Jump to content

(89-94) Mazda 323 HB Emme Manifold Contası

NoooFearrrr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar benim aracımda ki  Karbüratörün,  emme manifldunun üstüne oturduğu yerdeki conta bir ara yıtıldığından ötürü hava alıyordu ve bende söküp,glindirikten conta yapıp, bu sorunu halletmiştim, lakin  geçenlerde aniden araba bir yerlerden hava almaya başladı, ilk aklıma gelende burasıydı, glindirik kağıt benzeri bir malzemedir ve bir çok kez, hem karbüratör, hemde motor temizliği esnasında kimyasal vede suya maruz kaldı, gene yıpranmadan dolayı hava alıyor gibi geldi,  ben bu kez bahsi geçen contayı daha sağlam ve uzun ömürlü bir malzemeden kesmeyi düşünmekteyim;

Sorum şu bu kısım için önereceğiniz malzeme hangisi olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsetiğin şu gri renkte olanlar, biliyorum onları, haklısın , olabilir, sanırım o contaları egsoz için de kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ kapağını diyorsun Gürhan abi herhalde. Benim yağ kapağının conta geçen yerleri aşındığından orjinal conta pek tutmuyor, 6 bin km dir SIVI CONTA ile kullanıyorum. Hafif terletmenin dışında yağ kaçağı olmuyor. istersen sıvı conta deneyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ değil karbiratörün contası benim dediğim, senin bahsettiğin kapak contasını servisten orjinal takmıştım 2 yıl önce ve kaçak yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn . sezar_323 manifold derken karbüratörün, manifolda oturduğu kısmı kastetdim, sanırım yanlış anlaşılmışım,  oraya saç conta olmazki gene hava sızdırcaktır, orası emme manifoldunun ağzı, bana gene şu içi çelik telli gri conta malzemesi mantıklı geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...