Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu arabaların hepsi bu kadar kötü olamaz.japonlar illa ki bu arabayı km lerce kullanıp test etmişlerdir.nerde neyi var illaki görmüşlerdir.Mazda bu yaa..şanına laf söyletmez (söyletmemesi gerekir)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu arabaların hepsi bu kadar kötü olamaz.japonlar illa ki bu arabayı km lerce kullanıp test etmişlerdir.nerde neyi var illaki görmüşlerdir.Mazda bu yaa..şanına laf söyletmez (söyletmemesi gerekir)

Bir söz var arada hep söylenir;

Mazda bozulmaz, bozarlar...

Fatih'in aracını sağolsun YETKİLİ SERVİS'ler bozmuş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Yarin yine servise gidilecek; Abdullah`in teshisleri uzerine Krank Kecesi ve Sanziman Mili Kecesi kacaklarini kontrol ettirecegiz. Ses icinde porya, yine sanziman mili kecesi ve balatalar kontrol edilecek. Umarim bu kez ustalar dikkatli davranir. Cenk`ten ozellikle rica ettim.

Birsey bulunamaz bu terleme, yag ve ses normal denirse, avukat ekspertiz yaptiracak. 1500 TL`ymis.

Abdullah motor terlemez diyor, bizim 2008 model dizel peugeout`un ustasi ile konustum ki 25 yillik arkadasim; sizin peugeout altinda hicbir terleme izi bulamazsin dedi...

Var mi benim arabam terliyor diyen ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor terlemesi ne demek?

Motorun veya şanzımanın üzerinde biriken yağların oluşturduğu görüntü, hiç bir şekilde kaçak yoktur fakat çalıştığı için meydana gelen toz toprak yağ oluşumunun ortaya koyduğu görüntüye denir...

Bilmem anlatabildim mi?

Terleme ayrı, yağ kaçağı ayrı şeydir... Motor terlemesinde hiç bir şekilde yere yağ damlamaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir anımı anlatayım:

periyodik bakım için arabam servisteydi. o sırada mazda ustası bir lantisle uğraşıyordu. ustaya, bu 1.8 motor değil mi, diye sordum. adam birden afalladı. biraz yüzüme baktı, sonra da, bilmiyorum. buralarda bir yerde yazıyordur heralde, diye cevap verdi.

şimdi bu foruma takılan, mazdaya az çok gönül vermiş herhangi bir arkadaşıma sorsam, hiç düşünmeden cevap verir, başka bildiği özellikleri de anlatır. ama mazdanın yetkili servis ustası, mazdadan o kadar bihaber ki; sadece yağını suyunu değiştirmeyi öğrenmiş, başka birçok şeyle alakası olmayan insanlar demek ki. insan işini sevecek, bilecek, öğrenecek. yoksa daha bu türlü çook çok iş açar müşterilerinin başına...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cenk ile konuştum; yağ kaçağını tespit etmişler. Araç karter'den yağ kaçırıyormuş... Görünüşe göre uzun bir süredir de kaçırıyormuş...

Dedim Cenk bu iş nasıl olur; baksı balata sökümü etkiler mi ? Yok dedi, baskı balata esnasında carter'le bir iş olmaz....

Dedim Cenk bu araba yeni, karter'den nasıl kaçırır; dedi ben böyle birşeye rastlamadım; dedi normalde olmaz; dedi kafam durdu.

Şimdi sökülüp conta falan değişecek tamir edilecek....Eski yağ yerine yenisini koy dedim; tabi yeni yağ bana girecek, olsun...

Şimdi Pirlere, Ustalara, Experlere, Üstad'lara iki soru soruyorum.

1) Anladığım kadarıyla ve motor altındaki duruma göre bu araç uzun süredir karterden yağ kaçırıyor. Neden ? Tüm beyin fırtınalarınızı bekliyorum.

2) Sizce bu olaylar neden benim başıma geliyor; parası helaldir, ayrıca kurban da kestirmiştim...

