Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Pekiii; 1,3 dizel ortak platform bir dizel mi olacak, yoksa mazda ürünü bir dizel mi olacak ??

Ayrıca; Zeki Müren de bizi görecek mi?

:D

Zekiyi unut :) artık dönüp bakmıyor kimseye. Öldükten sonra bir haller oldu. hıh çok da tın :P

Bütün motorlar artık sky olduğu için hepsi %100 Mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Zekiyi unut :) artık dönüp bakmıyor kimseye. Öldükten sonra bir haller oldu. hıh çok da tın :P

Bütün motorlar artık sky olduğu için hepsi %100 Mazda.

Tenk yu beybi...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmm.. Diyarbakır' da Odabaşı'ların (Fiat bayisi) aldığı dedikodusu doğru demek ki. Fiat'ın yanına kondurmasalar bari. Fiat'ın plazası Mazda'dan cafcaflı görünürse hayatta oraya gitmem.  >:(

2015 uzak bir tarih. CX-5 için sevgili içişleri bakanımla istişarelerim sürüyor. 1.5 dizel ekonominin dibiydi ama skyactivle maksimum 8 litre yakıyormuş, alınabilir demek ki. 2015' e kim öle, kim kala...

1.5 dizel Mazda 6 çok satacak demek ki. Berbat ötesi bişey olacak, araçlara sıra yazılacak desenize...

CX-3, CX-5, Mazda 2, Mazda 3, Mazda 6, Mx-5... Üstüne 1.3 benzinli-dizel, 1.5 benzinli, 2.0 benzinli-dizel, skyactiv otomatik vites... En son patlama yapar herhalde.

Bir kaç tane ufak sorum daha kaldı, bunları da cevaplandırabilirsen abicim, eline parmağına zahmetine sağlıktan öte dua da ederim;

Fiyatlandırma konusu hakkında ne dediler? Nurkan bey ucuz satmayacağız demişti, hali hazırda skyactivler hariç Mazda 3 ucuz sayılır. Bu mottodan vazgeçtiler mi?

Honda CRV 1.6 dizel getirdi ama korkunç bir fiyat koydu. (2.0 motorlusuyla neredeyse aynı fiyat) Mazda bunu yapacak mı? Yani 1.5 dizel getirip 2.0 benzinli parasına mı satacak?

MPS' e devam edecekler mi? Hali hazırda Mazda yöneticileri fazlasıyla ketum davranıyor, belli değil diyorlar. Kimi sitelerde de 2.5 skyactiv'den, kimi sitelerde eski motorla aynen devam deniyor. Nasıl olacak, MPS' e elveda mı denecek?

Wankell olayını ne yapmışlar. RX-9' da Euro normlarına uygun Wankel geliştirmeye çalıştıkları söyleniyordu, hatta bazı sitelerde wankel-hybrid modeli dedikodusu dönüyordu. Neymiş, ne yapmışlar? Gelecek mi RX serisinin devamı?

Bunları da cevaplandırabilirsen çok sevinir, minnettar kalırım.  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorulari iki gun once sorsaydin hepsinin net cevabini almis olurdum amma olmadi iste... Ama bir ara sohbet ederim sorarim bunlari...Sadece 1.5 Mazda 6`nin nasil bir fiyati olur dedigimde OTV avatajindan dolayi fiyatin daha uygun olacagini, zaten bunun icin bu versiyonu getireceklerini soyledi.

Diger sorularina cevap veremiyorum. Sadece sunu diyebilirim; wankel motordan bahsederken bir zamanlar diyordu hep.  :nea: Ama sorarim bir ara....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pekiii; 1,3 dizel ortak platform bir dizel mi olacak, yoksa mazda ürünü bir dizel mi olacak ??

Ayrıca; Zeki Müren de bizi görecek mi?

1.3 dizel değil ya pardon millet :) skylarım karışmış. zaten 3 litre yakıyor ona dizele gerek yok :D

Bir kaç tane ufak sorum daha kaldı, bunları da cevaplandırabilirsen abicim, eline parmağına zahmetine sağlıktan öte dua da ederim;

Ben cevap vereyim bana dua et :D

Fiyatlandırma konusu hakkında ne dediler? Nurkan bey ucuz satmayacağız demişti, hali hazırda skyactivler hariç Mazda 3 ucuz sayılır. Bu mottodan vazgeçtiler mi?

Şuan Mazda 3 stok eritildiği için ucuz. Run-out mu diyorlar o sebepten. Yarın 2. elde o fiyatı bulamayabilirsiniz :) düşünen alsın bence

Honda CRV 1.6 dizel getirdi ama korkunç bir fiyat koydu. (2.0 motorlusuyla neredeyse aynı fiyat) Mazda bunu yapacak mı? Yani 1.5 dizel getirip 2.0 benzinli parasına mı satacak?

