Jump to content

Mazda3 Otomatik Şanzıman Işığı ve Motor Işığı Uyarı Veriyor

soulfly_br
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tr ye gelen mazdalarde niye hep böyle sorunlar çıkıyor? Kullanandan mı kaynaklanıyor acaba ?

Tr dışındakilerin arıza yapmadığı konusunda emin misin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 105
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kursadnart

13

• domestos

8

• soulfly_br

38

• apojitsu

26

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Verir arkadaşım verir. M-V atfnin içine atf2 eklersen verir. Arkadaş olayın öncesinden falan bahsetmek ki evveliyatını bilelim. Bu sebeple akla yatkın her ihtimale bahsetmemiz gerekir. Bu memlekette öyle usta(!) lar varki düz şanzumana atf koymaya kalkanlar biliyoruz.

Siz yukarida yagin ozelligini kaybetmesinden bahsetmissiniz. Bende yagin ozelligini kaybetmesiyle selenoid ariza vermez dedim. Simdide farkli yag eklenirse diyorsunuz. Diyelim ki eklendi. 1 lt eksilen yagin yerine farkli gereksinimde bir yag ekleseniz bile 7 litre yagin icinde devede kulak olacagi icin yine selenoid arizasi vermez. Ki zaten sizdirma disinda 1 litre yag eksilten bir sanziman zaten sorunludur. Farkli gereksinimde yag koysaniz zaten yine selenoid arizasi vermez. Sadece calisan parcalar daha cabuk deforme olur. Bunda da sanzimanda vuruntular baslar. Oyle küt diye bir anda yolda birakmaz...

Yani demem o ki, sizin dediginiz yag olaylarindan dolayi sanziman bu arizayi vermez. Yag eksik olur, seviye uyarisi verir. Asiri sicak olur, sicaklik uyarisi verir. Benim arkadasim volvo xc90 ile kilometrelerce sanziman yaginin icinde fazladan 1-2 litre sogutma suyuyla gezdi de, farkina ancak sanziman yagi degisirken vardik. Bu yuzden sikinti farkli yada anlik bir sey. Belki bir daha tekrarlamayacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 yasinda, 56.000 km deki araba zırt deyip sanziman yagi ozelligini kaybetti diye bu sekilde ariza vermez. Baska bir sey var bu iste...

Kaale alinip yukarida ilk yorumumdaki soruma cevap alabilseydim biseyler uzerine yorum yapicam ama alamadik hala. Tekrar sorayim, stop edip tekrar calistirdiginizda sikinti gecmismiydi??

Kusura bakmayın kaale almamaktan değil .  Kapatıp açınca gitseydi zaten goturmezdim hiç sonmedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla arkadaş 6 yıllık mazda kullanıcısı, ama sadece kullanıcı. Gönül vermiş olsaydı 2008 yılında başlayan macerası bu şekilde devam etmezdi... 6 yıllık kullanıcı, 2 yıllık forum üyesi ve iki sefer başı sıkışmış yazmış, mesaj sayısı 9...  8:)

Bir dahaki sorununa kadar sana cevap vermesi zor gibi Abdullah...

Mazdanin hastasıyım diyelim 3 sene dynamic 3 senedir impresive kullanicisiyim başka bi forum vardı orada yazıyordum bazen çık sık takip edemiyorum cok ta arabalardan anlamam dediğiniz gibi sıkışınca bilenlerden yardım almak için giriyorum cevap vermek istemezsenizde anlayisla karsilarim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisin arıza tespiti için ücret falan isteyemez. Arızayı bulur gerekeni yapar, işçilik + parça maliyetini alır. Ama eğer servise götürüp size yaptırmayacağım ama arızayı bulun demediyseniz tabi..

Yol öyle demedik meb basayar arabayı bırakmamazi istedi arızayı bulacaklar yaptirirsak 60 lirayı almayacaklardi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Af buyrun ama Selonoid nedir ?? Arızayı verme nedenleri nelerdir ??

Teşekkürler.

