Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Sağ Ön Taraftan Gelen Ses

ceylanengin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bişey sölimmi bu sese sebep olacak bir sürü alternatif var, bir ara benim ön camın oradan bir tıkırtı geliyodu bir türlü bulamadım sebebini bir de dışarıdan baktım ne göreyim nohut tanesi kadar bir asvalt taşı girmiş ızgaranın arasında tıkrdıyomuş, bende içerden sanıyorum, neysa çıkardım attım gitti ses kesildi, dış kısımdan bir bak iyice benzer bişey olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de sanki on takimdan ozellikle de sagdan arada bir ses duyuyorum,mesela yokusta aracin basi asagiya dogru bakarken direksiyonu hafif saga cevirip cok hafif hareket edince ufak vurma sesi yapiyor tak tak diye..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Röle sesi olabilirmi, belki bir sensör veya başka bir elektronik aksam çalıştığında çıkıyodur, sileceklerde var benim oto modda çı çıt ses yapıyor.

tekrar merhaba,

uzun süredir foruma uğrayamadım.. ses bi süredir kesildi.. ancak yorumları okuduğumda röle ile ilgili yapılan yorum dikkatimi çekti.

daha önce bahsettiğim gibi hep yağışlı havalarda bu ses geliyor gibiydi ve silecekler otomatikteydi. bir süredir yağış yok silecekler de çalışmıyor. merak ettim şimdi eve gider gitmez silecekleri otomatiğe alıp ön camı ıslatacağım :) eğer öyle ise bu bi problem midir bişe yapmak gerekir mi?

bu arada cumartesi günü 10000 bakımına gidiyorum. orada da soracağım ama klimadan ıslak çamaşır kokusu gibi koku gelmeye başladı :) çok büyük bir sıkıntı değildir hava ya da polen filtresi değişince geçer diye düşünüyorum. bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki 10000 bakımda polen filtresi değişir mi normalde? 4 ayda bu kilometrede bu filtrenin tıkanması normal mi? garantiden değişmez mi bu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki 10000 bakımda polen filtresi değişir mi normalde? 4 ayda bu kilometrede bu filtrenin tıkanması normal mi? garantiden değişmez mi bu?

Kullanım kitapçığında ve servis manuallerinde de yazdığı üzere bakımdan bakıma değiştirilmeli. Bilhassa yaz aylarında, geçtiğiniz yolların da durumuna göre toz toprak biriktiriyor ve hava girişi zorlaşıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işin aslı şöyle ki...

aracı aldığımda kasko ve trafik sigortasını aldığım bayiden yaptığım için o dönem bir kampanyadan faydalandım ve 10000 km bakımını bana hediye ettiler. bu hediye neleri içerir? ben gerekli herşey değiştikten sonra 5 kuruş ödemeden çıkar mıyım merak ettiğim bu aslında :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb... Bakıma gittiniz mi?  Asıl merak ettiğim ses sorunu halloldu mu? Bugün kapora verdim ALLAH izin verirse pzts günü inci beyaz power sedan sahibi olcam. İnanın ses ve tıkırtilardan o kadar nefret ediyorum ki aracı almadan stres yaptım ... Ayrıca bakım hakkında detaylı bilgi verebilirseniz herkese faydalı olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mrb... Bakıma gittiniz mi?  Asıl merak ettiğim ses sorunu halloldu mu? Bugün kapora verdim ALLAH izin verirse pzts günü inci beyaz power sedan sahibi olcam. İnanın ses ve tıkırtilardan o kadar nefret ediyorum ki aracı almadan stres yaptım ... Ayrıca bakım hakkında detaylı bilgi verebilirseniz herkese faydalı olacaktır. 

merhaba,

öncelikle ses konusundan bahsedeyim. uzunca bir süredir bahsettiğim sesi duymuyorum. servis te bu konuda bir tespit yapamadı. yağışlı havayı bekliyorum alakası var mı göreceğiz.

şunu da söyliyim ki çok güzel bir araç alıyorsunuz. ve anladığım kadarı ile benim kafadansınız :) hiç sıkıntı yapmayın. ben de ses konusundan nefret ederim. en ufak bir ses duysam mutlaka kaynağını bulur hallederim. size şu kadarını söyliyim. ilk aracım ford fiesta idi. 2. aracım golf idi. 3. olarak mazda3 kulanıyorum. mazda nerden çıktı derseniz babam yıllarca mazda 323 kullandı sonrasında mazda2. oradan mazda ile aramız çok iyi :) ben bu aracı alalı 5. ayın içerisindeyim ve ses konusunda diğerleri ile kıyaslayamam bile. bahsettiğim ses dışında en ufak bir plastik sesi tıngırdama şıkırtı vb hiçbirşey yok. üstelik çoğunlukla taş dökülmüş mıcırlı çok kalitesiz yollarda kullanıyorum. o yüzden içiniz rahat olsun derim. bahsettiğim ses ile ile ilgili bir gelişme olursa tekrar bilgi veririm.

