Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Saat gibi maşşallah Onur...

:nazar:

Abi eyvallah çok sağol , Dizel Mazda3 kullanıcılarının aslındaki en büyük problemi yakınlarında başka Mazda3 dizel kullanıcısı olmadığı için karşılaştırma yapamıyorlar. Diğer arkadaşlarda benzer videoları paylaşırlarsa karşılaştırma yapma imkanımız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest Orbitus

Arkadaşlar, Mazda Belçika ve Japonya'nın telefon veya faks numaralarını bilen var mı ? Telefonlarına ulaştım ama telesekreter bekletiyor da bekletiyor, kimseye ulaşamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, Mazda Belçika ve Japonya'nın telefon veya faks numaralarını bilen var mı ? Telefonlarına ulaştım ama telesekreter bekletiyor da bekletiyor, kimseye ulaşamadım...

Telefonlarına ulaştığınız ancak bekletildiğiniz numaralardan farklı bir numaranın olduğunu sanmıyorum...

http://www.mazdamotors.eu/

http://www.mazda.com/d-list/europe.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırdır.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

hayırdır.....

Sabah kontak almayinca bende kontak atti.

Iyi niyet iyi niyet nereye kadar? Sabir nereye kadar? Tutku nereye kadar?

Artik ok yaydan cikti...

Zaten seksen tane rezillik, ustune ustluk yok efendim volanin guv guv sesiydi, sanziman tikirtisiydi, bunlari da sineye cekiyoruz ama bitmiyor, bitmiyor...

Gunlerdir binmedigim ford, peugeout, citroen kalmadi; ayni motor, ayni sanziman, sormadigim adam kalmadi paranoyak ettiler. Yok bizimkisi gibi birsey yok..

Isi artik tamamen ciddiye alarak muhatablarin layik oldugu sekilde surdurecegim.

Simdi ilk adimi atiyorum: yarin hem Belcika hem de Japonya ile konusacagim, detayli bir mesaj hazirladim. Hem sozlu hem de yazili olarak yasadiklarimi aktaracagim. TR`ye de gereken mesaji yazdim. Gerekirse yukarida arkadaslarin gonderdigi sayfalarda ne kadar ulke var; soyle hepsini arayip oncelikle bu isi dunya capina yayacagim. Turkiye`de basima gelen olaylari ilgili ilgisiz Amerika, Kanada, Meksika, Avrupa, Japonya her yer oncelikle ogrenecek. Boyle yavas yavas bir baslayalim bakalim.

Bu ilk adim olacak, daha sonrakileri de her birinin zamani gelince goreceksiniz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

son bakımda guvv guvv sesinden kurtulmuştunuz sanırım triger değiştirerek...geri mi geldi

Trigger sağlammış...Normal Volan sesi falan diyorlar....İşte öyle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Garanti kapsamında yapılmıyor mu bunlar ?

Bunların hepsi garantiden yapılıyor... Aracı sıfır aldım ama garantiden topluyorlar; fabrikada tamamlayamamışlar işlerini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trigger sağlammış...Normal Volan sesi falan diyorlar....İşte öyle...

Gerçekten tuhaf bi durum.triger değiştirip bu sesten kurtulduğunu söyleyen arkadaşlarımız var.sizinkine de triger sağlam, ses volandan geliyo demişler.Orbitus bey, kontağın almaması yada geç alması, mazot pompası yada enjektör hatasından da olabilir bence.acaba yeterli basınç oluşmuyo mu bazen.neredeyse servis işine de biz bakacağız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman bir sıkıntı yok sanırım, çünkü garanti demek üretim hatalarına çözüm garantisi demek oluyor , yani hatasız üretim garantisi olmuyor... Malum insan yapısı şey, hatasız kul olmuyor...

O nedenle hiç dert etmeyin derim... Düşük olasılıkla karşılaşılan böylesi bir durumda parçalar garantiden değiştiği için kimse bir problem görmeyecektir diye düşünüyorum...Problem görselerde zaten artık bu modeller üretilmiyor, Skyactivler başladı başlayalı unutulmuştur mazi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Gerçekten tuhaf bi durum.triger değiştirip bu sesten kurtulduğunu söyleyen arkadaşlarımız var.sizinkine de triger sağlam, ses volandan geliyo demişler.Orbitus bey, kontağın almaması yada geç alması, mazot pompası yada enjektör hatasından da olabilir bence.acaba yeterli basınç oluşmuyo mu bazen.neredeyse servis işine de biz bakacağız...

