Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kızın alnına da Mazda logosunu tak artık Fatih Abi :D

edit: Avatar değişti, kızın alnında tekrardan Mazda logosu var :)

Alayına isyan , İnadına Mazda :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fatih bey ayıplı otomobil olayı daha önce başıma geldi çok can sıkıcı olaylar, içinizin biraz olsun rahatladığına sevindim, ömür boyu garanti çok iyi olmuş, sonucta markalar bu tür uygulamaları ile büyür, umarım mazda da tr de daha büyük ve iyi bir marka olmak için uygun stratejileri geliştirir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptığınız bilglendirmeler için teşekkürler.Bundan sonra aracınızda eğer sıkıntı çıkarsa daha ciddi olarak olaya yaklaşacaklardır.Bu arada siz, çoğu mazda yetkililerinin ulaşamadığı/ulaşmadığı teknik bilgilere ulaşmış oldunuz.ilgili konu başlıkları incelendiğinde görülüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada servislerde ECU programlamada diye birsey yokmus. Sadece enjektor kodlamasi diye daha basit bir islem yapiliyormus, dolayisiyla servisin ECU programini bozmasi, yanlis parametreli program yuklemesi soz konusu degilmis... Bunlari da bilmis olalim. Ben de biraz spekulasyon yapmistim ama hepsi asilsiz bilgiymis...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada servislerde ECU programlamada diye birsey yokmus. Sadece enjektor kodlamasi diye daha basit bir islem yapiliyormus, dolayisiyla servisin ECU programini bozmasi, yanlis parametreli program yuklemesi soz konusu degilmis... Bunlari da bilmis olalim. Ben de biraz spekulasyon yapmistim ama hepsi asilsiz bilgiymis...

Peki aracın 180 km hızı geçmemesi konusu açıldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enjektör kodlamasını başka bir forumda da okumuştum.sanırım ford formunda.özellikle sarsıntılı çalışmayı gidermek için.avans ayarlama ile ilgili olduğunu okumuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet o konu da acildi; bilgisayarla tum verileri kontrol ettiler, ne turboda ne enjektorlerde ne yazilimda ne de baska bir parametrede hata bulunamadi. Bir hiz limitoru de yokmus bu araclarda... Tam bir sonuc cikmadi; ozellikle acik bir otobanda tekrar denenebilir. En kucuk bir sorun gorsem ya da hissetsem istedigim an motorunu , sanzumani, herseyini degistiririm ama su asamada gerek yok dedi. Biraz daha kullan, zaten omur billah garantidesin bunlari dert etme, en kucuk bir sorun aracin ariza kaydina duser goruruz dedi. Ruzgar, lastik havalari, gizli yokus, yakit, atmosferik faktorler etkilemis olabilir dedi. Kesin olarak hissettigim, anladigim, gordugum su ki bu Mazda tayfasi kucuk hesap hatta buyuk hesap bile yapan bir firma degilmis. Sadece ciddi bir iletisim zafiyeti icerisindeler. Yoksa hicbir sorunu hali altina supurme isguduleri yok, hic boyle bir intiba ipucunu dahi edinmedim, olsa mutlaka hissederdim. Fakat yine genel insan psikolojisinden anladigim kadariyla sirket ici asilmasi gereken bazi sorunlari olsa gerek. Bu kisisel algim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce de yazmıştım, bayilik sistemi içerisinde mutlaka (isteyerek veya istemeden) iletişim sorunları ortaya çıkıyor, bunu bizzat başka bir sektörde yaşadığım için biliyorum...

Her şerde varmış bir hayır di mi?

Gelmiş geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce de yazmıştım, bayilik sistemi içerisinde mutlaka (isteyerek veya istemeden) iletişim sorunları ortaya çıkıyor, bunu bizzat başka bir sektörde yaşadığım için biliyorum...

Her şerde varmış bir hayır di mi?

Gelmiş geçmiş olsun.

Allah razi olsun, tesekkur ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda muradına erdiğine sevindim abi, artık testleri senin araçda yapabiliriz dimi nede olsa garantili :)

Aklına takılan sorusu olanlar varsa arkadaşlar , mesela çeşitli viteslerde hız limit denemesi, drift yapıyormu, düz giderken geri vitese atarsak ne olur  gibi sorularınızı Fatih Abimize sorabilirsiniz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bilimsel çalışmaların Mazda severlerin gelişimine katkısı olacağına dair şüphe var mı  :)

Eğer ki bu denemeleri başarı ile tamamlar isen abi , 2014 mazdaclubtr Nobel ödülünü kesin sen alırsın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2013'ün ödülünü hak etttiğimi düşünüyorum... Bunca soruna sabır ve mücadele örneği göstererek....

