Jump to content

Sizin Mazda3'ün AT Şanzımanları da Böyle mi?

karaşimşek58
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Problem sizin duruş şeklinizde,  aracı P ye almadan önce N alıp el frenini çekiniz,aracın yükünü el frenine bindirniz sonra P alınız vede deneyiniz bu problem vede ses olmayacaktır tahminimce ,neden derseniz sizin yaptığınız şekilde ( öyle yapıyosanız tabii, P ye dediğim gibi alıyosanız, önerim geçersizidir )  direk aracın yükünü şanzımanın P yani kilitleme fonksiyonuna aktarmış oluyosunuz , bu aradada frene basınsa aracın yükünden ötürü kilit tıkırdıyor olabilir.

valla abi çok mantıklı ya hiç aklıma gelmemişti en yakın zamanda denicem :) denicem dediğim araba eskişehirde olunca ben biraz uzağım:( inşallah o yuzdendir abi ya valla çok kafama takıldı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 60
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

13

• domestos

7

• yed

6

• mimar2125

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

sanzuman yağını değiştir kardeşim Castrol Transmax Z full sentetik yağ kullanıyorum 1 yıl oldu çok farkedeceksin değişiklliği kararlığı vites geçişlerinde.

Aracım şu an 6400 km de ve şanzıman yağı değiştirme km si 100.000km olması lazım. şimdi değiştirmenin bir sıkıntısı olmayacaksa değiştiririm ve bahsettiğim olaydan da kurtulurum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrikanın bıraktığı yağ en doğru yağdır vede kullanım kitapçığındada yazılı olan yağdır genelde, oto viteslerde yağ değişim süresini kullanım kitapçığı yazar lakin en ideali 50 binde değişmektir, ben öle değiştirdim bu arada 6000 km deki aracın yağını gereksiz yere değişme sakın yağla akalalı değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fabrikanın bıraktığı yağ en doğru yağdır vede kullanım kitapçığındada yazılı olan yağdır genelde, oto viteslerde yağ değişim süresini kullanım kitapçığı yazar lakin en ideali 50 binde değişmektir, ben öle değiştirdim bu arada 6000 km deki aracın yağını gereksiz yere değişme sakın yağla akalalı değil.

Bende aynen sizin gibi düşünmüştüm. Teşekkür ederim cevabınız için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Eyvallah Efeaksoy.sizin araçta on numara olmuş maşallah.emeğinize sağlık.

bir sorum olacak size,

jant lastik ve spor yaydan sonra tüketimde artış,  çekişde düşüş oldumu...

keyifli sürüşler.

Merhabalar, geç gördüm kusura bakmayın...

Teşekkürler öncelikle güzel yorumunuz için...

Performans olarak evet düşüş var çünkü geniş taban lastik ve 2" daha büyük jant var. Yayın tüketime her hangi bir olumlu / olumsuz etkisi olmaz.. Fakat performansı yol tutuş anlamında değerlendiriyorsak; inanılmaz bir artış var. Tüketim ise 7-8 lt den 10 lt ye çıktı fakat klima açıklığı ve biraz bu ara gazlayarak kullanmamın etkisi var.

İyi akşamlar ve keyifli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sabahları özellikle motor soğukken sürdüğüm zaman vites geçişlerini hissettiriyor aynısı sizde de oluyor mu? frenlerde de benzer sıkıntı var ilk kalkışta frenler sanki geç tutuyor benzer sorunlar sizde de mi var normal bir şey mi

