Jump to content

Dizel Motorlu Araç Tercihi Tersine Döner mi ?

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hesaplamaları bilemem ama üretim yapıp para kazandıran kurumlar meselesine katılamıyorum...

Tüpraş, Kardemir vb. kurumlar üretim yapıyordu fakat ne hikmetse para kazandırmıyordu, şimdi durum daha farklı... Hem üretim yapıyor hem işçi çalıştırıyor hem vergi veriyor, öyle yada böyle devlete para girişi oluyor... Bu konuda başka bir konuyu tartışmak istemiyorum ama yazmadan da geçemedim.

Sana göre öyle bana göre de farklı.Örneğin zamanında telekom Çiller tarafından satılmak istendiğinde bu fiyata satılır mı(ki o zaman telekom bünyesinde gsm altyapıları da yokken)bunlar vatan haini diye çıkışmışlardı o zamanın adil düzencileri günümüzün liboşları.Şimdi ise telekom içinde tüm gsm altyapılarıyla birlikte o zamankinden daha ucuza sattılar.

Veli abi herneyse sonuç değişmiyor.Yani dediğim gibi bu ülkenin heryerinden petrol fışkırsada bu düzenle akaryakıt fiyatları u-cuz-la-maz.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 65
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• Selman

7

• domestos

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Konu fiyatların ucuzlayıp ucuzlamayacağı değil ki, dizelin benzini geçip geçmeyeceği :)

Ben bu ve benzeri kategorilerde ülke insanının faydasına olumlu gelişmenin olacağını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu fiyatların ucuzlayıp ucuzlamayacağı değil ki, dizelin benzini geçip geçmeyeceği :)

Bu esnada şu meşhur hesabı yenilemek gerekiyor sanırım, hani mazot benzinin yarı fiyatıyken "Yılda 40 bin yapmıyorsanız dizel almayın, zarar edersiniz, benzinli alın" derlerdi... Şimdi kaç oldu bu sınır, bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu esnada şu meşhur hesabı yenilemek gerekiyor sanırım, hani mazot benzinin yarı fiyatıyken "Yılda 40 bin yapmıyorsanız dizel almayın, zarar edersiniz, benzinli alın" derlerdi... Şimdi kaç oldu bu sınır, bilen var mı?

En son 25 - 30000km civarındaydı herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır araç alırken, aradaki uçurum da yavaş yavaş kapanmaya başladı abi, önceden benzinliyle aralarında çok daha fazla fark vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece araç fiyatı değil ki, bakımı pahalı, arızası daha fazla, parçası pahalı.. Dizel fiyatı da eşitlenince az yakmasının bir esprisi kaldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir esprisi kalmadı abi ama hala daha fazla satıyor benzinliden. Milletin, bu az yakar algısını kırması için de epey süre geçmesi gerekiyor herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamlar zaten açıklama yapıyolar.Yakın dönemde dizel araçların vergisi oldukça yükselecek diye.Eski model tüm araçlar ve tüm dizel araçlarda vergi yükü binecek diye , bu durumdada dizel araçlar benzinlilerden daha aşağı satış fiyatlarını görecektir bence .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takmayın arkadaşlar, isteyen benzinli kullanır isteyen dizel...He iki durumda da devlet istediğini elde eder ya da elde etmenin bir yolunu bulur. En temel dolaylı vergı kaynaklarından birisi...

Herkes keyfine göre araç kullansın...Sonuç değişmez, yarın benzinliye dönersin bu kez benzin fiyatı zıplar, araç fiyatları yükselir; konu bana artık fantazi gibi gelmeye başladı...

Devlet en temel gelir kaynaklarından birinde kıyak yapmaz, haklı da bence...İş döner dolaşır bize gelir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece araç fiyatı değil ki, bakımı pahalı, arızası daha fazla, parçası pahalı.. Dizel fiyatı da eşitlenince az yakmasının bir esprisi kaldı mı?

Abi bakımları gayet hesaplı bence. Bu güne kadar bakıma ödediğim en yüksek tutar 300 Lira. Bunun içinde ön fren balataları, yağ ve tüm filtreler var. 42-43 Litre ile şehir içi minimum 700-750 Km yol yapıyorum. Uzun yolda 1000 Km ve üzerini görüyorum. Tabi bu söylediklerim Mazda için geçerli. Diğer markaların Dizel maliyetleri daha yüksek olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bakımları gayet hesaplı bence. Bu güne kadar bakıma ödediğim en yüksek tutar 300 Lira. Bunun içinde ön fren balataları, yağ ve tüm filtreler var. 42-43 Litre ile şehir içi minimum 700-750 Km yol yapıyorum. Uzun yolda 1000 Km ve üzerini görüyorum. Tabi bu söylediklerim Mazda için geçerli. Diğer markaların Dizel maliyetleri daha yüksek olabilir.