bakıma gelince... zaten 2 saat sürdü.. motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişti.. elektrik bakım ve kontrolleri yapıldı. bujiler balatalar kontrol edildi. ufak tefek şeyler daha değişti ama şimdi hatırlamıyorum verdikleri faturada yazıyor bakıp yazarım. klimadan kötü koku geliyordu standart dışında sadece polen filtresi değişti. hatta kızdım 10000 km de 4 ayda polen filtresi mi değişirmiş diye. ama yapacak bişey yok tabi.. :)

başka hiçbir sıkıntı çıkmadı allah şükür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.  Bnm de bir önceki aracım 2010 fiesta titanium idi. Gerçekten de memnundum diyebilirim.  Sizin dediğiniz gibi ise eğer hiç sorun yaşamam demektir ... ses ve tıkırtilardan inanin deliye dönüyorum :( ancak 3 günden beri daha büyük bir sorunum var. Tüm evrak ve ödemeyi yapmama rağmen d.bakir bayiisi henüz satış işlemlerini gerçekleştiremedi. Sinir oldum cildiriyorum. İnci beyazı power aldim ama geçen cumadan beri yüzünü bile göremedim.  İnanın cok keyifsizim... icimi dökmek gibi oldu kusura bakmayin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

torpido kapağı oynuyor olabilir, kapı içinde cam oynuyor olabilir, kapı içinde kablolar bir yere dokunuyor olabilir, kapının kendisi oynuyor olabilir.

ritmik bir çıt çıtsa, elektrik elemanlarından (röle) vs geliyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polen filtresi deyip geçmeyin arkadaşlar. Önemsiz gibi görünsede hem kendimizin, hemde taşıdığımız kişilerin sağlığı açısından. Çok ama çok önemli bir parçadır. Özellikle alerjik rahatsızlık durumlarında, polen filtresinin temizliği çok önemli. Günümüzün çocuklarında çok sık görülen bir durumdur, alerjik rahatsızlıklar.

O yüzden 50-60 Liralık parça bize, daha büyük rahatsızlıklar olarak geri dönebilir. Şahsen ben periyodik her bakımda değiştirilmesi taraftarıyım. Klimayı yoğun kullanan birisi olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşın bahsettiği çıtırtı bende de oldu. periyodik olarak değil motor kaputunun içinden sanki bir parça oynuyor gibi geldi sağ ön tarafdan .2 gündür tespit ettim.birşey sallanıyor tam sağlam montajlı değil gibi .....önemli birşey değil. bakalım devam edecek mi ederse servise gidicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar benim Mazda 3 tede aynı sorun var.

Ön konsolun sağ tarafından "çıt çıt" diye ses geliyor.

Dikkat ettim kasislerden geçerken yada bozu yollardan geçerken aracın şasisi kasıldığında gelmektedir bu ses. Bende Kievdeki serviste sordum fakat o sesi bulmak çok zor deyip başlarından savdılar. Ama çok eminimki o ses lastikteki çakıl yada taşlardan değil bence.

Torpido kapağı olabilir yada ön konsolun bağlantı parçalarından olabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar benim Mazda 3 tede aynı sorun var.

Ön konsolun sağ tarafından "çıt çıt" diye ses geliyor.

Dikkat ettim kasislerden geçerken yada bozu yollardan geçerken aracın şasisi kasıldığında gelmektedir bu ses. Bende Kievdeki serviste sordum fakat o sesi bulmak çok zor deyip başlarından savdılar. Ama çok eminimki o ses lastikteki çakıl yada taşlardan değil bence.

Torpido kapağı olabilir yada ön konsolun bağlantı parçalarından olabilir diye düşünüyorum.

Aynı benim duyduğum ses işte..bekleyin bakalım biraz geçecek mi.. benimkinden 2 aydır ses yok..belki parçalar iyice yerleşip oturana kadar sürüyordur bu ses..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ben servise gittim sağ önden gelen ses hakkında size bilgi vereyim..... sileceklerin altındaki plastik ızgara ses yapıyormuş sağlamlaştırıldı yastıklama yapıldı şuan ses gitti haberiniz olsun...........

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar bu sağ ön taraftan gelen ses Kievde havaların -3 -5 olmasından ve dün yağan ilk kardan sonra ses kesildi. Bende bir anlam veremedim ama kesildi işte. İnşallah bird daha başlamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
28.11.2014 at 00:07, Sergio_01 :

Ses tekrar başladı... Bu sefer kafayı yedirtecek gibi...

Merhaba arkadaşlar öncelikle umarım herkesin ses sorunları ortadan kalkmıştır. Benimde 2 haftadır  sağ havalandırma dan çok hafif bir fısılda ma var. Sebebini hala arıyorum. 

Sizin sorununuz ilgili servis kaydının olduğunu hatırlıyorum sağ tekerlek amortisör üzerinde ki bölümde servis in düzeltmesi gerektiği bir bölüm var. Yabancı forum sitesinde raporun örneği vardı. mazda3revolution.com adresinde bulunabilir. 

bu konu hakkında  video mevcut ve çözümde

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...