Jump to content

2014 Yeni Mazda3 Donanım ve Fiyat Listesi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Olur mu hocam? Ben Erzurumda -30 da 16-17 litre yakıyorum. O da sıkışık trafik ve kırmızı ışıklarda dip gaz kalkıyorum. Yeni araç hem 6 ileri, hem daha hafif sırf bunlardan daha az yakması lazım. Motordan hiç bahsetmiyorum.

hocam cok buyuk bir yanlisiniz var, ya sizin alette sorun var ya da hesap hatasi. o motor o kadar asla yakamaz. bence bir servise falan goturun. 100Km de 16 litre demek v8 motor degeri demek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 921
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

91

• domestos

64

• Onur

77

• Bikes44

58

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bu bilgiyi siz mi hesaplıyorsunuz araç mı ? Eğer araç hesaplıyorsa bu sayacı sıfırladınız mı hiç  ?

Hesaplama bize ait. Bende yakıt tüketiminden dolayı Türkiye de aracı almak için burda test ettim ancak yakıt tüketimi (şehir içi) beni hayal kırıklığına uğrattı.  Yukarıda dediğim gibi benim verdiğim değer benzin parasını düşünmeyen birisinin yoğun trafikte tükettiği değerdir. Tabi ki kullanıma ve hava koşullarına göre değişiklik gösterecektir ancak emsallerine göre çok fazla farklılık olmayacaktır. Fsi motorlarda aynı konseptle çıkış yaptı ama sonuç ortada ancak uzun yolda bu fark ortaya çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hesaplama bize ait. Bende yakıt tüketiminden dolayı Türkiye de aracı almak için burda test ettim ancak yakıt tüketimi (şehir içi) beni hayal kırıklığına uğrattı.  Yukarıda dediğim gibi benim verdiğim değer benzin parasını düşünmeyen birisinin yoğun trafikte tükettiği değerdir. Tabi ki kullanıma ve hava koşullarına göre değişiklik gösterecektir ancak emsallerine göre çok fazla farklılık olmayacaktır. Fsi motorlarda aynı konseptle çıkış yaptı ama sonuç ortada ancak uzun yolda bu fark ortaya çıkacaktır.

Şunu da ekleyeyim araç tabiki sıfır henüz 1800 km de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence fiyat uygun. Nedenine gelince Mazda güvenlik olarak vosvosu geçer. Konforda belki nisbeten vosvos iyidir ama ben öncelik olarak güvenliğe bakarım. Donanıma bakarım. Mazda derim. Mazda da kemeriniz takılı ise doğrudan tavandan darbe almadığınız sürece hayatta kalırsınız. Motor sıkıştırması için özel bir kabin koruyucusu vardır. Onun için mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılmayan bir konu var galiba. Yol bilgisayarını sıfırlayıp 3-5 km giderseniz o yolun ortalamasını verir. Burada 100km de yapılan tüketimi baz alıyoruz. Eskişehirde ortalama hız 20km ile gittiğim zaman ki depoyu bitiriyorum ortalama en fazla 12lt yakıyor. Bu istanbulun en sıkışık trafiğinden kötü bir ortalama hız demek. Çünkü düzlüklerde ortalama hız artıyor ve yakıt düşüyor. Benim 4 vites AT, katalog verisi zaten 10.8 . Sizin araç rusyada satılan 4 vitesli model olabilir. Motor Skyaktive mi bilmiyorum. 1.6 105 beygir bana eski motor,eski şanzıman hissi verdi :)

Şehir içi 9lt verisi var.

Bize gelecek olan 1.5 120hp 6 ileri Otomatik olan modelin Şehir içi 7.4, Ş.dışı 4.9 tüketimi var. Sanırım karışıklık sebebi bu.

http://www.mazda.ru/assets/russia/cars/brochures/m3_price_2014_hatchback.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam cok buyuk bir yanlisiniz var, ya sizin alette sorun var ya da hesap hatasi. o motor o kadar asla yakamaz. bence bir servise falan goturun. 100Km de 16 litre demek v8 motor degeri demek.

