Jump to content

Mazda 3 P0610 kontrol modülü araç opsiyon hatası

mazda3baris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba;

Foruma yeni yazıyorum. Mazda 3 2005 model dynamic otomatik aracım var. oksijen sensörü arızası ışığı ve p0610 kontrol modülü arızası var. Oksijen sensörü arızası silinebiliyor fakat p0610 arızası silinemiyor.

Yetkili servis beyin değişecek diyor. Özel servis ise beyne giden kablolara bakılacak ve beyin ya tamir edilecek ya da çıkma takılacak diyor.

Oksijen sensörü sorun değil ama beyni en ekonomik ve en doğru şekilde nasıl çözeriz?

Forumdan Adem ustanın numarasını buldum ve aradım; elektronik iş sorun olur beyincilere gidin dedi. Beyincilerden bazılarını aradım İstanbul da fakat pek güven veren olmadı.

İstanbul anadolu yakasında  bu işi kolay ve ekonomik nasıl çözebiliriz fikri bilgisi olan var mı? Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, bu verdiğiniz site ve pek çok forumu yerli yabancı çok defa okudum. Benim bu kadar nazari bilgiden sonra aklıma gelen ilk çözüm oksijen sensörünü değiştirmek. Belki de bu sensör arızası ayrıca beyin arızası üretiyor olabilir. Elbette bizim memleketimizde bunları çözecek bilgiye sahip ustalar mevcut değil malesef. Serviste İlk akla gelen 250 tl ye beyincide beyni tamir ettirip 700 tl benden istemek.. Şimdi oksijen sensörü arıyorum bakalım, fiyat yetkiliden almadım ama sanırım 350 tl den aşşa değildir. oem bir ürün belki 250 tl civarı olabilir. Çıkma olsa güzel olur ama ondan da emin olmak önemli ki ona da 200 den aşşa fiyat vermezler sanırım.. bu tarz  işler başıma geldiğinde hep japon yedek parça dükkanı açmayı ve elektronik konuları eyin vb. ile de uğraşmayı düşünüyorum.. :)

düşme yoksa vururlar.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronikte kesin konuşmak doğru olmaz ama böyle net bir arızanın nispeten basit sayılabilecek bir sebebi olduğunu çok tahmin etmiyorum.

200-300 TL den bahsediyorsun, ya sebep bu değilse oksijen sensörü ücreti de fazladan yapılmış bir masraf olmayacak mı ?

Bu arada tanışma mesajında yeterli bilgi vermemişsin, eğer geçerli bir tanışma mesajı değilse bir süre sonra tüm mesajların silinir bilgin olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginiz için teşekkürler, bugün ikiler mazda bostancı ya gittim, Ercan usta var orda, oksijen sensörünü lider parça dan 260 tl ye alıp taktık, parça orjinal mazda ile aynı denso marka. ama servisteki ücreti 375 tl ydi ve Ercan Usta iki parçayı karşılaştırdı aynı olduğu için lider parçadan aldık taktık. şimdi p0610 kodu için de beyin yazılımını güncelliycez fakat servisteki yazılımın süresi dolmuş, servis lisansını yenileyecek ben de gidip aracın yazılımını güncelleteceğim inş. Bu işlem sonrasında kodlar silinip lamba sönecek umuyorum. Gelişmeleri paylaşacağım. Sensör değişince bilgisayarda yakıt tüketimi 10,5 tan 9,5 a düştü ve araçta benim hissedebileceğim adar performans farkı oluştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hasanpaşa da Erhan Usta; 05322126691  ışığı söndürdü. zaten servislerde buraya getiriyormuş beyni..başka kapılara müracat etmeye gerek yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hasanpaşa da Erhan Usta; 05322126691  ışığı söndürdü. zaten servislerde buraya getiriyormuş beyni..başka kapılara müracat etmeye gerek yok. 

Geçmiş olsun. Ne kadar mal oldu ? Başkalarının ihtiyacı olursa (olmaz inşallah ama dünya hali) onlara da fikir verecektir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Merhabalar, konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun benim başıma da geldi. p0610 hatası. ;D
Daha önceki aracımda kronik olan arıza lamba sorunu için internetten ELM 327 obd2 cihazı almıştım arıza kodlarını kendim görebileyim diye. Şu anki mazdamda da arıza lambası yanınca kodlara baktım ve şu an kodunu hatırlamadığım diğer arıza söndü, onu söndürebildim ama p0610 olanı söndüremedim maalesef :-  Barış bey sorunu ne kadara hallettiğini söyleseydiniz keşke. Avrupa yakasındayım ve ordan oraya koşturup bilmeyen adamlara arabanın heryerini elletip  sırf bu arıza lambası için tonlarca para harcamak da istemiyorum :-[ 

Daha önceki dizel punto aracımda çalışmama problemi vardı sorunun enjektörlerde olduğunu ustalara kendim söylememe rağmen çok bilmiş ustalar sayesinde marş motoru, volant sensörü, krank sensörü, yakıt pompa değişimi vs vs 2.000 tl ye yakın para harcadım. En sonunda aracı sattım. Yeni sahibi enjektörleri temizlettirmiş paşalar gibi biniyorum diyor ve çok zoruma gitti bu durum 8) 

Umarım mazdamda da böyle çözülmeyecek ve beni satışa götürecek problem yaşamam. Arabamın yol tutuşu su ana kadar ki hic bir aracta yok cok hosuma gidiyor bir yardım edin de su sürekli gözümü alan lambayı söndürebileyim :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...