Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Artik bu bolumu okumak cogunuzun canini SIKIYORDUR.

Benim de yazmak cok canimi SIKIYOR, ama malzeme bitmiyor iste.

Bugune kadar gayet iyi calisan ve 1-2 bar hava kacaginda bile uyari veren lastik basinc sensorum artik devre disi. Neden oldugunu bilmiyorum ama bu tip olaylar genelde servis cikislarina denk geliyor.

Sol on lastik havasi 26`ya kadar dusmus, benzin alirken uyardilar. Ben tabii rahatim nasilsa basinc sensorum var diye lastiklerle pek ilgilenmiyorum. Fakat bu kadar sorundan sonra artik herseye hazirlikli olmayi ogrenmeliydim.

Servise gittigimde elimde 3 bomba olacak; carter kacagi devam ediyor mu ? Arac neden yeni yeni limitore takiliyor ? Lastik sensoru neden calismiyor ?

Bu limitor ve sensor meselesinin ECU`nun yeniden programiyla ilgili oldugunu dusunuyorum.

Hala yorum yapabilecek bir babayigit varsa buyursun lutfen....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu arada esimin en buyuk hayalidir cift kisilik arac. Isin dogrusu bir suredir ustu acilir MX-5`e yonelmistik, hatta Cenk bazi videolerini izletmis. Ama gel de ikna et, olmaz diyor, maalesef onumuzdeki hafta sonu bir test araci bulursak Ankara`da rcz`ye bakacagiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babayiğit'im ama yorum yapmak istemiyorum...

:)

Bilmediğim bir çok konu olduğu için yorum yapmak acımasızlık yapmışım hissi veriyor bana.

Forumu okumak canımı hiç sıkmıyor, çünki burası bir aile ve sorunları paylaşmak çözülmesine yaklaşmak demektir...

Gaz'an tekrardan mübarek ola.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sakın ama sakın rcz almayın araba guzel hos ama gerckten ıkı kısılık ya arkadakı koltuklar var ama ıse yaramıyor. alcaksanız scirocco alın kafanızı dınleyın derım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aralarinda 45.000 TL fiyat farki var. Scirocco imkansiz... RCZ`yi bende hic istemiyorum. Ama fiyati uygun. MX-5 olsa iyi olacakti fakat esim benim Mazda`dan sonra tirsti, almam diyor. RCZ`ye dogru gidiyoruz. Takumi ve saz arkadaslari ile robotlari sagolsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rcz nin arkada oturan insana küfür eder gibi bir tavanı var. yanı oturma yat diyo remen abi ben orda oturmaktan boyun fıtıgı oldum ya :D ama hayırlısı olsun abi ya arkaya da oturtmayın kımseyı saglıklarını dusunun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nihayet 18 gün sonra Mazda'dan bir yetkili (Volkan bey) beni aradı. Önceki mesajlarımı almadıklarını ilettiler, tabii iş hayatında klasiktir bu bahane, zira ben her faksı gönderdiğimde sekreterlerini arayıp faks ulaştı onayını almıştım.

Kendisi Ankara'ya gelecekmiş, yüzyüze görüşelim dedi... Sanırım hafta'ya gelecek.

Ne görüşeceğiz bilmiyorum ama umarım bu görüşme durumu idare etme mevzusu değildir, yoksa sadece zaman kaybı olacaktır, zira mücadelem devam edecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiroshima'da 20 yıl takumilik yaptıktan sonra Türkiye servis kaptanlığına atanmıştı kendisi sanırım..Yapsa yapsa bu işi birtek kendisi yapacak heralde  :P

Yada bir arabulucu olabilir, yeni kasa benzinli otomatik reflex paketinden aşağısını kabul etme abi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nihayet 18 gün sonra Mazda'dan bir yetkili (Volkan bey) beni aradı. Önceki mesajlarımı almadıklarını ilettiler, tabii iş hayatında klasiktir bu bahane, zira ben her faksı gönderdiğimde sekreterlerini arayıp faks ulaştı onayını almıştım.

Kendisi Ankara'ya gelecekmiş, yüzyüze görüşelim dedi... Sanırım hafta'ya gelecek.

Ne görüşeceğiz bilmiyorum ama umarım bu görüşme durumu idare etme mevzusu değildir, yoksa sadece zaman kaybı olacaktır, zira mücadelem devam edecek.

Volkan Bey ile ben de yüzyüze görüştüm. Kendisi iyi niyetli ve bilgili bir arkadaş. Ama o bile sorunumu çözememişti....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiroshima'da 20 yıl takumilik yaptıktan sonra Türkiye servis kaptanlığına atanmıştı kendisi sanırım..Yapsa yapsa bu işi birtek kendisi yapacak heralde  :P

Yada bir arabulucu olabilir, yeni kasa benzinli otomatik reflex paketinden aşağısını kabul etme abi..

Bakalim Emre ne olacak ? Ama ben telefon gorusmesinden genel olarak birsey olmayacagi fikrini edindim. Gaz alma gorusmesi gibi dusunuyorlar, saniyorum ne kadar ciddi oldugumun henuz farkinda degiller...

Yeni kasa reflex paketi fena fikir degil, eminim onlarda boyle bir ozur dusunuyorlardir...  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan Bey ile ben de yüzyüze görüştüm. Kendisi iyi niyetli ve bilgili bir arkadaş. Ama o bile sorunumu çözememişti....

Hangi sorunu cozememisti ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyimser bakış açısı;

Garanti kapsamında sorunlarından arındırılmış bir araç...

Kötümser bakış açısı;

Kanuni prosedür ve kuralları hatırlatarak aba altından sopa gösterme buluşması...

