Jump to content

2014 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

EgeG
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Suzuki yeni kasa ve o kadar reklam ile 68 adet satıyorsa, mazda nın reklamla neler yapabileceğini düşünemiyorum bile...

Şu anki durumu gerçekten anlamış değilim, bu yüzden çekik gözlü dostların bir bildiği var diyorum hep.

abi bayilerde tek tük araba var. Adana, Gaziantep, Konya, Bursa ve bir iki bayi daha vardı aradığım sıfır araba sorduğum. bir tanesi 2 tane diğerleri 1 tane var dedi. Hatta Antep idi yanlış hatırlamıyorsam kampanya yaptık 2013 benzinli İmpressive 52500´e veririm demişti.

Mazda'nın tüm Dünya'da olduğu gibi, Türkiye'de de lokomotif modeli Mazda 3, Engin. Eski kasa stoklarda tükendi, yenisinin ise Nisan'da gelmesi bekleniyor. Bu demektir ki, ilk 3 ay Mazda satışları çok düşük gider...

Mustafa abinin de dediği gibi herkes yeniyi bekliyor.

Görüştüğüm bayilerden biri yeni 3´ün Nisan ortalarında gümrüğe giriş yapacağını, showroomlara girmesinin Mayıs başını bulabileceğini söylemişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

5

• NoooFearrrr

6

• Mehmet Özdemir

9

• domestos

5

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2014 yılı Ocak-Mart

döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,46 azalarak 115.272 adet

olarak gerçekleşti. 2013 yılı ilk üç ayında 152.604 adet toplam pazar gerçekleşmişti.

Otomobil satışları 2014 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine

göre yüzde 21,92 azalarak 89.347 adete geriledi. 2013 yılı ilk üç ayında 114.434 adet

satışa ulaşılmıştı.

Hafif ticari araç pazarı 2014 yılı ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 32,08 oranında

azalarak 25.925 adete geriledi. Geçen yıl 38.170 adet satış gerçekleşmişti.

2014 yılı Mart ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 47.581 adete geriledi. 68.774 adet

olan 2013 yılı Mart ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar yüzde

30,82 oranında azaldı.

2014 yılı Mart ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,98

azalarak 37.812 adet olarak gerçekleşti. 2014 yılı Mart ayında hafif ticari araç

pazarı 2013 yılının Mart ayına göre yüzde 42,5 azalarak 9.769 adet seviyesine geriledi.

2014 yılı ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, 1600cc altındaki otomobil

satışlarında yüzde 21, 1600-2000cc aralığında motor hacmine sahip otomobil

satışlarında yüzde 40 ve 2000cc üstü otomobillerde yüzde 5,7 daralma görüldü.

2014 yılı ilk üç ayında otomobil pazarında ortalama emisyon değerlerine göre en

yüksek paya yüzde 38,6 oranıyla 100-120 gr/km arasındaki otomobiller 34.480 adet ile

sahip oldu.

2014 yılı ilk üç ayında dizel otomobil satışlarının payı yüzde 63’e, otomatik

şanzımanlı otomobillerin payı ise 45’e yükseldi.

2014 yılı ilk üç ayında otomobil pazarı segmentinin yüzde 83,6’sını, vergi oranları

düşük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlar oluşturdu. Segmentlere göre en

yüksek satış adetine yüzde 50,9 pay ile C segmenti (45.477 adet), kasa tiplerine göre

ise en çok tercih edilen gövde tipi yine Sedan otomobiller (yüzde 44,2 pay, 39.460

adet) oldu.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında, 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 12,41, ikinci

çeyreğinde yüzde 11,84, üçüncü çeyreğinde yüzde 7,64 ve son çeyreğinde yüzde 8,09

artış yaşandı. 2014 yılı ilk çeyreğinde ise, otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde

24,46 daraldı.

Kaynak: Otomotiv Distribütörleri Derneği

Ashampoo_Snap_2014_05_11_17h28m06s_002_Reader.jpg

Ashampoo_Snap_2014_05_11_17h35m34s_003.jpg

Görseller arabam.com e-dergiden alınmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfırlardaki düşüş 2. eli hareketlendirdi sanırım, 2. el de pahalandı , belki mevsimsel ama bu ara 2. el alan çokmuş , satanlar araç kalmadı diyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfırlardaki düşüş 2. eli hareketlendirdi sanırım, 2. el de pahalandı , belki mevsimsel ama bu ara 2. el alan çokmuş , satanlar araç kalmadı diyorlar...