Vallahi artık teknik konulara girmek dahi istemiyorum. Bıktım. Ben artık hak arama yolundayım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

O zaman bir sıkıntı yok sanırım, çünkü garanti demek üretim hatalarına çözüm garantisi demek oluyor , yani hatasız üretim garantisi olmuyor... Malum insan yapısı şey, hatasız kul olmuyor...

O nedenle hiç dert etmeyin derim... Düşük olasılıkla karşılaşılan böylesi bir durumda parçalar garantiden değiştiği için kimse bir problem görmeyecektir diye düşünüyorum...Problem görselerde zaten artık bu modeller üretilmiyor, Skyactivler başladı başlayalı unutulmuştur mazi...

Yok Emre, o kadar kolay değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Orbitus:Her ne kadar Japonya vs. yi arayıp durumunuzu bildirmeye çalışsanız da zor bir süreçtesiniz.arayıp anlatabilecek durumdaysanız mutlaka anlatın yılmayın.ancak aracınızı mecburen tekrar yetkili servise götürmek zorundasınız, şöyle veya böyle aracınızdaki sorunları yine servis çözecek.başka çaresi yok. buna mecbursunuz.burda, forumda her kim ne derse desin, şundan oluyor, bundan oluyor dese de bunu yine servis bulacak ve çözecek.Allah dan bulunduğunuz şehirde birkaç servis var.en azından istediğiniz zaman aracı servise götürebilirsiniz.uzun yola çıkmaya korkuyorum demişsiniz ve haklısınız, çevrenizdeki diğer markaların sıradan araçları sorunsuz iken siz aracınızdan kimseye belki de bahsetmek bile istemiyorsunuz.PSA motorları bugün dünyada en çok kullanılan dizel motorlardan biri.bu nedenle bu zaten PSA motoru diyip sineye çekilemez hiç birşey.eğer aracı elden çıkarmayacaksanız ki bu şekilde elden çıkarmanız da zor tabi aracınızı bi düzene sokmanız gerekecek.bunu da yapa yapa, zar zor da olsa servis yapacak.aslında ortada bence çözülemeyecek bir durum yok.problem mazda servislerinin dizele yabancı olmasından kaynaklanıyor.Sizce Türkiye'de kaç tane mazda 3 dizel var.dizeli ve dizeldeki problemleri yeni yeni tanıyorlar bence.Garantiden araç değiştirmek zor bir süreç, yetkili servis bu araba hatalı vs. diyecek ne yapsak olmuyor diyecek rapor edecek, yada mahkeme, teknik heyet raporu vs. tam bir bilmiyorum  tabi süreci.siz servisi zorlayın bence.Eninde sonunda çözülecektir her şey, kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Bosver kardes... Gerekirse hani birisi yapmis yada yapacakmis ya; biz de arabayi yakariz Kizilay meydaninda, bana 56.000 TL`ye mal olur, arti toplum malina zarar vermekten yuklu bir trafik cezasi gelir; ama Mazda`ya milyonlarca dolara mal olur bu is. Benim icin buyuk bir kayip sayilmaz... Tabii bu noktaya gelene dek daha cok yol var...

Bu arada kontak niye almaz, sayin servis uyeleri yorum yapabilirler mi ? Bilinen bir arizaysa hallettirelim, yoksa serviste yine her yeri sokulecek; Azgin tekenin parmaklanmadik yeri kalmadi zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bosver kardes... Gerekirse hani birisi yapmis yada yapacakmis ya; biz de arabayi yakariz Kizilay meydaninda, bana 56.000 TL`ye mal olur, arti toplum malina zarar vermekten yuklu bir trafik cezasi gelir; ama Mazda`ya milyonlarca dolara mal olur bu is. Benim icin buyuk bir kayip sayilmaz... Tabii bu noktaya gelene dek daha cok yol var...

Bu arada kontak niye almaz, sayin servis uyeleri yorum yapabilirler mi ? Bilinen bir arizaysa hallettirelim, yoksa serviste yine her yeri sokulecek; Azgin tekenin parmaklanmadik yeri kalmadi zaten.

bunun bir çok nedeni olabilir. aracın kontağı çevirdiğinizdeki tepkisini anlatırsanız bir sonuca ulaşabiliriz...

gerçi servis üyelerine sormuşsunuz ama bu soruyu ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...