Ben işin iyimser tarafındayım.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kanunlara bakarsak Mazda kaybediyor.... Ama ben de 2,5 yil kaybediyorum...

Garanti kapsaminda sorunlarindan arindirilmis arac mevzusu cok zor, motor blogu haric her yeri ile vicik vicik oynanmis bir aracta sorun bitmez... Her an yeni seyler cikiyor... Servise girdi cikti demek yeni sorun demek...

Sayet sopa gosterme durumu olursa, o halde kanal degisir...

Benim beklentim, bu durum gercekten istisna ise ki oyle gorunuyor Mazda`nin gerekeni yapmasi.... Bana hikaye anlatacaklarsa zaten gelmesinler... E-mail gonderecekti, ama henuz gelmedi, cevaben orada acikca yine hatirlatacagim...

Aracim 10.000 km`de bitti. Takumi, Robot ve Servis isbirligi ile bitirdiler. Bugun tarihi itibariyle halen elimde 3-4 maddelik ariza listesi var.

Aracin yenisi ile degisimi Mazda`ya en fazla 15.000 TL cari gider yazar...Bunun disinda birsey olmaz...

Kucuk hesap yapan kucuk kalir...

Ustu acilir BMW`yi tavandan hafif su aliyor diye gozumun onunde degistirdiler. O araba da bizim ki degil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet durum anlaşıldı, görüşme hikaye arkadaşlar....Aracın bir serviste ekspertizi yapılacak... Var olan hatalar giderilecek...Bugüne kadar olanlar için de özür dilenecek, başka olmaması için de ayrıca dualar edilecek....

Mazda tüm bunları kabul edilebilir sınırlar içinde hatalar olarak görüyorsa, benim markayla değil ama bu zihniyetle uğraşım devam edecektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet durum anlaşıldı, görüşme hikaye arkadaşlar....Aracın bir serviste ekspertizi yapılacak... Var olan hatalar giderilecek...Bugüne kadar olanlar için de özür dilenecek, başka olmaması için de ayrıca dualar edilecek....

Mazda tüm bunları kabul edilebilir sınırlar içinde hatalar olarak görüyorsa, benim markayla değil ama bu zihniyetle uğraşım devam edecektir...

Garanti şartları da zaten bu saydıklarını kapsıyor abi, daha fazlasını bekleme ki, umutların suya düşmesin...

En başta söylemiştim; ayıplı araba değişimi çok meşakkatli ve zor bir süreç, şartları çok çok ağır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli, ben herseyi gectim, tamam....Fakat bu duyarsizliga bir anlam veremiyorum.

Bir yildir bu adamlarla ugrasiyorum, en basit bir is icin araya adam koymak zorunda kaliyorum. Bunu bilen biliyor, bu son meselede de oyle oldu yoksa benim harika faks mesajlarima kalkip Ankara`ya gelmiyor kimse...

Kimse kusura bakmasin ama boylesine bir duyarsizlik yok. Ben bu muhteremlere tam bir yil once aracima ekspertiz yapin cok sorun cikiyor, yardimci olun dedim, kimsenin umurunda olmadi. Servis problemli dikkat dedim, takmadilar, basit bir baski balatanin temini icin araya en az iki kisi girdi de Opan`dan bulduk getirttik.

Mazda iyi sorunsuz olabilir ama yine kimse kusura bakmasin Mazda TR satis sonrasi servis hizmetlerinde ve servislerin egitiminde cok cok basarisiz. Benzinlileri ogrenmisler, bir sekilde hallediyorlar, ama dizel konusunda tintin. Bunun sorumlusu kimse bugun istifa etmeli. Kendilerini bu konuda acilen duzeltmeliler. Ellerinda akilli servis mudurleri olabilir ama egitimli usta yok.

Bakin bu kayitlara gecsin; skyactiv bu satis sonrasi servis sistemiyle perisan olur. Ama adamlar hala uyuyorlar.

Mazda`nin Genel Mudurlugune talibim, en kotu bunlardan 3 kat daha iyi yonetirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli, ben herseyi gectim, tamam....Fakat bu duyarsizliga bir anlam veremiyorum.

Bir yildir bu adamlarla ugrasiyorum, en basit bir is icin araya adam koymak zorunda kaliyorum. Bunu bilen biliyor, bu son meselede de oyle oldu yoksa benim harika faks mesajlarima kalkip Ankara`ya gelmiyor kimse...

Kimse kusura bakmasin ama boylesine bir duyarsizlik yok. Ben bu muhteremlere tam bir yil once aracima ekspertiz yapin cok sorun cikiyor, yardimci olun dedim, kimsenin umurunda olmadi. Servis problemli dikkat dedim, takmadilar, basit bir baski balatanin temini icin araya en az iki kisi girdi de Opan`dan bulduk getirttik.

Mazda iyi sorunsuz olabilir ama yine kimse kusura bakmasin Mazda TR satis sonrasi servis hizmetlerinde ve servislerin egitiminde cok cok basarisiz. Benzinlileri ogrenmisler, bir sekilde hallediyorlar, ama dizel konusunda tintin. Bunun sorumlusu kimse bugun istifa etmeli. Kendilerini bu konuda acilen duzeltmeliler. Ellerinda akilli servis mudurleri olabilir ama egitimli usta yok.

Bakin bu kayitlara gecsin; skyactiv bu satis sonrasi servis sistemiyle perisan olur. Ama adamlar hala uyuyorlar.

Mazda`nin Genel Mudurlugune talibim, en kotu bunlardan 3 kat daha iyi yonetirim.

Fazlasıyla iyi yönetirsin yönetiriz abi ! Destek eleman olarak bizleri kullansalar keşke ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...