O Honda'nın politikası, Mazda'yı bağlamaz . Mazda o kadar saçmalamaz sanıyorum. O fiyata o motoru neden alalım ki ?

MPS' e devam edecekler mi? Hali hazırda Mazda yöneticileri fazlasıyla ketum davranıyor, belli değil diyorlar. Kimi sitelerde de 2.5 skyactiv'den, kimi sitelerde eski motorla aynen devam deniyor. Nasıl olacak, MPS' e elveda mı denecek?

MPS konusu gerçekten belli değil. Dizel MPS bile olabilir. Beklemek lazım :)

Wankell olayını ne yapmışlar. RX-9' da Euro normlarına uygun Wankel geliştirmeye çalıştıkları söyleniyordu, hatta bazı sitelerde wankel-hybrid modeli dedikodusu dönüyordu. Neymiş, ne yapmışlar? Gelecek mi RX serisinin devamı?

Rotary-Skyactive neden olmasın ? Henüz Skyactive teknolojisi 1. dönemini yaşıyor ve bunu geliştiriyorlar :) Bir sitede 2017'de yeni RX geleceğini okumuştum. Resmi duyum almadım henüz. Şahsen 2015'de cx5 alırsam yanına 2020'de wankel koymayı düşünüyorum :D

Ayrıca 2020'da Mazda'da işe başlamayı düşünüyorum :D Mazda yetkililerine sesleniyorum, çok çalışırım vallahi :D

Başka sorusu olan var mı? Cevap vereyim sevaba gireyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka sorusu olan var mı? Cevap vereyim sevaba gireyim :)

Kış aylarına yaklaştık, şöyle %30 indirimli servis-bakım kampanyası olur mu, ne dersin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her Yaz ve kış öncesi yapılıyor. geleneği bozmazlar diye düşünüyorum. Net tarih bilemiycem. Ben de paspas için bekliyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklıma gelmişken yazayım dedim;

Karter kaçağı tamir edilmişti. 1500 km kadar yol yaptım, şehirlerarası aracın tüm sınırlarını  çok zorladım... Pir'le birlikte kontrol ederken, o da ne ? Aracın altı pırıl pırıl ne bir yağ kaçağı ne bir terleme ne bir toz ne bir siyah leke... Bal dök yala... Hiçbir pislikten eser kalmamış. Şanzuman'dan da kaçak yok. Gönül rahatlığıyla liften indirttim aracı.

Bilgilerinize...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel haber..nazar değmesin inşallah, yokuş yukarı, direksiyon tam sağ veya sol harekette kalkış??

Sesi dinletemedim, bir gun evvel ayni noktada sesi kaydettigim yerde Pir`le gittigimizde ses kayboldu. Onunla ilgili bir tespit yapilamadi... Yuruyen aksamda bir hata yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pir kim abi? Eskişehire gel de ben de bir ses testi yapayım :D bindiğim bütün Mazda'larda tık yoktu. seninki nasıl görelim :D

Ses testi ha !!

Sen çok yaşa emi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pir Volkan.... Eskisehir`e gelirim ama ses testi icin degil seni gormek icin...

he volkan o volkan :) duydum adını ;)

Gel abi beklerim, yolda radarlara dikkat et ama :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şirkette hiçbir arkadaşı Mazda almaları için etkileyemedim. Başıma gelenlerden sonra kimse yanaşmadı ve Mazda için de bir kayıp oldu bu... Son zamanlarda, çok samimi olduğum ve sürekli Mazda'yı övdüğüm insanlar son 2 ayda tamamı sıfır; bir toyota corolla, bir vw golf, bir renault clio, bir honda civic, bir vw jetta, bir opel astra ve bir renault capture aldılar. Eşim mx-5'ten vazgeçti...

Bunlardan en az 3 Mazda çıkarırdım ama olmadı... Bir yıl önce Mazda'ya ekspertiz için rica ettiğim dönemde gösterilmeyen ilgi ve bazı dangalak sevisler neticesinde ortaya çıkan sonuç bu...

Tabii artık umurumda değil, Mazda araba satmıyorsa dert benim mi ? Artık promosyonu bıraktım, kendi arabamın derdine düştüm, kısmet olursa yeni Mazda modellerine bakacağım 3-4 yıl sonra...

Bu arada parça siparişi verildi, orta aks ile ilgili minik basit bir metal conta parçası garantiden değişecek, önceki değişim malum servis tarafından illegal yapıldığından ve Mazda orijinal parça garantisi verilmediğinden, Mazda TR'den rica ettim,  kendisi gereken değişikliği garantili olarak yapacak. Böylece orta aksın bir yılda 3. kez sökülmesi söz konusu ama olsun...En azından orijinal parça takılsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet aksin kaybolan minik parcasi geldi, yarin sabah yine servis yollari. SMB Cenk`le akrabayiz. Bir de gitmisken su anda neden 8 litre yaktigimi soracagim. Tam olarak kis gelmedi henuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...