Kullanıcı hatası dediler çok zorlamaya 1 sene bir kere daha olmuştu ama hemen sönmustu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakmayın kaale almamaktan değil .  Kapatıp açınca gitseydi zaten goturmezdim hiç sonmedi

Peki bu hata mevcutken otomatik olarak vites degisimi gerceklesiyor muydu? Yoksa araba yigilmis bir sekilde tek bir viteste mi yola devam ediyordu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanin hastasıyım diyelim 3 sene dynamic 3 senedir impresive kullanicisiyim başka bi forum vardı orada yazıyordum bazen çık sık takip edemiyorum cok ta arabalardan anlamam dediğiniz gibi sıkışınca bilenlerden yardım almak için giriyorum cevap vermek istemezsenizde anlayisla karsilarim

Cevap vermek istemeseydik bu muhabbet olmazdı, ben sadece üyelerin forumu daha aktif kullanmaları taraftarıyım... Buraya belirli bir emek harcanıyor neticede...

Tekrar geçmiş olsun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunca yıldır bu işi yaparım. Bizim otomatik şanzımanların kullanıcı veya servis/tamirci hatası dışında bozulduğunu görmedim. Bunu bilir, bunu söylerim...

Problemin çözümü de en yakın yetkili serviste/otomatik şanzıman servisinde mevcuttur. Işık söndürmek asprin çözüm olur. Işık boşuna yanmaz haliyle. Vardır bir derdi ama muayene etmeden birşey söylemek işkembeden atmak olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor ışığı sorunu benimde başıma geldi. Bakım için servise gittiğimde bilgisayara bağlanarak halledildi. Ancak servisten dışarı çıkana kadar tekrar yandı. Servisteki yetkililer Türkiyedeki benzinin kalitesizliğine bağladı bu olayı. (LPG yok) Aracımda katalizör iptalide var ben ondanda süpheleniyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz yukarida yagin ozelligini kaybetmesinden bahsetmissiniz. Bende yagin ozelligini kaybetmesiyle selenoid ariza vermez dedim. Simdide farkli yag eklenirse diyorsunuz. Diyelim ki eklendi. 1 lt eksilen yagin yerine farkli gereksinimde bir yag ekleseniz bile 7 litre yagin icinde devede kulak olacagi icin yine selenoid arizasi vermez. Ki zaten sizdirma disinda 1 litre yag eksilten bir sanziman zaten sorunludur. Farkli gereksinimde yag koysaniz zaten yine selenoid arizasi vermez. Sadece calisan parcalar daha cabuk deforme olur. Bunda da sanzimanda vuruntular baslar. Oyle küt diye bir anda yolda birakmaz...

Yani demem o ki, sizin dediginiz yag olaylarindan dolayi sanziman bu arizayi vermez. Yag eksik olur, seviye uyarisi verir. Asiri sicak olur, sicaklik uyarisi verir. Benim arkadasim volvo xc90 ile kilometrelerce sanziman yaginin icinde fazladan 1-2 litre sogutma suyuyla gezdi de, farkina ancak sanziman yagi degisirken vardik. Bu yuzden sikinti farkli yada anlik bir sey. Belki bir daha tekrarlamayacak...

