Jump to content

Mazda 323 Devir Saati Devamlı Hareketli

kahvecioğlu74
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ateşleme sisteminin tümünün orjinal olması çok önemli ama modülün orjinalini nerden temin ettniz , orjinali 530 tl dir, serviste.

Modül mitsibishi j170 ya da j130 olması lazım. Dışardan da temin edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 61
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

10

• domestos

13

• kahvecioğlu74

18

• ali gb

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

S.a bir ara benim aracın devir saatide aynı şekil zıplıyordu baya bir zamandır olmuyor.Ben zaten aracımın performansından hiç memnun olmadım yakıtından ve çekişindende öyle acaba bu modülle alakalı olabilirmi,avans körüğü denen parça ne işe yarar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S.a bir ara benim aracın devir saatide aynı şekil zıplıyordu baya bir zamandır olmuyor.Ben zaten aracımın performansından hiç memnun olmadım yakıtından ve çekişindende öyle acaba bu modülle alakalı olabilirmi,avans körüğü denen parça ne işe yarar.

Benim arabada bir ara yakmıştı modülü ben yan sanayi aldım bir tane 70 tl ye taktım sorunsuz çalışıyor şu an , bir tanede yedek aldım sonradan dr. müller üretim,65 tl ye i, onuda yanımda bulunduruyorum. 

Modül arızalı olduğunda stop problemi olur, ufak tefek ibre oynamalarının etkisi olmaz araca, ayrıca avans körüğü diye bişey ilk kez duydum, distiribütörün motor bloğuna takıldığı yerde ince lastikten bir orin(conta) var onun dışında bişey yokki , avans ayarıda,  distribütörü bu orin üzerinde döndürerek verirler zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabada bir ara yakmıştı modülü ben yan sanayi aldım bir tane 70 tl ye taktım sorunsuz çalışıyor şu an , bir tanede yedek aldım sonradan dr. müller üretim,65 tl ye i, onuda yanımda bulunduruyorum. 

Modül arızalı olduğunda stop problemi olur, ufak tefek ibre oynamalarının etkisi olmaz araca, ayrıca avans körüğü diye bişey ilk kez duydum, distiribütörün motor bloğuna takıldığı yerde ince lastikten bir orin(conta) var onun dışında bişey yokki , avans ayarıda,  distribütörü bu orin üzerinde döndürerek verirler zaten.

Abi avans körüğü bildiğim kadarıyla distribütörün üzerinde ve ona iki adet hortum bağlanıyor hortumların diğer ucları karbüratöre ve manifolda bağlanıyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

[smg id=8397]

sanırım distribötörün üstündeki sarı kısım körük olark adlandırılıyor fakat değil orası aracın devrine göre karbüratör vede hava filtresi aracılığıyla bir tür vakum oluşturup, atşelemeyi düzenliyor,  atmosferik motorun özelliklerinden biri olan avansı düzenleyen bir ekipman tam olarak adını bilemiyorum ama ona bağlı hortumları çıkardığınızda motorun düzeni bozuluyor, onunla alaksı nedir mevzunun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bugun elektrikciye gosterdim. Distributore baktı bi, tekrar taktı, degişen birsey olmadi. Distributorden degil dedi, kadran bozuk dedi. Ne zamandir boyle dedi, 2 senedir dedim, bi zarari yok boyle kullan dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi valla benimki çaresizlikten olsa gerek bir yerlerde sorun bulmaya çalışıyorum arayış içerisindeyim,yani sonuçta o körüğün bir görevi var ve arızalandığında ne gibi belirtiler verir onu öğrenmeye çalışıyorum benim araçtaki sorun ordan kaynaklı olabilirmi diye,mesela o körüğün üst kısımdaki hortumu çıkarınca aracın stop etmesi gerekmezmi yada rölantide çalışması çok dengesiz olmazmı,benimkinde hortumu çıkarınca çok az dengesizleşiyor hatta bu şekilde bir kaç km yol bile yapıyorum,performans namına bişey değişmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bugun elektrikciye gosterdim. Distributore baktı bi, tekrar taktı, degişen birsey olmadi. Distributorden degil dedi, kadran bozuk dedi. Ne zamandir boyle dedi, 2 senedir dedim, bi zarari yok boyle kullan dedi.

Sana yarın bir parça resmi gönderecem bide onu kontrol ettir ismini tam olarak bilmiyorum zaten NoooFearrrr abimiz gerekeni söyleyecektir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana yarın bir parça resmi gönderecem bide onu kontrol ettir ismini tam olarak bilmiyorum zaten NoooFearrrr abimiz gerekeni söyleyecektir..

Tamam hocam iyi olur. yanlız Lantislerle eski 323f lerin distrbitorleri farklı olmasın. eski lerinki yarım ay şeklinde, bizimki daha farklı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi valla benimki çaresizlikten olsa gerek bir yerlerde sorun bulmaya çalışıyorum arayış içerisindeyim,yani sonuçta o körüğün bir görevi var ve arızalandığında ne gibi belirtiler verir onu öğrenmeye çalışıyorum benim araçtaki sorun ordan kaynaklı olabilirmi diye,mesela o körüğün üst kısımdaki hortumu çıkarınca aracın stop etmesi gerekmezmi yada rölantide çalışması çok dengesiz olmazmı,benimkinde hortumu çıkarınca çok az dengesizleşiyor hatta bu şekilde bir kaç km yol bile yapıyorum,performans namına bişey değişmiyor.

zaten olması gerekende öle, ben kaç tane hortumları yanlış 323 düzelttim burada bir bilsen , karbüratörü kurcaladıktan sonra toplayamıyolar bi daha veya yanlış takıyolar hortumları. onlar bile çalışmıştı kmlerce. :D :D

Parçaların fotolarını bırakın bir bakalım hangileriymiş, bildiğimiz dahilinde ne gerekiyosa söleriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın ali gb hakkatende çok oynuyor sizin ibre vede gaza bastığınızda aşırı hızlı şekilde zıplıyor, ilginç bir arıza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın ali gb hakkatende çok oynuyor sizin ibre vede gaza bastığınızda aşırı hızlı şekilde zıplıyor, ilginç bir arıza.

Araç performanslı olunca, ibrede performanslı oluyor Gürhan Usta :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç performanslı olunca, ibrede performanslı oluyor Gürhan Usta :D

eyvallah , aracınız gerçekten de  seri bir araç ama o ibre gaza basınca fırladığı gibi arabada öle fırlasa ferrarilere kafa tutarsın inanki. ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah , aracınız gerçekten de  seri bir araç ama o ibre gaza basınca fırladığı gibi arabada öle fırlasa ferrarilere kafa tutarsın inanki. ;)

Usta, kafa tutamadığımı kim söyledi :) başta Mazda 3 leri her halukarda tokatlıyorum zaten, sıra ferrari, lamborjini, bugattilere geldi.

Lutfen, emeğe saygı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...