Yanlislik yok abi. Araci calistirmadan sifirliyorum bilgisayari. Cok nazik kullanirsam 13 litre yakiyor kisin. Basarsam 16-18 arasi. 6000 devir uzerini gormeden vites atmam attirmam :) yaz aylarinda 10-12 arasi. Soguk hava cok farkettiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılmayan bir konu var galiba. Yol bilgisayarını sıfırlayıp 3-5 km giderseniz o yolun ortalamasını verir. Burada 100km de yapılan tüketimi baz alıyoruz. Eskişehirde ortalama hız 20km ile gittiğim zaman ki depoyu bitiriyorum ortalama en fazla 12lt yakıyor. Bu istanbulun en sıkışık trafiğinden kötü bir ortalama hız demek. Çünkü düzlüklerde ortalama hız artıyor ve yakıt düşüyor. Benim 4 vites AT, katalog verisi zaten 10.8 . Sizin araç rusyada satılan 4 vitesli model olabilir. Motor Skyaktive mi bilmiyorum. 1.6 105 beygir bana eski motor,eski şanzıman hissi verdi :)

Şehir içi 9lt verisi var.

Bize gelecek olan 1.5 120hp 6 ileri Otomatik olan modelin Şehir içi 7.4, Ş.dışı 4.9 tüketimi var. Sanırım karışıklık sebebi bu.

http://www.mazda.ru/assets/russia/cars/brochures/m3_price_2014_hatchback.pdf

Araçta yanlışlık yok 1.5 120 beygir vr 6 AT Türkiye'ye gelecek model. Yukarıda dediğim gibi ben aracı test ettim tabii ki bu test esnasında yakıt tüketimini anlayamam bayii yakıt tüketimi olarak şehiriçi kendi test araçlarının gider tablosundan hesaplayarak söyledi. Daha sonra arkadaşım bu aracı aldı ve benim verdiğim değerler yani 15 lt. bizim hesaplamamiz. Bende bu değerleri gördükten sonra 2010 - 2011 model mazda 6 almaya karar verdim. Bir yanlışlık yok ama dediğim gibi araç sıfır belli bir süre sonra değerler yerine oturacaktir ama o fabrika değerleri hiçbir zaman yakalanamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta yanlışlık yok 1.5 120 beygir vr 6 AT Türkiye'ye gelecek model. Yukarıda dediğim gibi ben aracı test ettim tabii ki bu test esnasında yakıt tüketimini anlayamam bayii yakıt tüketimi olarak şehiriçi kendi test araçlarının gider tablosundan hesaplayarak söyledi. Daha sonra arkadaşım bu aracı aldı ve benim verdiğim değerler yani 15 lt. bizim hesaplamamiz. Bende bu değerleri gördükten sonra 2010 - 2011 model mazda 6 almaya karar verdim. Bir yanlışlık yok ama dediğim gibi araç sıfır belli bir süre sonra değerler yerine oturacaktir ama o fabrika değerleri hiçbir zaman yakalanamaz.

Enteresan. Ne diyelim, gelsin görelim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlislik yok abi. Araci calistirmadan sifirliyorum bilgisayari. Cok nazik kullanirsam 13 litre yakiyor kisin. Basarsam 16-18 arasi. 6000 devir uzerini gormeden vites atmam attirmam :) yaz aylarinda 10-12 arasi. Soguk hava cok farkettiriyor.

hocam hergun 100km yol mu yapiyorsun. bu dedigin deger gercekci degil. hergun 2km yol yaparken bunu olcuyorsan bu saylanmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da test ettiğim araç videosu  ;D

Ama arkadaşlar araç segmentinde 10 numara diyebilirim. Bagaj, direksiyon, yol tutuşu, fren sistemi vs.. zaten sağlamlığına diyecek birşey yok.

http://youtu.be/fnUsuN9RUYc

Oh :) kefte sana :) kazasız belasız inşallah
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam hergun 100km yol mu yapiyorsun. bu dedigin deger gercekci degil. hergun 2km yol yaparken bunu olcuyorsan bu saylanmaz.