Hocam, bu aracın aşırı sıcaklık uyarısı otomatik moddan manuele geçmemesidir zaten yoksa benim sıcaklığım 250 dereceye geldi diye bi uyarısı yok. AT ışığı yanar ve manuel moda geçmez (şanzıman kendini korumaya alır) bu da çok ısındığını gösterir.Ayrıca yağ eksik olduğu zamanda bu AT ışığı yanar, keza bu mazda 3 II. versiyonunun AT lerinin yüksek hızlarda (180-190 km) şanzıman yağ seviye kontrol çubuğunun oradan yağ atmak gibi bir huyu var. Yani ısınıp genleşen yağı oradan tahliye ediyor. Forumda daha öncede konusu geçmişti. Bu sebeble en sağlıklı şanzımanımız dahi çok yüksek hızlara çıktıysanız bu tahliye işini yapıyor. Yani 1 lt yağ eksilten şanzımanda sorun vardır diye kesin bir yargıya kapılmanız anlamsız. Arkadaşda küt diye yolda kalmamış zaten AT ışığı yanmış ve otomatik moddan manuele alamamış. Eğer uzunca bir süre 180 km gibi hızlarda seyretmişse şanzıman yağ seviyesi olması gerektiğinin altına inmiş ve bir hayli azalan yağda istediği kadar ısınsın yeterince olmadığı için tahliye edilememiş ve şanzımanında çok ısınması sonucu atfnin kızarıp özelliğini kaybetmiş olabileceğinden bahsediyorum. Çok mu mantıksız!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ ekleme olayıyla ilgili olarak farklı spesifikasyon özelliklerinde olan bir yağ eklemesi yapıldıysa asıl yağı bozmuş ve özelliğini yitirmesine sebep olmuş-olabileceğinden bahsediyorum. Yani demem o ki Her nasılsa bu yağın özelliği bozulmuş veya yağ seviyesi olması gerekenin bir hayli altında. 17 yıllık uygulamalı mazda tecrübem ve motor teknik lisesinde eğitim almış biri olarakda işin teorik kısmını harmanladığımda benim şahsi düşüncem mekanik bir arıza olmadığı ve şanzıman yağı ile (gerek seviye-gerekse yağ özelliği) ilgili bir sorun olduğu kanaatindeyim. Herkese kazasız-sorunsuz günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Af buyrun ama Selonoid nedir ?? Arızayı verme nedenleri nelerdir ??

Teşekkürler.

Vites değişimini kontrol eden valflerdir abi selenoid, selenoid arızasına sebep olacak problemler ise üretim hatası, bozulmuş yağ kullanımı ve seviyenin düşük olması. Bu nedenlerin dışında selenoide arıza yaptırmak zor bir ihtimal, ama sonuçta kul yapısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok zorlama derken nasil bir zorlama? Araziye girip camurda toprakta mi zorlama? Yoksa asfaltta tam gaz gitmek mi?

fazla zorlama devirle ilgili atıyorum 2 viteste 5500 6000 devir görürsün o manada söyledi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu hata mevcutken otomatik olarak vites degisimi gerceklesiyor muydu? Yoksa araba yigilmis bir sekilde tek bir viteste mi yola devam ediyordu?

arabanın çekişinde vites değişiminde hiç bir sıkıntı yoktu manuele geçirdiğim zaman otomatik viteste gitmeye devam ediyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunca yıldır bu işi yaparım. Bizim otomatik şanzımanların kullanıcı veya servis/tamirci hatası dışında bozulduğunu görmedim. Bunu bilir, bunu söylerim...

Problemin çözümü de en yakın yetkili serviste/otomatik şanzıman servisinde mevcuttur. Işık söndürmek asprin çözüm olur. Işık boşuna yanmaz haliyle. Vardır bir derdi ama muayene etmeden birşey söylemek işkembeden atmak olur...

bir daha olursa mecbur götürecem. ne arabı zorladık ne bakımlarını aksattık km düşük zaten bakalım hayırlısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ ekleme olayıyla ilgili olarak farklı spesifikasyon özelliklerinde olan bir yağ eklemesi yapıldıysa asıl yağı bozmuş ve özelliğini yitirmesine sebep olmuş-olabileceğinden bahsediyorum. Yani demem o ki Her nasılsa bu yağın özelliği bozulmuş veya yağ seviyesi olması gerekenin bir hayli altında. 17 yıllık uygulamalı mazda tecrübem ve motor teknik lisesinde eğitim almış biri olarakda işin teorik kısmını harmanladığımda benim şahsi düşüncem mekanik bir arıza olmadığı ve şanzıman yağı ile (gerek seviye-gerekse yağ özelliği) ilgili bir sorun olduğu kanaatindeyim. Herkese kazasız-sorunsuz günler...

bakan arkadaş yagı kokladı kokusunu biraz beğenemdi ama değiştir demedi seviyede sıkıntı yoktu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...