Jump to content

2006 Mazda RX-8 Sorunsuz Çalışıyor (Anti Sorun Gönderisi :))

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

RX-8'ler ve özellikle Series I RX-8'lerle ilgili yaşanan sorunları ileten yığınla gönderiler var.

Bu gönderi sorun değil, anti sorun gönderisi, yani hiç sorun olmamasıyla ilgili :)

Amacım, bu araçların sorunlu olduğu hikayesinin o kadar da doğru olmadığını göstermek.

RX-8 'le ilgili sorunlar abartılmaktadır, tamamen kullanıcı hatasıdır vs. demiyorum.

Sadece aracın özelliklerini ve resmi ve gayrı resmi bakım kurallarını bilip uyguladığınız takdirde

sıfır sorunsuz bir araç olduğunu söylüyorum.

İspatı ise benim 2006 RX-8.

Evet, bu yaz bitiminde bu aracı tekrar sık şekilde kullanmaya başladım: Gezi, tatil, iş, müşteri ziyareti, keyif turu ve araçla ilgili en ufak bir sorun şey yok.

Bazen yokuş yukarı 9-10bin RPM'leri yokluyorum, araç füze gibi gidiyor ve katalizör olmadığı halde egzosta en ufak rahatsız edici sesi yok. Yağ tüketimi tam beklenen düzeyde, 1000 km'de F çizgisinin 3-5mm altına inmiş, orta çizgi ile F arasında biryerlerde.

Aracı 3-4 gün kullanmadan bıraktıktan sonra kontağı cevirince motor 2 devirde kolaylıkla çalıştı. Göstergede aylardır (akü bağlantısının çıkarılması sonrası yanan DSC/TCS ışık müstesna) uyarı lambası birşey yanmıyor.

RX-8'le ilgili tüm kuralları uyguladığınızda bu araç sorun falan çıkarmaz sadece keyif yaşatır.

Gittiğim tatil yerinde çektiğim resim: swf9n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...