Jump to content

1991 Mazda 323 Performans

meymendi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

O da bir şey mi, ben 240 km/h de 2. vitese yeni geçiyorum. Çok yavaşsınız gençler :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız konusuna girdiysek benim arabam 2.viteste 70 i buluyor. 5.viteste ise bismil-diyarbakır yolunda en fazla 170 yaptı bence ideal bu yaştaki araç için. devir saati konusu ise 7000 e kadar geliyor araç boşta iken. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Abilerim merhaba 18 yaşındayım üniversite öğrencisiyim ciddi bi araba meraklısıyım babamı ikna ettim 1991 model mazda 323f otomatik vites alacağız ısrar ettiği için karşı gelemedim illede manuel olsun diye malum adam istanbul trafiğinden çekiceğini çekmiş. Bayağı bir araştırdım araba 3 ileriymiş ben genç işi bi araba olarak bunu sunmuştum babama fakat bazı kullanıcıların dediğine göre 130 140 dan sonra araba titriyor gitmiyormuş. Ama kalkışı hakkında kimse yazmamış yani kısaca  beni bilgilendirebilirmisiniz? Almalımıyız yoksa başka seçeneklere mi başvurmalıyım.. Yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oto vites 3 ileri ben kullanıyorum, öncelikle araba temiz kullanılmış olmalıdır, oto vites hassas bir ekipmandır , sorunlu bir şanzıman başınıza iş açabilir, hız olarak ta fazla gitmez, 3000 devirde anca 80 yapar, 3. vites dişli oranı manuel vitesin 4. dişisine yakındır. Manuel vitesler çok daha hızlıdır , bakımlı bir 323 kadrandaki 240 km sürate rahatlıkla yaklaşabilir, yakıt tüketimi oto vitesten 1.5-2 lltr daha azdır. Bakımlı bir 323 oto vitesin ise tadından yenmez, kulllanımı çok güzeldir, dişli oranları çok idealdir, hemen D nin altındaki 2 ve 1 e mandala basılarak çekilerekten duruma göre manuel olarakta kullanılabilir, çok sağlamdır, makaniktir, iç kısmından görüntüsü güzeldir,  yani  araba temiz ise alınabilir ama hırpalanmış ve km çok yüksekse uzak durun derim.  

İyi bir ustaya göstermeden karar vermeyin. Hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi hafif araba diye kalkışta otomatikte olsa çoğu arabayı yer diyo kimisi sen ilk ağızdan söyle kalkışta dip gaz seridir sanırım. Yakıtı olarakta lpg takılı zaten arabada ona rağmen az yakıyor diyosun bu çok tatmin edici bi özellik özellikle bi öğrenciye. Sen anladın beni sanırım hani az yaksın çok kaçsın mantığındayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha bugün oto.vites 2014 civic kullandim benim otomatik 626 dan daha hantal hizlaniyor D konumunda S konumunda bayağı fena gidiyor [emoji106]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende kapıştım bir kaç kez ama manuel kullandım yani 1-2-D yaptım çok seri oluyor lakin 1. viteste fazla gaza yüklenilmemeli, çoğunu gömdüm sahaya, yeni nesil arabalar çok ağır.

Yanlış anlaşılmasın oto vites ,manuelden fazla yakar sürat olarakta gene manuel avanatajlıdır , manuel vites uzun yol 5,5-6,5 yakarken oto vites , 7-9 ltr aralığında lpg tüketir, tabii bu tam bakımlı, klas bir araç için geçerli ( yani benim arabam   :D :D :P gibi  ) dökük bir 323 seni çok üzebilir, o yüzden dikkatli ol derim ben.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...