Jump to content

Mazda 6 Fren Yapınca Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 68
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

14

• Mücahit

6

• reispanyol

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Görgüsüzüm ama BOSE bende :D

Ayrıca daha ödülü bile belirlememişsiniz , kime ne veriyorsunuz :D

Aha bu mesajınla birdaha hakettin  :D sen siteyi takip edemez oldun izne ayrıl istersen adminim  :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir süredir benim arabada fren yapınca ufak bir ses geliyor arabanın ön düzeninden. Önceleri biraz korktum, malum ön düzen çok önemli. En son servise gittiğimde durumdan bahsettim ama sesi tekrarlatamadığım için doğal olarakta ustalar bakamadılar  . Bir süredir ses daha sık çıkmaya başladığı için hangi koşullarda çıktığını daha rahat anladım.

Araba park halinde iken, ileri geri manevralar yaptıktan sonra (park çıkışı gibi) araba normal yola devam ederken ilk frende geliyor çoğunlukla ses. Gelen ses bir anlık bir vurma gibi birşey. İlk frenden sonra da bir daha hiç gelmiyor.

Bugün dayanamayıp Merser Koşuyolunda Cihan Usta ya telefon açtım ve durumu anlattım. Kendisi yaptığı mantıklı bir açıklama ile beni çok rahatlattı.

Fren balatalarındaki ufak bir boşluktan dolayı bunun olabileceğini araç gidiş yönü değiştiğinde bunun olduğunu, bir sonraki yön değişimine kadar da bunun tekrarlamadığını söyledi. Çok önemli bir problem değil ama bir ara geldiğinde bakarız dedi.

En kısa sürede baktıracağım. İnşallah bundan başka bir şey değildir.

Ustamız tam üstüne basmış bana onaylamak düşmez ama deşhis doğru balataların değişimi yapıldığında sorun ortadan kalkacaktır ( tabii zamanı gelince bu ses için balata değişmez ;) ).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Sipariş ettiğim parçalar gelmişti geçen hafta ve haftasonu gidip taktırdım.. Balataların altına ve üstüne konulan 4 adet sacmış sesin sebebi. Sac değişiminden sonra ses mes kalmadı ve sanki biraz daha iyi tepki vermeye başladı frenler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

abi o sac parçaları montajlarken bakır gres sürdüler mi altına

mazdaların balata oturma yüzeylerinde ses problemi yaşanıyor  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi o sac parçaları montajlarken bakır gres sürdüler mi altına

mazdaların balata oturma yüzeylerinde ses problemi yaşanıyor  ;)

Sanırım gres sürmediler.. Kapı gibi fatura var elimde gider gerekirse yine değiştirtirim :D Dur hatta bir telefon açayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satıcak aslında ama piyasayı bozmamak için öyle diyor H.İbo, baksana haftalardır eğitim-konferans, bunların sonunda bir terfii ve maaş artışı olacak herhalde, krediler de halen düşükken,  eli kulağında haberini verir.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...