Jump to content

Mazda3 Fren Diskleri Tornalandıktan Sonra Araç Daha Uzun Mesafede Duruyor

sga
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler mrb. Bakıma servise götürdüm arabamı fren disklerinde iz oluşmuş tornaya girmesi lazım dediler. Diskleri tornaladılar. Şimdi ise şöyle bir sıkıntım var. Arabayı biraz sert kullanırım. Diskleri değiştirdikten sonra iki kez öndeki arabaya geçiriyordum. Iyiki hemen sağa sola kaçtımda vurmaktan son anda kurtuldum. Herzamanki gibi kullanıyorum ama daha geç duruyor artık. Frene bastığımda hemen abs devreye giriyor. Ama sağ ön taraf daha erken devreye giriyor. Sol teker ise daha az abs devreye giriyor. Abs frenlerdeki küt küt vurma sesi sağ taraftan daha çok geliyor. Hatta şöyle bir deneme yaptım. Biraz hızda ani fren yaptım indim lastik izlerine baktım sadece sağ tekerin fren izi var. Sol tekerin fren izi yok denecek kadar az.  Şunuda söyleyeyim fren yaptığımda sağa sola çekme yapmıyor sadece daha uzun mesafede duruyor. Neyde sıkıntı olmuş olabilir.

Bu arada ön sol ve arka sağ hoparlörlerim patlamış . Elinde olan varsa haber bırakırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tornadan sonra balatalarda değişti. Üzerine 1500 km yaptım. Öncedende tirme falan yapmıyordu.

balatalar değiştiğinde bir müddet frenlerin iyi tutmaması normal ama 1500 km yapmışsınız ki bu km de çoktan balata ve diskin oturması lazım, belki balata markaları farklı olabilir bu yüzden fren mesafafesi değişmiş olabilir, ben disklerin torna olayına karşıyım, titreme yapmıyorsa tornayada çok gerek olduğunu düşünmüyorum, acaba tekerlerin ömrü ile ilgili bir konu olabilirmi diye düşünüyorum , abs de sıkıntı olsa abs ışı yanar, lastik hava basınçlarınında frenlemede etkisi ço olur, biri diğerinden farklıysa dediğiniz soruna yol acabilir, şimdilik akılam ilk gelenler bunlar...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bilhassa diskler değiştiğinde ilk 200 km kadar mesafede ani ve sert fren yapılmasından kacınılması özellikle belirtilir. Hem diskin balata ile öpüştüğü yüzey sertlik almamıştır hemde disk ile balata birbirine alışma süreci vardır.

En kesin çözüm teker sökülüğ öncelikle gözle kontrol edilirse sıkıntı daha net anlaşılacağı kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol teker ise daha az abs devreye giriyor. Abs frenlerdeki küt küt vurma sesi sağ taraftan daha çok geliyor. Hatta şöyle bir deneme yaptım. Biraz hızda ani fren yaptım indim lastik izlerine baktım sadece sağ tekerin fren izi var. Sol tekerin fren izi yok denecek kadar az.  Şunuda söyleyeyim fren yaptığımda sağa sola çekme yapmıyor sadece daha uzun mesafede duruyor. Neyde sıkıntı olmuş olabilir.

frenleme %desini dsc ayarlıyor bildiğim kadarıyla. Sürüş durumunda iki tarafa eşit güç dağıtmayabilir. Frenleme mesefaniz uzadıysa tekrar servise götürün derim. hava olabilir.

Bunun dışında diskleri tornaya vermenizin fren mesafenizde hissedilir etkisi olmayacaktır. En azından ben hissetmedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

torna edildikten sonra herşey beklenir. tornalamak bizim ülkeye has birşey. aslında yok böyle birşey. ben otomobilde disk tornasını doğru bulmuyorum. varsa problem değişmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...