Jump to content

Mazda 626 Arka Silecek Su Motoru Çalışmıyor

clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben dahil üç kişi gören var Abdullah... Galiba bilmediğin şeylerden birisi de bu oluyor ama yeterki böyle şeyleri bilme... Çok önemli değil...

:egy:

enteresan ne diyim :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

selam arkadaşlar.uzun zamandır su atmayan arka silecek arızasına bugün baktım.arızanın silecek motorunda oldugunu kısa sürede anladım ama silecek motorunun oldugu yere ulaşmak biraz zor ve tozlu topraklı oldu.:)sag ön çamurlugun altındaki plastik parçaları ve tekerin davlumbazını kısmen söktükmü silecek su saklama kabına ulaşıyoruz.kab'ın iç kısmında iki tane motor var.yeri biraz zor ama el becerisi olan için zevkli.ön tampon tarafındaki ön silecek suyunun teker tarafındaki motor da arka silecek suyunun motoru.motor su kabına geçirme yapılmış.tornavida yardımıyla motoru çıkartabiliriz.fakat tornavidanın ucu çok sivri olmasın çünkü su kabında destek alarak motoru çıkartacagız.sivri tornavida olursa su kabını delebiliriz mazallah.elektirik kablosunuda çıkartıyoruz ve ondan sonra motor tamirine başlıyoruz.eger tamiri mümkünse tabii.benim motor pert olmuş.onun için motoru söküp yerine bir tıpa ile kapattım.şimdi motoru gösterip o şekilde yeni motor alacagım.yanlış motor alma riskini önlemek için eskisini söktüm.resimlerinide sizlerle paylaşıyorum..

post-8198-141695296587_thumb.jpg

post-8198-141695296604_thumb.jpg

post-8198-141695296609_thumb.jpg

post-8198-141695296614_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet buldum sayılır.bunu ebay dan buldum.ama hyundai  toyoto mitsubishi ve ford 'un fiskiye pompalarıda oluyormuş.sadece fiş yerleri uymuyomuş galiba.onu ayarlamak kolay iş.hyundainin pompasının fiyatıda ucuz.12 tl gibi bişey.:)toyotonun ki birebir aynı ama fiyat bulamadım.

post-8198-141695296649_thumb.jpg

post-8198-141695296649_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...