Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emre Takumiler maç seyrederken, robotlar ne yapıyordu ? Bu soruma bir türlü cevap vermedin...

Abi şimdi bu işteki komplo teorileri şöyle, bunlardan biri olması kuvvetle muhtemel

1: PSA'nın sabotajı (Mazdaya sattığı motorların hatalı üretim olanlardan olması)

2: Uzakdoğu Asya kupası Japonya/Çin final maçı (takumilerin bazıları arazi olmuş olabilir banttan)

3: Komşuların nazarı (Allah muhafaza! asıl kıskananlar çatlasın)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Mazda TR web sitesini yenilemiş....

Son iki yılda gördüğüm en ciddi adım bu...  :tey:

Demek ki benim aracı da yenileyebilirler....  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araci teslim aldik; yine esimi gorevlendirmistim, izin alamadim...

Cenk ve iki usta yaklasik 6 saat aracla ugrasmislar...Karter contasi ve sivi conta degismis...Tum kontroller tekrar yapilmis... Bayram sonrasi kontrole cagirmislar....Esimin intibasi serviste herkesin olaganustu yardimci olmasi ve dikkatli calismasi....

Fakat ne ustalar ne de Cenk, bu model ve km`deki bir Mazda`yi birak hicbir yeni aracta karter kacagina rastlamamislar...Herkes saskin... Herkesin kafasinda soru isaretleri...

Aklin yolu birdir arkadaslar; bu kadar tesaduf ust uste gelemez. Bariz Imalat hatalari, onceki servisin bariz  hatalari/ihmalleri var; hatta bir sekilde sabotaj ihtimalleri bile insanin aklina geliyor.

Artik bu noktada Mazda TR, Belcika ile mi gorusur Japonya`yla mi, bu isi fazla yokusa surmeden aracimi yenisi ile degistirmeli. Cunku boylesine talihsizlikleri ustuste yasayan bir musteriye sen bu sekilde devam et demek artik hakka sigmaz, onlara da yakismaz, Mazda markasina da yakismaz... Ben de hakkimi helal etmem.

Isin oyle traji komik tarafi var ki; esim bu araci kullanirken normal olan turbonun devreye girme sesini ariza sanmis tekrar servise donmus, kontrol ettirmis, hatta test aracini kullanmis...Tabii aslinda durum normal, ama esim hakli alismis cunku, bir ay oncesine kadar dogru duzgun calismayan bir turbo, simdi normal fonksiyonunu yapmaya baslayinca ses anormal gibi gelmis...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun demek bile artık boşta kalıyor, bir yerlerde büyük bir sorun var ama nerede ?? Bilmeden görmeden yorum yapmak istemiyorum.

Sıfır bir aracın bu kadar sorun çıkartması veya sorun çıkartılması ya şanssızlık ya da kasıt başka bir ihtimal kalmıyor gibi...

Yeni arabanın karter contasından yağ kaçırması ihtimali yok gibi ama bu sizin başınıza nasıl geliyor ??

Yorumlar bile kifayetsiz kalıyor abi, Allah sana kolaylık versin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

genelde her markanın çoğu servisinde ustanın kendisi bizzat arabanın başında durmuyor.tarif ediyo elemana sök haber et, söktün mü tamam şu parçayı tak haber et...heyyy usta bu parça olmuyor yaa buraya.nasıl olmuyo oğlumm.haaa bunu götür bak orda başka var onu al getir tak şimdi...usta bu takarken sıyrıldı biraz yaaa...tamam boşver biraz törpüle tak bişi olmaz.....................................................

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belçika ve Almanya'dan ses yok. Henüz Japonya'dan da ses yok. Bu işi japonya ile çözmek daha doğru olacak. Sanırım en duyarlı onlar olacak. Bayram sonrası telefon trafiği devam edecek.

Şimdi birde iş emri olmadan yapılan işlemler tespit ettim. İki kez aks tamiri ve cam sensörü değişimlerine iş emri açılmadan illegal işlem yapılmış. Bunları da Japonya' ya bildirdim. TR de mahkemede öğrenir nasılsa.

Bana yardımcı olacak 1-2 arkadaş var ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

Madem başıma gelenler 10.000 de 1 karşılaşılan olaylar silsilesi Mazda özür dileyip otomobili değiştirmeli. Konuştuğum tüm otomobil sektöründeki arkadaşların ve avukatların ortak fikri bu. Tabii tüketici açısından  büyük markalarda bu işlerin daha kolay yürüdüğü biliniyor.

Neyse yarın bayram, herkese sağlık ve mutluluk dolu bayramlar dilerim. Umarım herkes bereketli bir yıl geçirir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bayramlar abi sizlerede konunuzu çok uzun zamandır takip ediyorum umarım herşey en kısa sürede ivedi olarak düzelir ve gerekli araç değişimi yapılır yapılmalıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun Ankara`dan `Konya yolu` uzerinden guneye dogru indim; yaklasik 350 km.  Bugun`e kadar sehirlerarasi en cok kullandigim yoldur. Bu yolu gitmedigim araba yok gibidir. Fakat bu kez ilginc bir sey oldu.

Tek basimayim; arac bombos, yol kaymak ve dumduz, kimse yok ortalikta, tam testlik bir ortam. Maalesef 180 km/h surati gecemedim. 350 km boyunca hicbir sekilde 180 km/h surati gecemedim; gaz pedalini zemine gomdum, tik yok... Bu arada bir Golf TDI, bir yeni kasa ford Focus, bir yeni Linea`nin da tozunu yuttum. Ben 180 ile giderken yanimdan gecip gittiler.