Fren konusunda haklısınız. İlk çalıştırmada kendine kendine yüksek gaz verdiği için motor, frenler de zor tutuyor. Boşa alın frenin iyi tutması için. Ayrıca orijinal balata kullanırsanız fark ediyor, çok daha iyi tutuyor ilk çalıştırmada.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sabahları yaz veya kış otomatik vites yada düz veites farketmez araç ilk çalıştığında, motor devri 1000 devrin üzerinde bir aralıkta yani rölantide çalışmamaktadır taaa ki motor ilk uygun ısıya ulaşıp bu motor devrini rölanti seviyesine indirene kadar.hani eski arabalar cikleli çalışırdı ya sanki o misal

işte siz aracınızı çalıştırdıktan sonra bir kaç dakika (kışın bu süre daha da uzayabilir soğuklara göre) beklemeden hareket ederseniz özellikle otomatik vitesli araçlarda (çünkü düz vitesde debriyajla fren yapıldığı için böyle bir fren tutmama olayı olmaz) sanki araca bir yandan hafif gaz verirken diğer yandan frene basıyormussunuzda o da tutmuyormuş geç duruyormuş hissiyatını size veriyordur.

size tavsiyem otomatik vitesli aracınızı sabah ilk çalıştırdınız ısınmasını beklemeden yürüdünüz hem yürürken fazla gazda vermedeniz ama her zamanki gibi frene bastınız biraz geç kavradı zor durdu diyorsunuz ya...

işte birde frene basmadan önce vitesi d den n konumuna alarak frene herzamanki gibi dokunun aracı olduğu yere (birazda sert dokunursanız frene zınk diye) çakacaktır.

mesele (normal bakımları yapılan bir araçta ise) balata veya fren diski meselesi değil esas olarak motor devirli çalışırken biz rölantideymiş gibi yumuşak frenleme yapmaya çalışmamızdandır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir soru, hatta iki soru;

Araç normal seyir halinde iken; D'den N'ye alınabiliyor mu? ve Seyir halinde iken D'den M'ye alınabiliyor mu?

Her iki duruma şanzıman izin veriyorsa; herhangi bir sıkıntısı oluyor mu?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alınabilir ama bu iki hareketi yaparkende en azından araç kendi devir ve seyrinde olmalı yani hem gaza basarken bi yandanda boş vitese N konumuna çekmeyin veya M içinde aynı geçerli..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alınabilir ama bu iki hareketi yaparkende en azından araç kendi devir ve seyrinde olmalı yani hem gaza basarken bi yandanda boş vitese N konumuna çekmeyin veya M içinde aynı geçerli..

Sağolasın, ben tedbiri elden bırakmadan devam edeyim; aracı durdurmadan vites değiştirmeyeyim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dikkat ettiysen gaza basmayın demiştim ama frene basarken boşa almanızda herhangi bir sorun yok

Frene bastık ve boşa aldık, araç durmadı devam ediyor ve D'ye almak gerekiyor, yine frene basarak mı D'ye almak gerekiyor yoksa aracı tamamen durdurarak mı D'ye almak gerekiyor...

Anladığım kadarıyla frene basarak D'ye almak yeterli... (mi) ?

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun sureli isiklar haric cok fazla N ye alma abi. Ama N ye aldiginda giderken frene basmadan D ye alabilirsin. Ama surekli yapmamak lazim ;)

Hiç yapmadım, bundan sonra da yapacağımı sanmıyorum... Sadece; uzun ışıklarda bazen stop ediyorum, bazen de N'ye alıyorum o kadar... Uzun ışık dediğim 70-80 saniye olanlar... :(

Bilgilendirme için çok teşekkürler... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sabahları yaz veya kış otomatik vites yada düz veites farketmez araç ilk çalıştığında, motor devri 1000 devrin üzerinde bir aralıkta yani rölantide çalışmamaktadır taaa ki motor ilk uygun ısıya ulaşıp bu motor devrini rölanti seviyesine indirene kadar.hani eski arabalar cikleli çalışırdı ya sanki o misal

işte siz aracınızı çalıştırdıktan sonra bir kaç dakika (kışın bu süre daha da uzayabilir soğuklara göre) beklemeden hareket ederseniz özellikle otomatik vitesli araçlarda (çünkü düz vitesde debriyajla fren yapıldığı için böyle bir fren tutmama olayı olmaz) sanki araca bir yandan hafif gaz verirken diğer yandan frene basıyormussunuzda o da tutmuyormuş geç duruyormuş hissiyatını size veriyordur.