Bir yıldır piyasayı takip ediyorum, ÖTV zammından sonra ikinci eldeki ortalama araçlar 4-5 bin lira zamlandı... Bu zammı bazıları abarttı, onlar tasnif dışı zaten... 2007 model civic için 38 bin lira isteyen mi olmadı, 2006 mazda 3 sport dynamic için 34 bin isteyen mi çıkmadı... O hengamede nasibimi uygun fiyata bulmak sevindiriciydi...

Ben araç ararken Oğuzhan'ın satmış olduğu 2007 model mazda 3 için şimdiki sahibi 32 bin lira istiyordu, adam gibi 30 bin lira teklif ettim, beyefendi kabul etmedi... Aynı araç için şimdi arkadaş 28.500 verdi düşünüyor, 29 verse iş bitecek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasada artış malum sitede belirgin olarak görünüyor.Yalnız uzun zamandır araç baktığım için  gözlemlerimi ifade etmek istedim.Fiyatlarda  artış yok balon var nitekim alıcı gerçek satıcıyı buluyor.Fiyatlar yine aracın ederinde gidiyor.Mazda 3 bakmakla beraber uygun buldugum takdirde alabileceğim focus ve civic te favorilerimdeydi.2011 titanum focuslar 35-36000 fiyata satıldı.Civiclerde veli abinin dediği rakamlar geçerli.Yalnız Veli abiye bir noktada katılmıyorum 8:)Civiclerin daha oncede bu fiyata gidiyordu özellikle yeni kasaların toplama olduğu bilincinde olan tüketici eski tek parça halinde gelen civiclere yöneldi haliyle bu durumda 2007-2008 model civicleri daha populer yaptı.Mazdaları daha önce belirtmiştim :egy:

1.6 impressive için 39000 fiyat teklif ettiğim arkadaş önce benimle dalga geçip sadece lastiklerimi istiyorsun deyip 1 ay sonra 38000 'e bırakrım diye mesaj yolladı bana.Bende dalga geçip üzerine evinide verirsen alırım dememin ertesi günü 38000 satıldı :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizlerin mesajlarıyla da teyid edildiği üzere araçlar normal piyasasında alınıp satılıyor, demek ki kimse koyulan uçuk fiyatlı ilanlara aldanmamalı. Tahminlerim de o yöndeydi, olması gereken de zaten buydu. İnşallah tez zamanda 0 araç piyasası da normal haline döner de şu dönemde 0 araç alıp zarar edecek olanların sayısı artmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu konuyu hortlatmadım(*) arkadaşlar, tamamen yeni bir konu açmıştım maalesef eski bir konuyla birleştirilmiş. Bu yöntem maalesef forumda ara ara gereksiz yere kullanılıyor ve kullanıcıların tepkisini çekiyor.

Yapıcı olmak adına bu yöntemin yalnızca gerekli hallerde(**) kullanılmasını, haricen kullanılmamasını öneriyorum. Birkaç tane fazla konu kimseyi rahatsız etmez, forumu kasmaz(sistemsel olarak zorlamaz). Yeni bilgilerin takibini kolay kılar.

Umarım önerim dikkate alınır.

*Eski bir konuya mesaj atmak ve insanların yeniymiş gibi baştan sona okuyup vakit kaybetmelerine sebep olmak.

**Aynı başlığı bilerek veya bilmeyerek çok sayıda yere açmak. Konuyu yanlış bölüme açmak. Aynı sorun için yineleyen başlıklar açmak. vb...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önerileriniz tabii ki dikkate alınır. 2014 yılında Türkiye'de hangi markanın, kaç adet satış yaptığını öğrenmek isteyen birisi, bunu tek konu başlığından takip etmek ister. Bundan önceki yılların satış sayılarını paylaştığımız konular da  tek konu başlığı altındalar.

Birleştirdiğimiz diğer konular da bunun gibi farklı başlıkta olmalarının kimseye fayda sağlamayacağı konular.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda'nın türkiye'de az satıyor olmasını hiç sorun etmiyorum, bilakis hoşuma bile gidiyor. her sokakta beşer tane olan o ölesiye can sıkıcı clio'lar linea'lar polo'lar...

bir sonraki hedefim bir tane kendime, bir tane de yeni fiesta'sını sattıracağım ablama yeni mazda 2 almak.  "hazumi" konseptine yakın çıkarsa tadından yenmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

ODD perakende satış verilerine göre; Mazda, Temmuz ayında 61 adet otomobil satarak, Ocak - Temmuz toplam satış adedini 569'a yükseltmiş oldu.