2014 için birşey diyemeyeceğim... Yalnız tamamen su altında iken Mazda 3'ün reaksiyonları ve izolasyonu konusunda da küçük bir araştırma yapılabilir.  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Daha birçok şey sordum; Mazda TR, Mazda JP, teknolojiler, geçmiş gelecek....Büyük bir kısmı bende saklı olmak kaydıyla anlattı. Çok düzgün bir insan, ama ben de onun dürüstlüğünü hakettiğimi düşünüyorum.

...

Başka konuları da aklıma geldikçe anlatırım...

Yetkili servisler konusunu konuştunuz mu?

Diyarbakır' a yetkili servis vermişler mi? 4-5 başvuru olmuştu, vermeyi düşünmüyorlar mı?  >:(

Mazda 2 için 1.3 motordan bahsediliyordu, o gelecek mi?

Mazda CX-5 için 1.5 dizel kesin ne zaman geliyor?

1.5 dizel Mazda 6 içinde gelecek mi?

CX-3 için bi balon patladı, devamı gelmedi. Ne zaman geliyor bu araba?

CX-3' de 1.5 dizel otomatik istiyoruz, gelecekse onunla mı gelecek?

Daha başka da sorularım var ama fazla soru sormak münasip olmaz diye düşünüyorum.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Canım kardeşim, öyle sorular sormuşsun ki hepsinin aklıma gelmesi mümkün değil di tabii ?  :o

Ama cevap vermeye çalışayım:

Yetkli servisler konusunda baştan başa ciddi bir revizyon ve yapılanma sözkonusu. Fakat ihraç etmek kolay olmuyormuş zira minimum 2,5 yıllık bir süreç gerekiyormuş. Yenileri konusunda da çalışmaları varmış. Fakat çok yakın süreçte çözmeleri zor gibi görünüyor. Algıma göre sistemin tam oturması için 2-3 yıla ihtiyaç var.

Diyarbakır' a yetkili servis vermişler mi? 4-5 başvuru olmuştu, vermeyi düşünmüyorlar mı?

Böyle bir soru aklıma gelmedi...Ama lokomotif olacak Mazda 3 sky'lar gelmeden önce o işi sonuçlandıracaklardır.  Yani en fazla bir iki ay içerisinde...

Gelecek. Fakat daha sonraki planlar arasında yer alıyor.

Çok yakın bir süreç olmadığını söyledi sadece; diğer araçların geliş sırasına baktığımızda 2015 için beklentiye girilebilir.

Evet

Böyle bir konu hiç geçmedi. CX-3 gibi bir araçtan hiç bahsetmedi.

Dediğim gibi bu konuyu konuşmadık ama olacaksa bile uzun vadeli bir çalışma olsa gerek, zira Mazda 3, CX-5, Mazda 6, Mazda 2, MX-5 sıradakiler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Canım kardeşim, öyle sorular sormuşsun ki hepsinin aklıma gelmesi mümkün değil di tabii ?  :o

Ama cevap vermeye çalışayım:

Yetkli servisler konusunda baştan başa ciddi bir revizyon ve yapılanma sözkonusu. Fakat ihraç etmek kolay olmuyormuş zira minimum 2,5 yıllık bir süreç gerekiyormuş. Yenileri konusunda da çalışmaları varmış. Fakat çok yakın süreçte çözmeleri zor gibi görünüyor. Algıma göre sistemin tam oturması için 2-3 yıla ihtiyaç var.

Diyarbakır' a yetkili servis vermişler mi? 4-5 başvuru olmuştu, vermeyi düşünmüyorlar mı?

Böyle bir soru aklıma gelmedi...Ama lokomotif olacak Mazda 3 sky'lar gelmeden önce o işi sonuçlandıracaklardır.  Yani en fazla bir iki ay içerisinde...

Gelecek. Fakat daha sonraki planlar arasında yer alıyor.

Çok yakın bir süreç olmadığını söyledi sadece; diğer araçların geliş sırasına baktığımızda 2015 için beklentiye girilebilir.

Evet

Böyle bir konu hiç geçmedi. CX-3 gibi bir araçtan hiç bahsetmedi.

Dediğim gibi bu konuyu konuşmadık ama olacaksa bile uzun vadeli bir çalışma olsa gerek, zira Mazda 3, CX-5, Mazda 6, Mazda 2, MX-5 sıradakiler...

ben vereyim bir kaçına cevap :)

- Diyarbakır'da ay sonu tebala görmeniz lazım :)

- Mazda 2'de yeni kasa ile 1.3 dizel gelecek ve ilerisinde bir cok modelde kullanılacak . Ama hangilerinde tam olarak bilmiyorum . Ancak Mazda 3'de olacak ;)

- Cx-3 2015'de bekleniyor . 1.3 sky dizel motor ile beraber gelecek o da :) balon değil yani . Essah :)

Gelecek dedim mı gelir , bakınız Cx5,6,3 :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...