Burak sen yorum yapmamaya devam et... >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi peki bu kadar uzun zamandır yağ kaçırıyor. Sen bunu görür, bir şekilde fark ederdin diye düşünüyorum. Yani eminler mi çok uzun zamandır karterden yağ kaçırdığına.

Uzun süreli ve sürekli aynı yere hiç park etmiyormusun. En kolay ve en iyi bu şekilde fark ediliyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi peki bu kadar uzun zamandır yağ kaçırıyor. Sen bunu görür, bir şekilde fark ederdin diye düşünüyorum. Yani eminler mi çok uzun zamandır karterden yağ kaçırdığına.

Uzun süreli ve sürekli aynı yere hiç park etmiyormusun. En kolay ve en iyi bu şekilde fark ediliyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Valla hiç farketmedim...Yere bakma alışkanlığım da hiç yoktur... Ne evde ne şirkette otoparka aynı yere park edemiyorum ki.

İşte SMB'ye ilk gittiğimde fark ettim. Çünkü ilk kez orada aracın altına detaylı bakma fırsatım olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer ki karter darbe almamışsa (ki belli olur) imalat hatasından dolayı bir uyumsuzluk söz konusuysa tek kuruş masraf ettirmemeliler sana...

Benzeri benim başıma geldi , hyundai ın bakım sonrası karter tıpasını takamamışlardı , araç yağ kaçırıyordu ertesi gün annem fark etti :) araç geri gidip sokağı kirli görünce,  olmaz bu yeni araçlarda dedim eğildim birde baktım amanin! hemen müşteri hizmetlerini aradım pazar günü hyundai servisini açtırdım yağı eklettim doğru taktırdım tıpayı ücret ödemedim...

Aracın uzun süredir yağ kaçırdıysa park yerinde hala yağ lekeleri siyah noktalar halinde mevcuttur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karter'de hiçbir darbe yok, zaten motor koruma plastiği prıl prıl....

Normalde eski yağı ekliyorlar ve hiçbir para almıyorlarmış; ben yeni yağ istediğim için yağ parası aldılar...

Tapa'dan değil, karterin contasından kaçırıyormuş... Ya birisi zamanında somunlardan birisini özellikle gevşetti ya da fabrikasyon bir hata....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

durduk yere?? 20.000 km'deki araba?? karter contasından yağ kaçırma?? hemde damlayacak şekilde?? abi ya birileri senin araba sıkıntı çıkarsın diye uğraşıyor yada araba hakikaten fabrika çıkışı uğursuz. senin bana anlattığın yere göre bakılırsa krank keçesi veya şanzıman mili keçesi. üstelik şanzımanın sökülüp takılması da bunu destekliyor. ama şimdi deniyor karter contası!! ilginçç!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bilmiyorum; conta falan değiştin, silikonlandı. Tekrar test edildi; bir kaçağa rastlanmadı; tabii 5-10 km test kaçak görmek için yeterli mi bilmiyorum ? Olmazsa 1 hafta sonra tekrar götürüp altına baktıracağım....

Belki ben kaçak yerini sana iyi tarif edemedim bilmiyorum; ama şu anda karter dedi Cenk.

Şu anda araç hala serviste sanırım başka bir ses üzerinde çalışıyorlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah, sen de bir üstat olarak bu duruma uğursuzluk, ilginç vb. yorumlar yapıyorsan benim artık işim Allah'a kaldı demektir....Arabaya binmeden önce Nas ve Felak surelerini okuyacam artık....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah, sen de bir üstat olarak bu duruma uğursuzluk, ilginç vb. yorumlar yapıyorsan benim artık işim Allah'a kaldı demektir....Arabaya binmeden önce Nas ve Felak surelerini okuyacam artık....

oku abi oku, iyi gelir tabi...

karter muhafazayı taktırma, akan kokan olursa takip edelim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...