Simdi bu yol benim yolum; 109`luk PSA`larla 220`i gordugum yol. Hatta 1.3 Dizel Opel Corsa ile 165 test etmistim.

Benim arac henuz servisler tarafindan ellenmeden once duz yolda zorlanmadan 215 km/h surati test etmistim. 230`u rahat gorurum diyordum.

Bunlar test arkadaslar, ben araci test ederim. Fakat kimseye tavsiye etmem.

Neyse buna yorumlarinizi alabilir miyim ?

Bu servis turbo, enjektor, ECU programlamasi derken yine birseyler mi karistirdilar ?

Aracin cekisinde bir sorun yok gibi, 180`den sonra gaz da kesmiyor, sanki teknik olarak gucu yetmiyor gibi hissediyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız limitarüne takılmış olmasın...zaten son hız 185 de kilitli hocam...benim mazda 3 de devir kesici ve hız limitörünü iptal etmişler...araç devir kesmediği için hızlanıyor  180 den sonra... bence aracınız normal....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız limitarüne takılmış olmasın...zaten son hız 185 de kilitli hocam...benim mazda 3 de devir kesici ve hız limitörünü iptal etmişler...araç devir kesmediği için hızlanıyor  180 den sonra... bence aracınız normal....

Olabilir, ama 215`i de duz yolda gormustum....Bu hiz limitoru nasil devre disi birakilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen ilgili serviste modlama islemi yaparken 115 hp`lik dizel modellerin setup`i yoktu, bunlar da bir onceki setup`i caktilar, al sana hiz limitorlu araba. Baska turlu nasil olabilir ki ? Servise girmek cikmak demek yeni surprizler anlamina geliyor.

Zorlanmadan 215`i gor, ondan sonra 180`de takil.

Bayram sonrasi yine servise, zaten carter kacagini tekrar kontrol edeceklerdi, sanziman kacagi var mi yok mu bakacalardi,  bir de buna baktiralim.

Aldigin aracin sinirlarini bilmek hicbir zaman o sinirlarda kullanmayacak olsan da herkesin hakkidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boyle seyler hayatta bir ya da iki kez lazim olur.

Birincisinde, babaanneyi 1990`li yillarin basinda hastaneye yetistirecektim; Nigde`den Ankara`ya, ucmak zorundasin. O tarihlerde ambulans ara ki bulasin.

Ikincisi, yil 2010, esim ameliyat oldu, ulkemizin bazi nadide doktorlari esimi oldurmek icin ellerinden geleni yaptilar ama basaramadilar. Demek ki Allah henuz yazmamis.

Nabzi 40 atan ve nefes almakta zorlanan, cigerleri su toplamis her an olmek uzere olan bir hastayi, sen iyisin diyerek ozel bir otomobille Istanbul`dan Ankara`ya yollamislar...Simdi hikaye uzun da baska bir konu basliginda da bu TIP olayina ayrica girecegim. Getirenler arkadaslarim, bana bilgi vermediler, herseyden sonradan haberim oldu. Ankara`ya hastaneye zor yetistirmisler, acilen yogun bakima alindi.

Hersey bir kenara boyle bir durumda yemisim hiz limitorunu; hicbir insan tepkisiz kalamaz, gaza yuklenirsin; o andaki can korkusu adrenalini pompalar, refleksler ve dikkat adrenalinle beraber tavan yapar. Yasama icgudusu ile mantik vucudu ve beyni olaganustu calistiracaktir. Kadrana bakmazsin. Normalde 120 ile giremedigin viraja 180 ile girersin yada girebilecegini olcersin. Beyin butun savunma mekanizmalarini calistirir. Hayatta iste bazen bir iki kez lazim olur. Allah kimseye vermesin.

Keyfi suratte beyin farkli calisir, beynin dogal savunma mekanizmasi devre disidir, beyin hayvanlasir, yasama degil de yenme, iktidar vb. icguduler on plana cikar, mantik yoktur. Hedef olmadan basarsin gaza, olcemezsin, dengeleyemezsin. Sadece keyif hormonlari salgilanir. Keyif demek zaafiyet demek, dikkatsizlik demek....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli, arada bir birseyler yazdigin icin tesekkur ederim...

Bilgim tecrübem ve klavyem müsaade ettikçe yazıyorum abi... Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu baştan sona okudum. gerçekten üzücü bir durum. o kadar para ver sıfır araba al ama servisten çıkmasın. üstelik bu da mazda gibi sorunsuzluğuyla tanınan bir markada yaşansın. İnşallah problemleriniz en kısa sürede çözüme ulaşır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu baştan sona okudum. gerçekten üzücü bir durum. o kadar para ver sıfır araba al ama servisten çıkmasın. üstelik bu da mazda gibi sorunsuzluğuyla tanınan bir markada yaşansın. İnşallah problemleriniz en kısa sürede çözüme ulaşır.

Iyi niyetlerin icin tesekkur ederim. Belki Turkiye`de tek ornegim. Mazda`nin kendine yakisani yapmasini umuyorum. Dost kotu gunde belli olur, iyi gunde zaten sorun yok, yagini suyunu koy lay lay lom devam et.

Ama basina bir is geldi mi gercek dost iste o zaman belli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...