Bu süre zarfında 54292 adet satış yapan VW liderliğini sürdürdü. VW'i 44819'la Renault ve 39585 satış adediyle Fiat takip ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda nın piyasası yok diyorlar.21 temmuzda ilana verdim.ilanın bakılma sayacı 1600 kişi.beni arayan yaklaşık 150 ye yakın.hatta izmirden biri kaparo yatırıp arabayı 2 - 2.5 eksiğine dahi alıyordu.bayramdan sonraya kaldı.araya samsun olayı girdi.bugün-yarın geri dönüş yapacam.ilanın ilk günlerinde Antalya dan-sivastan-Balıkesir/gönenden-ist/beşiktaştan 35 veren oldu.o zaman da Zonguldak olayı çıktı.satılma adedi 61 ama insanlar yavaş yavaş kaliteyi anlamaya başlıyorlar.insanlar artık biliyorlar.yukarıdaki 54292 vw sayısını insanlarımızın bu olaya üstünkörü yaklaşmasına bağlıyorum.adamlar sıraya koyduklarına göre çok satıyor,onlar alıyorsa ben de alayım mantığıyla gidiyorlar.bafra da benim gençliğimdeki 323 ler hala yollarda,plakaları dahi aynı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçenlerde arkadaşıma 2. el düz vites dizel golf almaya gittik, gittiğimiz yerde 1.6 otomatik polo vardı ... 8000 km de ..test aracı imiş .. Hemen karar kıldı aldı 53 bine .. peşimizden bir adam geldi, ilandaki poloyu sordu (biz yoldayken ,internete koyulmuş) , adam satıldı dedi .. gelen adam neredeyse ağlayacaktı .. Daha öncesinde acarlara gitmiştik sıfır bakmaya .. Orda olan polo satılmıştı .. ve bilmem ne kadar sonra gelecek dediler .. arkadaş büyülenmiş millet ..bomboş araca 53 bin ver ..sırf dizel otomatik başka hiçbir  konforunu göremedim .. mazda 1000 hedefini tuttursa bile bunlarla başetmesi imkansız .. Şu yeni mazdaya sırf satmak adına birşeyler koyması lazım .. ne bilim .. hediye navigasyon olabilir artı geri görüş kamerasını da koysun .. benzinli alacaklar inanıyorum ki  mazdaya gideceklerdir ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ODD perakende satış verilerine göre; Mazda, Temmuz ayında 61 adet otomobil satarak, Ocak - Temmuz toplam satış adedini 569'a yükseltmiş oldu.

Bu süre zarfında 54292 adet satış yapan VW liderliğini sürdürdü. VW'i 44819'la Renault ve 39585 satış adediyle Fiat takip ediyor.

Bayide hazır araç olsa sadece Mazda3 1000 adet satardı. Ama insanlar Mazda için 3 ay sıra beklemiyorlar. Şahsen ben bekerim ve bekliyorum da :) Mazda'ya binmek ayrıcalıktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Ağustos ayında 53 Mazda satılmış. Ocak - Ağustos arasında toplam satış adedi 622 olmuş.

Sabah aracımı bakıma bıraktım, bir tane bile yeni Mazda3 yoktu. Ekim'de 4 adet gelecekmiş, 4'ünü de geçen ay satmışlar. Araba gelse çok satılacak diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Millet ekim i bekliyor 1 aydır, araç yok bayilerde .. Mazda3 ler artık geldiği kadar satılıyor, kalmıyor bayide... VW sırası gibi oldu ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Millet ekim i bekliyor 1 aydır, araç yok bayilerde .. Mazda3 ler artık geldiği kadar satılıyor, kalmıyor bayide... VW sırası gibi oldu ...

Ah bide VW kadar gelseydi para dalır veya öyro diyoduk şimdi :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Eylül ayı Mazda'nın satış adedi 153, diğer aylara göre daha fazla satmış. Bu kez daha fazla Mazda3 geldi herhalde. Ocak - Eylül toplam satış ise; 775 adete ulaştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...