Zaten basta soyledim abi benim gibi olcuyorsa normal  :) ben evden cikiyorum 10 km yol yapip donuyorum. Uzun mesafede o kadar yakmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim eski mazda3 2012 AT 4 vites benzinli alette ben 12yi gecmedim. ki ben hayvan gibi kullanirim burak sahidimdir :) ilhan da :) bu aletin yakisi 8i gecmeyecek asla mumkun degil.

Kaldı ki 2.2 Dizel Otomatik CX-5 test sürüşünde. Aracı ne tür koşullarda kullandın ve kullandık. O araçta bile bu değerleri görmedik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten basta soyledim abi benim gibi olcuyorsa normal  :) ben evden cikiyorum 10 km yol yapip donuyorum. Uzun mesafede o kadar yakmaz.

Tabiki öyle kim şehiriçi kullanımda arabaya binip 100 km yol yapıyor. Olsa olsa 10 bilemedin 20 km yol yaparız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hesaplama bize ait.

Araçta yol bilgisayarı varken neden kendinizi yoruyorsunuz ?

Bu arada bu tarz yorumların yanlış olduğunu düşünüyorum. Belirli bir mantığa uymadan yapılan test ve yorumlar burayı okuyan kişilerin haksız izlenimler elde etmesine sebep oluyor bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sonucta bir test. Uzun kullanimda belli olur. Ben 1.4 tsi 160 golf ile teste ciktim.teste cikmadan bilgisayari sifirladik teste ciktik en son durdugumuzda 21 litreydi ortalama. Nasil surdugunuze bagli. Dizel jetta ile ciktik 10 litre ortalamasi vardi. Forum adina bir tane hediye etsinler bize deneyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten bu işin bir bilimsel yöntemi var. Ortalama bir değer veriyor ve aracın verilerinde bu açıklanıyor. Bunun dışındaki tüm veriler kişi, yol ve hava şartlarına bağlı.

Araçlar gelip insanlar sürmeye başladıkça ortalama veriler de yavaş yavaş çıkacaktır.

Fırsatımız olursa biz de bir test yapıp değerleri sizlerle paylaşıyor oluruz tabii ileride.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta yol bilgisayarı varken neden kendinizi yoruyorsunuz ?

Bu arada bu tarz yorumların yanlış olduğunu düşünüyorum. Belirli bir mantığa uymadan yapılan test ve yorumlar burayı okuyan kişilerin haksız izlenimler elde etmesine sebep oluyor bilginiz olsun.

Burak Bey niyetim insanları yanıltmak değil aksine korkarım böyle birşeyden. Ben olanı tüm çıplaklığı ile anlatmaya çalıştım. Aksine bildiğim bir durumu soylemezsem o zaman da haksızlık yapmış olmazmıyım? Ben tekrar ediyorum bayide aracın test bilgileri zaten bilgisayar ortamında buradan baktık. Arkadaşımın aracında ise kendimiz hesapladık çünkü burda benzin hesabı yapılmadığından arkadaş hiç sıfırlama yapmamış. Yol bilgisayarı daha çok yaniltabilir çünkü burada sabahları bazen -25 derece olabiliyor motorun sesi bile değişiyor ama artık hava normal diyebiliriz en kısa zamanda o değeri de yazarım.

Benim sadece anlatmak istediğim benim gibi aracın fabrika değerlerine kanmamak gerektiğini söylemek. Yoksa önceki mesajlarıma bakarsanız aracın çok güzel artıları olduğunu söyledim. Sadece şunu söylüyorum şehiriçi 7-8 litre olayı hayal keşke öyle olsa... Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durum o kadar da kötümser değil. 2010 çıkışlı kasada manuel viteste şehir içi 6-7 Lt değerini yakalayan arkadaşımız var, ben çok kısa mesafelerde olmasına rağmen AT araçta 10 Lt değerleri ile dolaşıyorum. Yeni, hafif kasa ve çok daha yeni, verimli bir motor ile bu değerlerin yakalanabileceğini düşünüyorum.

Sizin de belirttiğiniz gibi hava şartları da çok farklı buradan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...