Jump to content

Mazda3 Otomatik Şanzıman Işığı ve Motor Işığı Uyarı Veriyor

soulfly_br
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bugün yine bağladınız değil mi pc'ye? geçen ki dediğiniz tespit değil demi bu?

yok hocam geçenki bu daha bağlanmadık araba ihtiyaç var hafta sonu ama telefondan bağlanmayı deneyecem sizin yaptığınız gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 105
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kursadnart

13

• domestos

8

• soulfly_br

38

• apojitsu

26

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yok hocam geçenki bu daha bağlanmadık araba ihtiyaç var hafta sonu ama telefondan bağlanmayı deneyecem sizin yaptığınız gibi

hee tamam o zaman. ben tekrar bidaha bağlattınız sandım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

ışık olayı ara ara oluyor ama araba kapatıp çalıştırınca geçiyor bugün bakım için servise gittim bilgisayara bağladılar 2. vites selenoid hatası vermiş ışık yanmıyordu baktıklarında

neden olarak incelenmesi gerektiğini belki yağdan veya pisliktenolmuş olabileceğini söylediler

yorumlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

otomatik şanzıman yapan bir yere götürdüm abi bu yaşta selenoid yemez üst beyindesıkıntı vardır dedi iyice kafam karıştı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik şanzıman yapan bir yere götürdüm abi bu yaşta selenoid yemez üst beyindesıkıntı vardır dedi iyice kafam karıştı

pislik olsa niye hep 2. vites selenoidi hata versin?? ha belki pislik içine girip yerleşmiş olabilir ama yağı değiştirseniz bile gitmeyebilir. ilk başta selenoidin sökülüp kontrol edilmesi en mantıklı iş şu anda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ışık olayı ara ara oluyor ama araba kapatıp çalıştırınca geçiyor bugün bakım için servise gittim bilgisayara bağladılar 2. vites selenoid hatası vermiş ışık yanmıyordu baktıklarında

neden olarak incelenmesi gerektiğini belki yağdan veya pisliktenolmuş olabileceğini söylediler

yorumlarınızı bekliyorum

benzer bir sorun aynı mantık şanzıman kullanan 2004Megan2 aracımda olmuştu. Bostancıda otomatik şanzımancı yağ değiştirelim geçer demişti. Sonuç olarak yağ değiştirdik rahatlama oldu ama sorun çok kısa süre sonra tekrar oldu. Daha sonra yetkili serviste selenoid değişti (450₺-2011 yılı) akabinde hiç sorun yaşamadım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selenoid işine değişirse 1500 lira dedi servis 650 lira işçilik dedi 3 adet selenoid varmış.

çok pahalı bu selenoidin başka belirtisi yok mudur araçta birde haftada bir yanıyor hata neden böyle ara ara verir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selenoid işine değişirse 1500 lira dedi servis 650 lira işçilik dedi 3 adet selenoid varmış.

çok pahalı bu selenoidin başka belirtisi yok mudur araçta birde haftada bir yanıyor hata neden böyle ara ara verir

3 adet selenoid vardır ama sadece hata veren değişir. Eski aracımda öyle olmuştu.  Başka bir yetkili servisten de fiyat alın diycem ama Ankara'da tek yetkili servis kaldı yanlış bilmiyorsam. Zaten onun için fiyatta acımasız davranıyor olabilirler. Siz yinede güvenilir özel servislerden de fiyat alın.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu selenoid değişirse dediğiniz gibi şanzımanı mı indiriyorlar nasıl oluyor değişimi

hayır, sadece şanzıman karteri sökülüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat usta 88 oto ivedik organize, eski şanzımancı, hatayı tesbit eder sonra en iyi ustaya yönlendirir. fazla para harcattırmaz sana. 0545 640 85 85

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam oraya gittim bilgisayarları mazdaya bağlanmıyormuş

usta bakmadı ama selenoid yemez üst beyinde sorun vardır dedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam oraya gittim bilgisayarları mazdaya bağlanmıyormuş

usta bakmadı ama selenoid yemez üst beyinde sorun vardır dedi

aydoğmuşta artık bağlanamıyosa geri kalanları bıraksın işi gitsin :)

gitmedim ama bir de şu aşağıdaki linkini verdiğim yer var. internette ki konularda burayı da bayağı bi övmüşler. dikkatimi çektiği için favorilere eklemiştim...

http://otomatiksanzuman.com/index.php

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kardeş aynu sorun geçen günlerde benim başıma geldi, şanzuman üzerindeki sensör değiştirildi sorun ortadan kalktı, sensör arızası var muhtemelen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşların tavsiye ettiği şanzımancılara gittim iş uzun filan dediler bayramdan sonraya bıraktım koruyucu attı yağın içine o gün bugündür yanmıyor

ne sensörü değişti hocam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşların tavsiye ettiği şanzımancılara gittim iş uzun filan dediler bayramdan sonraya bıraktım koruyucu attı yağın içine o gün bugündür yanmıyor

ne sensörü değişti hocam

koruyucu derken? adı sanı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...