seçtiğim kaportacının parasını ödedi vs. üstüne değer kaybı ne ise onu ödeseydi bile araçtan soğumuştum. Cok geçmeden sattım.

Abi senden manevi "Araçtan Soğuma" davası açıp tazminat talep etseydin keşke. :geyik::D

Bu arada iyiki de araçtan soğuyup satmışsın abi. Bu vesile RX-8 gibi özel bir otomobile sahip olmuşsun ve buraya üye olup seni tanımışız. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen gün abim sigortaya sormuş artık genelde ufak şeylerde verilmiyor dendi aracın şanzımanına hasar gelecekmiş şaçma değil mi ? araç kaza yaptığında her halükarda değerinde kaybı oluyor   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de geçtiğimiz ocakta kaza yaptım. Sol çamurluk, sol far, tampon, ve bissürü ıvırzıvır plastik parça değişti. Ekstra olarak amortisör-rulman da değişti ama bu ikisi biraz gereksiz bi değişimdi, kaza öncesi şikayetim yoktu ve kazada hasar almış da olması imkaansız. Ha bir de lastik yarıldı, motor kaputuna ve janta 2-3er cm lik rötuş boya yapıldı. Servisin verdiği döküm 8500-9000 gibiydi ama tramerde 7500 çıkıyor hasar. 

Karşı taraf 100% suçluydu. Karşı tarafın sigorta firmasını aradım, istenilen belgeleri yolladım, 3000 liranın az üstünde bir rakam verdiler. Daha fazlası için ısrar etmedim ben de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...