Jump to content

2015 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2015 için belirledikleri 2700 hedefinden çok uzakta Mazda..

Burak aylik satissa cx 3 ile 2500 u bulur rahatlikla
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 için belirledikleri 2700 hedefinden çok uzakta Mazda..

Abi bu adetler sadece Haziran ayı içerisindeki adetler. 

Madem sen geneli görmek istedin. Buyrun efendim. 

OcakHaziran2015.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son çeyrekte yaparlar kampanya damping tuttururlar kotayı... cx3'ün satış dinamiklerine de bakmak lazım.

adamlar 1.5 dizel otomatik 4 çeker alet getirdiler, vatandaş bunun benzinlisi yok mu diye sormuş. şuursuzlukta bir dünya markasıyız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son çeyrekte yaparlar kampanya damping tuttururlar kotayı... cx3'ün satış dinamiklerine de bakmak lazım.

adamlar 1.5 dizel otomatik 4 çeker alet getirdiler, vatandaş bunun benzinlisi yok mu diye sormuş. şuursuzlukta bir dünya markasıyız

çok güldüm bu yoruma allahta sizi güldürsün)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Şimdi e-otodergi'yi indirdim ve her ayki satışları birde onların değerlendirmesinden okudum. 

Mesela B Segment Hatchback lerde Clio HB lerde yaşanan arz sıkıntısı Symbol'ün satışlarını çok fazla arttırdı deniliyor.

C Segment Hatchback lerde ise Golf istenen arzı sağlayamadığı için satışlarının çok düştüğü söyleniyor.

D segmentinde yazan ise tam bir dikkat istiyor. Haziran tedariği fazla olduğu için bir önceki aya göre Mercedes C serisi satışları bir önceki aya göre 3 e katlamış.

Bunların hepsi sanırım şu demek oluyor. Biz sıra beklemek istemiyoruz. Paramızla neden rezil olalım arkadaş diyoruz. Sizce ?

1a37ab.md.jpg

2a244b.md.jpg

3947f2.md.jpg

43b898.md.jpg

Buradan Mazda Türkiye ve Bayilerine sesleniyorum. Araç getirin satışlarınız artsın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer markaları bilmiyorum ama şuan vw, tedarik konusunda sıkıntı yaşıyor ve çok fazla problem var. Passatlarda, highline jant ve lcd kadran parçalarının tedariğinde sıkıntı olduğu için highline üretimi durmuştu diye biliyorum en son, şuan durum ne bilmiyorum.

Golf'te ise yeni jenerasyon ACT motorun üretiminde sıkıntı olduğuniçin golf act tedariğinde sıkıntı yaşanıyormuş. Arkadaşım bizim passat'ın sipariş zamanıyla aynı günlerde verdi golf siparişini, bizim passat 3-4 ayda geldi, o hala golfü bekliyor :D ağustos demişler en son ona..

Tabi mazda, üretim potansiyeli yüzünden türkiye'ye araç getiremiyor. Diğer ülkeler için ayrılan kontenjandan kıssa bu zaman da o ülkelere tedarik sıkıntısı olacak, e mazda'nın da türkiye için fedakarlık yapması için cazip birşey olması lazım. Bu vergi sistemi oldukça 2.0 motor üreten bir firma, türkiye için haliyle fedakarlık yapmaz, daha çok sattığı ülkedeki müşteri memnuniyetini düşürmez.

Üretim kapasitesi artana kadar türkiye'de durum bu gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi mazda, üretim potansiyeli yüzünden türkiye'ye araç getiremiyor. Diğer ülkeler için ayrılan kontenjandan kıssa bu zaman da o ülkelere tedarik sıkıntısı olacak, e mazda'nın da türkiye için fedakarlık yapması için cazip birşey olması lazım. Bu vergi sistemi oldukça 2.0 motor üreten bir firma, türkiye için haliyle fedakarlık yapmaz, daha çok sattığı ülkedeki müşteri memnuniyetini düşürmez.

Üretim kapasitesi artana kadar türkiye'de durum bu gibi

Ben bunun üretim kapasitesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Daha çok karlılıkla alakalı olsa gerek. Türkiye adetleri 2000 lerden 5000 adetlere çıkarsa ya da 5 haneli rakamlara bürünürse ve karlılık sağlanırsa kimse dur diyemez diye düşünüyorum. 

Ötv düzenlemesinin yakın zamanda geleceği çok açık, bunu herkes görüyor artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunun üretim kapasitesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Daha çok karlılıkla alakalı olsa gerek. Türkiye adetleri 2000 lerden 5000 adetlere çıkarsa ya da 5 haneli rakamlara bürünürse ve karlılık sağlanırsa kimse dur diyemez diye düşünüyorum. 

Ötv düzenlemesinin yakın zamanda geleceği çok açık, bunu herkes görüyor artık

Karlılık konusunda katılıyorum ama zaten şuan mazda3 için sıra yazılıyor, cx3 için birsürü sipariş alınmış bile. Şu araçlar bol bol gelse millet sıra beklemeden alabilse daha da artar satışlar. Ama araç gelmiyor bu pontansiyele rağmen. Başka ülkelerdeki potansiyel mazda'ya daha cazip geliyor bence. Üretilen arabayı da oraya yolluyorlar demekki.