size tavsiyem otomatik vitesli aracınızı sabah ilk çalıştırdınız ısınmasını beklemeden yürüdünüz hem yürürken fazla gazda vermedeniz ama her zamanki gibi frene bastınız biraz geç kavradı zor durdu diyorsunuz ya...

işte birde frene basmadan önce vitesi d den n konumuna alarak frene herzamanki gibi dokunun aracı olduğu yere (birazda sert dokunursanız frene zınk diye) çakacaktır.

mesele (normal bakımları yapılan bir araçta ise) balata veya fren diski meselesi değil esas olarak motor devirli çalışırken biz rölantideymiş gibi yumuşak frenleme yapmaya çalışmamızdandır.

Sayın yed yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz, motorun hangi sıcaklık değerine gelince hareket edilmesi gerektiği zaten kullanım kitapçığında mevcuttur, oto vites veya manuel farketmez amaç vites değil, aracın motorunun soğuk olmasında dolayı sürtünmenin fazlalığından oluşan aşınmanın engellenmesidir,  zaten 2 dakika yeterli hareket sıcaklığı için,  ayrıca kesinlikle araç hareket halindeyken boşa (N)atılmaz, oto şanzıman manuel modda kullanılırken  vites büyütülüp küçültülebilir, ama aracın hızına göre,  lakin boşa atmanın hiçbir mantığı olamaz zaten gazı kestiğiniz için D olmasının bir anlamı yok araç duracaktır rölanti kadar gaz veririsiniz, ayrıca oto şanzımanda hareket halinde N ye atılmaz, N de gidilirken hareket halinde tekrar D ye takmak kullanım hatası olarak geçer, bu şanzımana zarar verecektir, önerim bu yönde ve de bu önerilerimi ben değil oto şanzıman kullanımı ile alakalı üreticilerin uzmanları söylüyor, kullanıcı arkadaşlara da önce netten oto vites kullanımı ile alakalı uzman görüş ve de önerileri okumasını öneriyorum.

Durmalarda ise durur durmaz N alınması uygundur, hem ekonomi hem de yıpranma bakımından avantaj sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Noofear arkadaşım

yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim.

bakın "aracın motorunun soğuk olmasında dolayı sürtünmenin fazlalığından oluşan aşınmanın engellenmesidir,  zaten 2 dakika yeterli hareket sıcaklığı için," o iki dakikalık süre kışın daha da uzar yazın da daha da kısalabilir. bu birincisi

ikincisi aracı çalıştırdım ve ortalama iki dakikalık hareketsiz beklemem gereken süreyi beklemeden park yerinden hareket ettim ve 50 mt. sonra garaj kapısına geldim ki kapının açılmasını bekleyeceğim için mecburen fren yapacağım işte hayal edin (bilmiyorum aracınız otomatik mi ? ama manuel viteste sorun yok debriyajla fren yapılacağı için)

işte otomatik kullananlar bilirler normalde bile bir ayağınız gazda hafif gaz verirken diğeriyle de frene basmaya çalısın ne olur hiç denediniz mi? araç daha geç fren tutar frene daha sert basmanız gerekir.

tamda yukarıdaki paragrafta anlattığım gibi eger aracın ısınma süresini beklemeden hareket ettim hatta araca hiçç gaz vermeden d de ilerledim diyelim ama motor ısınması için normal rölantiden daha fazla gaz veriyor zaten işte bu sebepten d modunda iken sanki araç daha zor duruyormuş gibi bir his veriyor. TAMDA Bu sırada yani aracı ısınmasını beklemeden d ile hareket ettim ve boşa aldım kapıya kadar ilerledim ve frene yumuşakça bastığımda beni ileri ittiren bir güç olmadığı için isterse motor ısınmıs olmasın araç istediğin noktada duracaktır. ki kapı açıldıktan sonra zaten mecburen d ye almak zorundasın ilerleyebilmek için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...