Jump to content

Mazda 323 Practica 1997 Model Aracımın Altını Vurdum Yağ Akıtıyor

olgunnn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lpg kaynaklı hararet duymadım, görmedim... Rampada aracını sıkıştırıp yakan çok duydum, aracı kullanmasını bilmiyorsan elektrikli motor olsa da fayda etmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum ama biraz zorlu bir rampa yolda aracı pati çektirmiştim, dönüş yolunda araç hararet mayyağı olmuştu. bunun sebebi tabi ki de yakıt değildir.

yani yakıt-hararet ilişkisi yok diyoruz öyle mi hocam? :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum ama biraz zorlu bir rampa yolda aracı pati çektirmiştim, dönüş yolunda araç hararet mayyağı olmuştu. bunun sebebi tabi ki de yakıt değildir.

yani yakıt-hararet ilişkisi yok diyoruz öyle mi hocam? :o

Üçüncü kez "yakıt ile hararet ilişkisi yoktur" diyorum...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üçüncü kez "yakıt ile hararet ilişkisi yoktur" diyorum...

;)

Hocam haklı olabilirsin fakat ben bu konularda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilim. Forumdaki siz değerli ağabeylerimden ve kardeşlerimden bu konuda engin bilgisi olan tecrübeli kişilerden istifade edeceğim zamanla. . . Bilgileriniz için teşekkür ederim. :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg direk olarak araca hararet yaptırmaz. Lpg hararete neden olan sebeplerin hızlanmasına neden olur. Yani şöyle ki aracınızın soğutma sistemi zayıftır veya yıpranmıştır eskimiştir veya da lpg takılırken soğutma sisteminde yanlış değişiklikler yapılmıştır. Ne mi olur lpgde motor daha fazla ısındığı için soğutma sisteminin elemanları vaktinden önce yıpranır ve sorun çıkarır. Örnek yağ soğutucu radyatör termostat sensörler vs. Sık sık soğutma sistemi kontrol edilmeli önerilen miktarda antifriz ve su karışımı kullanılmalıdır. Lpg nin motor elemanlarına olumsuz etkisi olduğu kesindir. Soğutma sisteminin elemanları aynı şekilde ateşleme sistemi ve elemanları vs. Sonuçta bu motorlar lpg ye göre üretilmiyor illaki bir götürüsü olacak bu kısa bir süre içerisinde de olabilir uzun zaman sonrada olabilir.

oğuzhan kardeşim teşekkür ediyorum. konu hakkında bilgi edinmiş oldum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Arkadaşlar 1 haftadır dikkat ediyorum. Aracımı park ettiğim yerden çıkarken her zaman bir elin ayası kadar yağ oluyor ön sağ tekere yakın bir yerde... ACABA KEÇE Mİ DEĞİŞECEK ( Neyin keçesinden bahsediyorum bir bilsem  :tey:  ) ? Ama dikkatimi çeken direksiyon hidrolik yağının sık tükenmesi!  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 1 haftadır dikkat ediyorum. Aracımı park ettiğim yerden çıkarken her zaman bir elin ayası kadar yağ oluyor ön sağ tekere yakın bir yerde... ACABA KEÇE Mİ DEĞİŞECEK ( Neyin keçesinden bahsediyorum bir bilsem  :tey:  ) ? Ama dikkatimi çeken direksiyon hidrolik yağının sık tükenmesi!  :krrsz:

sorunun içinde cevabı saklı zaten  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sensör bozuk Olgun, yoksa tükân senin... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sensör bozuk Olgun, yoksa tükân senin... :D

( Abi bende onu diyecektim ya senin imza'n dikkatimi çekti. Harbiden bi mevzuya fransız kaldım galiba... Neyse...

Diyecek çok şey var ama susuyorum (alıntı)  ???

Bilgi ve Tecrübe paylaşım sensöründe meydana gelen arıza nedeniyle hizmet veremiyorum, Özür... demişsin abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diyecek çok şey var ama susuyorum (alıntı)  ???

Bilgi ve Tecrübe paylaşım sensöründe meydana gelen arıza nedeniyle hizmet veremiyorum, Özür... demişsin abi?

Ben de susmayı ve teşekkür etmeyi tercih ettim ya zaten... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de susmayı ve teşekkür etmeyi tercih ettim ya zaten... ;)

Abi sen ne yaptığını bilirsin  ;) Ama konuyu bilmiyorum da bir söz hakkım olsa;

Önce şunu alır şurya güzelce yapıştırır, sonra yıla böler, sonra sonucu görür üzülürüm.

Formül şu;

8625 (10.728 gün başına).x yıl=emek o da =susmayı ve teşekkür etmeyi tercih ettim... BU mu YANİ...  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın olgun eğer fren hidroliğin de  eksiliyorsa hidrolik hortumunda patlak veya fren merkezinde sızıntı olabilir, götür bir tamirciye ön tekeri söküp baksın, belli olur zaten , geçmiş olsun, ayrıca sadece direksiyon ATF sinde eksilme çok varsa direksiyon pompasını, direksiyon kutusunu ve de gerekli yağ tesisatını gözden geçir, bu yağın eksilmesinin telafisi maliyetlidir, yağsız kalırsa  direksiyon kutusunu bozabilirsin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...