Ben ötv konusunda umutsuzum biz 2010 yılında mazda3ü satmaya karar verdiğimizde devlet açıklama yapmıştı gaz salınımlarına göre vergilendirmemiz geliyor çok yakında diye ben de ne güzel 2.2 cx5 hayalleri kurmuştum ama aylar sonra hacim tabanlı vergi sistemine bir de zam getirdiler. 2.2 euro6 cx5 hayalimin yanı sıra 2.0 benzin cx5 hayalim de suya batmıştı. Zam öncesinden stoklarda kalan mazda6'yı almıştık sonra.

Hele şimdilerde ben hiç inanmıyorum ötv değişikliği olacağına. Hükümetin aklı anca başına geldi anca ithal mallara karşı gelmeye başladılar orası ayrı onun yanında yakalanan suni gündem de belli. Ve yeni hükümet ne zaman kurulur da mevzular çözülür de sıra halkı soyma odaklı olan ötv sistemini değiştirmeye gelir bilmem.

Valla ben şahsen ötv'nin değişeceğine hiç inanmıyorum hatta yolda olan telefonlara vergi zammından sonra bir de ötv'ye üçüncü bir zam dalgası bekliyorum yine hacim tabanlı sistem üzerinden..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karlılık konusunda katılıyorum ama zaten şuan mazda3 için sıra yazılıyor, cx3 için birsürü sipariş alınmış bile. Şu araçlar bol bol gelse millet sıra beklemeden alabilse daha da artar satışlar. Ama araç gelmiyor bu pontansiyele rağmen. Başka ülkelerdeki potansiyel mazda'ya daha cazip geliyor bence. Üretilen arabayı da oraya yolluyorlar demekki.

Ben ötv konusunda umutsuzum biz 2010 yılında mazda3ü satmaya karar verdiğimizde devlet açıklama yapmıştı gaz salınımlarına göre vergilendirmemiz geliyor çok yakında diye ben de ne güzel 2.2 cx5 hayalleri kurmuştum ama aylar sonra hacim tabanlı vergi sistemine bir de zam getirdiler. 2.2 euro6 cx5 hayalimin yanı sıra 2.0 benzin cx5 hayalim de suya batmıştı. Zam öncesinden stoklarda kalan mazda6'yı almıştık sonra.

Hele şimdilerde ben hiç inanmıyorum ötv değişikliği olacağına. Hükümetin aklı anca başına geldi anca ithal mallara karşı gelmeye başladılar orası ayrı onun yanında yakalanan suni gündem de belli. Ve yeni hükümet ne zaman kurulur da mevzular çözülür de sıra halkı soyma odaklı olan ötv sistemini değiştirmeye gelir bilmem.

Valla ben şahsen ötv'nin değişeceğine hiç inanmıyorum hatta yolda olan telefonlara vergi zammından sonra bir de ötv'ye üçüncü bir zam dalgası bekliyorum yine hacim tabanlı sistem üzerinden..

evet abi açıklamalar bitmezz,düzenlemeler,uyarlamalar,yuvarlamalar,indirmeler kaldırmalar adını ne koyarlarsa koysunlar..bu işin sonu ek vergi olur.vatandasa külfet olur başkada hiçbirşey olmaz..

ehliyetimi alalı 8sene oldu..ozaman kahvehanelerde afişleri asılmıstı karar cıktı stajyer ehlıyet gelıyor.direk ehlıyet alacak son gruba katılın diye..üzerinden 8yıl geçti,bu kış tvde gördüm stajyer ehlıyet geliyor))))

bu memlekette doğru iş aramayın..önünüzü kış tutun,yaz çıkarsa bahtımıza artk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu memlekette doğru iş aramayın..önünüzü kış tutun,yaz çıkarsa bahtımıza artk

Daha önce hiç duymamıştım ama güzel lafmış. Bravo !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda 2015/Eylül ayında 263 adet otomobil satmış. Belli bir artış var hadi bakalım.

2015 toplam satış (Ocak-Eylül) ise : 1118 otomobil.