İşte İlhan senden beklediğim yorumu en sonunda yaptın.... Bazen çok bekliyorsun.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel her zaman avantajlıdır.dizeller benzinlilere göre daha çok arıza veriyor diyenler de bence yanılıyor.başka forumlar ve sanayiler gezildiği zaman motor ve diğer aksamdan arıza veren nice benzinliler göünür.bakım masrafı ise dizelle benzinli arasında fark yok...şahsi kanaatim: dizel araç kullanmak daha keyifli, hıza acil ihtiyacınız olduğunda ben gitmem demiyorum dizel..hele yokuş çıkarken...Sıfır km alırken de aynı donanımda arada 10.000 TL kadar fark var.bu fark aracınızı satarken de 10.000 TL olmasa da kendini koruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel araç çok km yapıldığı zaman avantajlıdır, yoksa yılda 40-50 bin km yapmayan birisi için peşinen aradaki farkı vermenin hiç mantığı yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel araç çok km yapıldığı zaman avantajlıdır, yoksa yılda 40-50 bin km yapmayan birisi için peşinen aradaki farkı vermenin hiç mantığı yok...

Bir dizel kullanıcısı olarak, söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Peki ben bu kadar km yapıyormuyum ? Hayır yapmıyorum, senelik maksimum 20 Bin km yapıyorum.

Söylediklerine şunu ilave ediyorum. Benim bütçem müsait idi ve daha çok performans istediğim için. Bile bile amorti edemeyeceğimi bilerek. Daha fazla ödeyerek dizel satın aldım. Ben aldıktan sonra aracı 2.el kolay satabilirmiyim düşüncesi ile değil. Kullandığım otomobilden keyif almalıyım düşüncesi ile guzuyu satın aldım. İyikide almışım...:)

Yani demem o ki işin içine zevk ve bütçe müsaitliği girince. Mantık geri planda kalı, duygular hükmediyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Touring dizel ile benzinli karşılaştırması.

Trafik ve sigorta ile ilgili maliyetler aynı olduğundan eklemeye gerek duymadım. Yeni teknolojiler kolay kolay arıza yapmıyor. Bu nedenle her iki araç için ekstra bir arıza maliyeti eklemedim. Ortalama 13000 km'den hesapladım.

Peşin alımda 4. vadeli alımda 5. yıldan sonra fark kapanıyor ve bu yıllardan sonra dizel avantaja dönüşüyor. Yıllık 13.000 km'de bile bu avantajı görebiliyoruz. Daha yüksek km'lerde dizelin maliyet avantajı 2. ve 3. yıldan itibaren başlıyor.

Buna göre 2-3 yılda bir araç değiştirecekler benzinli alsın. Daha uzun kullanacaklar dizel alsın.

Yılda 10.000 km'den az ve uzun yıllar kullanacaklar benzinli alsın. Diğer kombinasyonlar dizel alsın.

Hesap bu.

Ama hesap dışında; adam benzinli seviyordur, benzinli alsın. İlk yatırım maliyetinde eksiği vardır; benzinli alsın. İlk yatırım maliyetini karşılayabiliyordur, dizel alsın. Dizel'i seviyordur dizel alsın. Ses az olsun isteyen benzinli alsın, ben dere tepe her türlü performans istiyorum diyen dizel alsın.

Bu arada dizel işletme maliyeti yüksek diyen arkadaşlar bu bir şehir efsanesi... Böyle birşey yok, o babalarımızdan kalma dizeller için geçerli.... Her türlü tecrübe edilmiştir. En fazla 100 TL oynar onu da tabloya yazdım. 100 TL'yi düşünen adam zaten araba almasın.

Mühendisim söylentiyle değil hesapla hareket ederim. Tutturamadığım hesap ise 10.000/1 ihtimalin kurbanı olmak :D

Hesaplar aşağıdadır. Orijinal dosyayı forumda bir yerlere yüklemiştim...Evir çevir hesapla..

45440_4bda0b417df950be1e5c674d76a161c9e78c70eb.pdf

45441_290e8086e0ec0841c09c780e9c8b644da3211a32.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Müzik dinlemeyi sevenler de dizel alsın, yoksa kabine gelen o ses ancak absorbe edilebiliyor...

:D

Şaka bir yana dört dörtlük açıklama olmuş Fatih abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Müzik dinlemeyi sevenler de dizel alsın, yoksa kabine gelen o ses ancak absorbe edilebiliyor...

:D

Şaka bir yana dört dörtlük açıklama olmuş Fatih abi.

Takumi araç başına 100$ daha harcasa bu da olmaz da.... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...