Jump to content

Mazda3 Bagaj Kapağı

vettar86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Resimdeki araba renginden anladığım kadarıyla 2008 veya 2009. Yada 2007 sonu makyajlı...

Aracım 2006 model. Bagaj kapaklarını araştırırken farkettim bazılarında var bazılarında yoktu. Sahibinden.com daki fotolara özellikle baktım 2006 model olanlarda tamponda o çukur kısım yok. Sanırım amortisörler bitmiş. Fiyatlarıda bana biraz yüksek geldi. 118 tl civarı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Aracım 2006 model. Bagaj kapaklarını araştırırken farkettim bazılarında var bazılarında yoktu. Sahibinden.com daki fotolara özellikle baktım 2006 model olanlarda tamponda o çukur kısım yok. Sanırım amortisörler bitmiş. Fiyatlarıda bana biraz yüksek geldi. 118 tl civarı :(

acaba sorun çözüldü mü? nasıl yaptınız? aynı sorun benim guzuda da var? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

benim araçta benim de dikkatimi çekmişti bagajın açılıp fakat yerinden oynamaması ama bunu tampona koydukları  oyukla çözmüşler bi sıkıntı olmuyor. 

şimdi konuya baktım da "insan bazen gerçekten hayret ediyor".

demem şu ki misal mazda ya da değil fark etmez  bu şekil bi araç yapacak bilgi birikim teknoloji yakalamışsın fakat o teknolojinin yanında bu devede kulak bir sorunu ancak makyajlı kasada çözecek şekilde tampona oyuk koyarak çözmüşsün. gel de hayret etme gerçekten.  

bu uzman hastalığına yönelik bir dönem bir alman gazetesinin de reklamına konu olmuş çok beğendiğim bir anekdot var

zamanında amerikalılar yerçekimsiz ortamda da yazabilsin diye arge marge derken totalde bir milyon dolara yakın para  harcayarak bir kalem geliştiriyorlar bu bildiğin tükenmez kalem dediklerimizden.  malum bu kalemler ucu yukarıya doğru gelecek şekilde bir kaç kelime yazabiliyorlar ancak..

peki sovyetler sorunu nasıl m çözmüş?

basit bir kurşun kalem kullanarak:))

gazetenin de dediği gibi; "perspektif önemlidir!!" 

burada da bakıyorum yok daha güçlü amortisörler yok itirme aparatı yaylar vs derken tampona konacak bir oyukla hep havadaymış gibi çözüm sunulmuş makyajlı kasada ama nafile..

bi kere yapmışlar bu kadar basit bi hatayı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 yıllık besili guzumda bile bagaj kapağı içeriden/dışarıdan açıldığında en az 20 cm yukarı havalanıyor...

Aynen yaa eski 323 lerde hem içerden açma var hemde bagaj kapağı resmen şahlaniyodu malzemeden mi çalmislar ne:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yayla bu iş halledilebilir, kapı mekanizması elektrikli ise bagajdaki buton kablolarına paralel ek yapıp içeriye bir buton koyarak bagaj açma düğmesi yapmak hiç zor değil.

Benşm planım aslında hareket sensörü, devre ve röleyle ayak hareketiyle açılan bagaj. Ama kullanışlı olur mu o var. Sistemin çalışması için kapıların kilitli olmaması gerekecek zira.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Yeni bi konu acip konu kirliligi yapmak istemedim. 2. Nesilde benim sikintim su:

dugmeye bastim. Bagaj kapisi acildi. Elimle yukari kaldirdim. Yukari Kaldirirken bi yerden sonra kendi amortisorler sayesinde sonuna kadar gidiyordu. Ama artik gitmiyor sonuna kadar elimle goturmek zorunda kaliyorum.

bu sorunu würth hhs 2000 sivi gres siksam acaba cozulur mu yoksa amortisor bozulur mu?

basit bi olayi cok uzattim ozet olarak amortisor bi yere kadar ittiriyor ama sonra ittirmiyor. Sorun ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

amortisör gücünü kaybetmiş olabilir. bagajı kafaya düşürmeden dikkatlice sökün bağlantı yerini. elinizle itince tepkisine bakın. genelde bir taraf bozulur biri sağlamdır. sağlam olan da sonuna kadar açamaz gücü yetmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Çağlar Bayur :

amortisör gücünü kaybetmiş olabilir. bagajı kafaya düşürmeden dikkatlice sökün bağlantı yerini. elinizle itince tepkisine bakın. genelde bir taraf bozulur biri sağlamdır. sağlam olan da sonuna kadar açamaz gücü yetmez.

Tamam tesekkur ederim. tavsiyenizi denicem. İkisini de sokup birbiriyle karsilastiririm. Ona gore bozuk yada degil diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Servet :

Tecrübe ile sabit mi yoksam :)

Her tür tecrübe yenen kazıklardan gelir, tdci motorda 12bin devir nasıl çevrilir mesela :fiuw:

16 bin de olabilir , o an 50 mt uzağa kaçtıydım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...