Hayırlı olsun Mazdacılar. Daha nice satışlara :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu fiyatlar ne olmuş ya :( yanlış işte mi çalışıyoruz? her yer 5.20 dolu anlam veremiyore :D 

2015 ekim itibari ile bazı full donanım araçlar

Golf 1.6 TDI BMT 110 PS DSG    Highline                 99.700 TL

Superb 1,6 TDI CR 120 PS DSG Green Tec             119.000 TL + 3500 sunroof

Yeni Passat 1.6 TDI BMT 120 PS DSG    Highline     137.200 TL

Corolla Dizel    1.4 D-4D Premium Navigation M/M     96,600 TL

Yeni Auris Dizel    1.4 D-4D Premium Navi                  91,950TL

Yeni Mazda CX-3 Power Sense                                  102.000TL

Mazda 3 Power Sense Metalik Boya                          91.500

BMW 3.20İED (1.6 benzin)                     Başlangıç  141.000TL şöyle biraz donanım koydum 190.000TL oldu 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 binlere 3+1 100 m2 10 yaşa kadar ev rahat bulursun Anadolunun her ilinde... Betonarmedir 30 yıl daha oturulur içinde, satmaya kalksan bu yayılma hızıyla merkezde kalır prim yapmış olur 10 yıl içinde..... Şimdi aynı paralara araç alsan 10 yıl kimse binmez ama satacak olsan her sene yüzde 10 değer kaybını koy , uçtu ev parası...:) 

Ülkeyi bu hale getirenler ile araba fiyatlarının böyle artıranlar arasında paralellik var, bir de paralel avı yapıyorlar işte kendileri paralel... :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 binlere 3+1 100 m2 10 yaşa kadar ev rahat bulursun Anadolunun her ilinde... Betonarmedir 30 yıl daha oturulur içinde, satmaya kalksan bu yayılma hızıyla merkezde kalır prim yapmış olur 10 yıl içinde..... Şimdi aynı paralara araç alsan 10 yıl kimse binmez ama satacak olsan her sene yüzde 10 değer kaybını koy , uçtu ev parası...:) 

Ülkeyi bu hale getirenler ile araba fiyatlarının böyle artıranlar arasında paralellik var, bir de paralel avı yapıyorlar işte kendileri paralel... :)

Abi ülke olarak balon olduk. 100000 TL ne demek ya. eskinin atı bineği. Hem de orta halli binek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yıl sonuna kadar tüm araç piyasası doların da düşmesinden dolayı hareketlenir. Tabi Mazda da nasibini alır. Mazda kulanıcıları akıllı insanlar. (Kendim de içinde olduğumdan heralde.    8:)   >:D  ) En uygun zamanı bekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• EgeG
      Yazan: EgeG
      2014'ün ilk ayında Mazda 30 adetlik satışa imza attı.

http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/814/Ocak%202014%20RS.pdf

ÖTV ve döviz kurlarındaki artış otomotiv sektörünü vurdu. Ocak ayında hafif sendeleyen sektörün 2013 modellerin stoklarda tükenmesinin ardından asıl büyük düşüşü göstermesi bekleniyor. İşte ODD’nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) açıkladığı rakamlara göre oluşturduğumuz 2014 yılı Ocak ayının Türkiye’de segment segment en çok satan araçları. YAZI: TULU DARICAN

Geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan Hyundai i10 A segmentini bu yıl da şekillendirecek. 295 adet satan modeli 12 adetlik satışla Skoda Citigo izliyor.
      B segmentinde Ocak ayında Renault hakimiyetini görüyoruz. Symbol, 1.403 adetlik satışla ayı birinci sırada tamamlarken, Clio onu 754 adetlik satışla izliyor.
      C segmentine geçtiğimizde listemizin en tepesinde 1.801 adet satan Renault Fluence’i görüyoruz. İkincilik ise 1.022 adetlik satışla VW Jetta’nın.
      D segmenti ise Ocak ayında büyük bir sürprize imza atmış. 266 adetlik satışa Skoda SuperB ayı birinci kapamış. İkinci sıradaysa 171 adetlik satışla VW CC bulunuyor.
      E segmentine geçtiğimizde BMW 5 Serisi’ni listemizin en tepesinde görüyoruz. Modelin Ocak ayındaki satışı 198 adet.
      F segmentinde yenilenen Mercedes S Serisi, Ocak ayında 14 adetlik satışa ulaşarak ayı lider tamamladı. Onu 11 adetlik satışla Porsche Panamera izliyor.
      Kompakt SUV segmentinde 532 adet satan Dacia Duster birinci konumda bulunuyor. Yenilenme aşamasında olan Nissan Qashqai bu ay ilk beşte yer alamazken, 1.6 litre benzinli otomatik seçeneğinin de desteği ile Hyunda ix35 ikinci sıraya yerleşmiş.
      Kompakt MPV segmentinde Dacia Lodgy bu yıl da liderliği kimselere kaptıracak gibi görünmüyor. 302 adet satan modeli, 108 adetlik satışla Ford C-MAX takip ediyor.
      LCV (Hafif ticari araç) sınıfında Ocak ayının lideri Fiat Doblo... 987 adet satan Doblo’yu, 932 adetlik satışla Fiorino izliyor.

A Sınıfı
      Sıra Marka/Model Ocak 2014 satış 2014 yıllık satış
      1 Hyundai i10 295 295
      2 Skoda Citigo 12 12
      3 Fiat 500 10 10
      4 Fiat Panda 7 7
      5 Kia Picanto 7 7

B Sınıfı
      Sıra Marka/Model Ocak 2014 satış 2014 yıllık satış
      1 Renault Symbol 1.403 1.403
      2 Renault Clio 754 754
      3 VW Polo 719 719