Jump to content

Performans çift egzoz konusunda yardım

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya ole  de olr ama ... birinden as birinden cok duman cıkar osellıkle kısın birinden cıkmıo gibi as olrsa komıuk durur ... acılı olrsa ama esiteyakın gelir ondan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 72
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Mücahit

14

• 47erdem47

17

• X-Pace

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

ya ole  de olr ama ... birinden as birinden cok duman cıkar osellıkle kısın birinden cıkmıo gibi as olrsa komıuk durur ... acılı olrsa ama esiteyakın gelir ondan

Ana egzostan çıkıntı, sapak yapma, ikisini de direkt susturucudan al demek istiyorsun doğru anlıyabildiysem... O zaman bugüne kadar yaptıranlar niçin çeki demirini kesmek zorunda kaldılar da böyle yapmadılar? Yapılamıyor sanırım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.eğer performans isteniyorsa sadece son susturucu değişimi ile bu olay olmaz.

2.eğer kaliteli bir marka ise zaten 400ytl çok az bir rakam.

3. olarak sadece son sustucu 5hp sağlamaz.

eksoz sistemleri flow yani gaz akış hesapları yapılarak tasarlanırlar ve çeşitli testlerden geçirilerek araçlara uygulanırlar ki , gerçekten 5-6 hp güçleri almak için komple manifold'dan itibaren değişim söz konusudur ve bu universal ; yani her araca olur mantığı ile satılan değil , gerçekten o araç modeli için üretilmiş bir eksoz sistemi olmalıdır.

genelde araçların eksoz boruları 44 ve ya 35mm lik dir. performans eksozları ise genellikle 60mm'den başlar ve 78 , 100 , 110 , 130mm gibi rakamlara kadar çıkabilir. eğer senin taktıracağın son susturucunun girişi 60'lık ise ki büyük ihtimal ile de öyle , senin 35mm veya 44mm lik eksoz borundan çıkan gaz birden bire 60mm lik bir borudan akışına devam edecektir bu da çap değişiminden dolayı türbülansa yol açar ve çıkan gazın akım yönü bozulacaktır , bu da aracın daha iyi gitmesine değil hatta daha da çekişinin kötüleşmesine neden olur. yani bu şekilde bir işleme girişilecekse ya bu araç modeli için üretilmiş bir eksoz sistemi seçilmeli ya da teknik verileri bulunarak bir replicası çıkartılmalı ki iyi sonuçlar alınabilsin.

bir diğer konu ise susturucu önünden veya arkasından ikinci bir boruyu yatay olarak çekmek ; akım yönünde bir başka akım yolu açılırsa gaz kolay bulduğu taraftan çıkmaya çalışacaktır ve eklenen diğer borudan gaz çıkışı oldukça az olacaktır. bu işlem de aracın dışarıya atmaya çalıştığı eksoz gazının yine türbülans yapmasına ve bu gazların dışarıya çıkışının zorlaşması anlamına gelecektir. bu konuyu şöyle açıklayabiliriz ; dizel araçlarda dikkatinizi çektiyse eksoz çıkışları asfalta doğru bakar ve ağızları açılı şekilde kesiktir. bunun nedeni araç hareket halindeyken araç çevresinde oluşan hava akımının eksoz gazını bu uçlardan vakumlayarak alıp götürmesidir , çünkü dizel araçlar uzun yolda benzinli araçlar gibi yüksek devirde kullanılmaz ve yakıt özelliği bakımından çıkan gaz ve yanmamış karbonların dışarıya atılması çok daha zordur.

son olarak ; hiç bir eksoz sistemi 3000rpm'den sonra devreye girmez. eksoz sistemi araç çalıştığı sürece gaz çıkışını sağlayan parçadır. sadece olsa olsa 3000rpm'den sonra ses alırsın demek istemiştir fakat dediğim gibi tüm araçların gaz çıkış oranları farklıdır bu nedenledir ki her aracın sesi vereceği devir değişir.

umarım biraz yardımcı olabilmişimdir Mücahit abi :) kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani abi ben kimsenin hevesini kırmak istemiyorum ama bu şekilde uydurma yapılan işler yarar değil zarar getirir o nedenle bence biraz daha bekleyip profesyönel bişi yapmak bence en güzeli ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üçkuruşluk bir hevesimiz vardı onunda içine şeddiniz  :D ahada vaz geçtim yaptırmıyorum

abi bi gece gelecem turbolucam arabanı görcen o zaman :D 2 değil 4çıkış gerekicek bu sefer ehehehe
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi bi gece gelecem turbolucam arabanı görcen o zaman :D 2 değil 4çıkış gerekicek bu sefer ehehehe

Sen gel benim arabayı turbolada çıkışı merak etme,arka yetmezse yanlardan çıkış atarız  :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen gel benim arabayı turbolada çıkışı merak etme,arka yetmezse yanlardan çıkış atarız  :D :D

eheheeh olur abi hem yandan hem arkadan yaparız :P

abi vallahi şaka bi yana ilk turbo m3 ü ben yapacam sanırım TR'de milletin mazdada yürüyen araç yok demesine son noktayı koyacam ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Walla ben nos'da düşünmüyor değilim.

ah abi ah keşke şöyle aramızdan birisi sağlam bi m3 yapsa da en azından namımız yürüse :) iyi günler ilerde inşallah... bu gidişle zaten mazda tuning garaj açıcam mekanik olayında ne varsa takıp takıştırıcam :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...