Jump to content

Çift Taraflı Bantı Sökmenin En İyi Yolları ?

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aman araca zarar vermeyin!

Bu mereti sökmenin en iyi ve hemen hemen tek yolu, ısı kullanmaktır.

Yani, saç kurutma makinesi. Çok ciddiyim. Isındıkça kendiliğinden çıkar, ama sabırla yavaş yavaş yapmak lazım.

Eğer başka bir yönyem denenmiş ve boyanın üzerinde bant/yapıştırıcı kalıntıları mevcut ise, WD-40 sıkıp 10 saniye bekleyip yumuşak bir bez ile silin, o da çıkar.

Tecrübe ile sabittir.

Ayrıca sticker türü kendiliğinden yapışan nesneler de saç kurutma makinesi ile çıkarlar. 

abi çok sagol verdiğin bilgiler için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ısıtma ve Benzin.Kolayca cıkarır önce kurutma makinesi ile ısıtıp,plakayı sökün sonra benzinli bir bezle çift taraflı bantın üstüne sürtün zaten eritir onu ve rahatça çıkar İrfancım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

eet arkadaslar konu sonucsuz kalmasın, plakayı dolayısıylada arkasındaki cift taraflı bantı söktük bundan yaklasık 1 ay önce ;D yalnız sorunun cözülme stilinde bi incelik ya da herhangi bi püf noktası görmüs deilim :D şöleki, eleman aldı pıçaa ve plakanın arkasından gövdeye dayayarak cekti :eek: e haliylede plaka yerinden cıktı ama arkada ufak tefek cizikler olustu :D gerci onlar yeni plakanın arkasında kaldı belli olmuyor 8:).. yalnız şöle bir püf noktası olabilir bu işte, meyve bıcagı yerine adam gibi bi ekmek bıcagı bulursanız işiniz daada kolaylasacaktır :D

edit: ama tabi falcatayla yaparsanız cok daa memnun kalacaksınız, buda bi gercek :P:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

Günümüzde artık çift taraflı bantlar çok kullanılmaya başlandı. Öyle ki matkap derdinden kurtulundu. Bir çerçeve asmak için bile, matkap çalıştırılıyordu. Bu çift taraflı bantlar derman oldu.

Ama bu seferde yapıştığı zeminden ayırmanın zorluğu var. Ama bu şekilde alternatif çözümler önerilmiş.

Gerçi 3M'in duvardan kolay ayrılan. Çift taraflı bir bantı çıkmış. Geçtiğimiz günlerde nerde bir yerde reklamlarını görmüştüm. Nedir, nasıldır kullanışlımıdır, dayanıklımıdır, kaç kg taşır araştırmak lazım.

Denemekte ve tecrübeleri paylaşmakta fayda var. Düne kadar duvarın boyasına, hatta sıvasına zarar vererek. Çerçeveyi çıkarmıştım duvardan.

Bakalım bu öneriler çözüm olabilecek mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boyalı bir şeyin üzerinde değilse ve yüzey plastik değilse tiner çok kolay çıkartır. Hassas yerler için alkol öneririm. Tinerden daha çok uğraştırır ama plastiğe ve boyaya zarar vermez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çift taraflı bantı sökmenin en kolay yollarından biri ısıtmak. Yani sökeceğiniz bantı saç kurutma makinesi ile ısıtın çok daha rahat çıktığını göreceksiniz.

Mobilya üzerindeki tecrübemi de paylaşayım. Kızım, çift taraflı bant ile aynı madden yapılmış stickerları yatağın her yerine yapıştırmış, ardından sökmeye çalışmış. Sökememiş parça parça hep beyaz mobilyanın üzerinde. Çok kötü gözüküyordu. Neyse saç kurutma makinesi ile ısıtıp ovalayarak bantları çıkarttım ama siyah siyah izler belliydi ne yapsam çıkmadı. Akabinde başka bir sebep için aldığım "silgi süngeri" kullandım. Kalan izler çok rahat çıktı.

Silgi sünger: Bildiğimiz süngere benziyor, deterjan kullanmıyorsunuz, sadece suyla, sert zemine uyguluyorsunuz. Silgi gibi eriyip bittiği için silgi sünger deniyor. Marketlerde çok rahat bulunabiliyor. Hatta bazı forumlarda arabalardaki küçük sürtünme izleri için kullandıklarını söyleyenler olmuştu ama ben denemedim.

http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/2137363-31039-scotch-brite-silgi-sunger-2-li

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selülozik tiner deneyin. Ama boyasız metalin üzerinde ya da duvarda deneyin yoksa boyayı da söker.

Beyaz eşya ya da araba gibi şeylerde aseton çok iyidir.

Isıtıp çıkarmak da oldukça iyi sonuç verir.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...