Jump to content

Mazda 323 Fren pedalı sertleşmesi / fren tutmadı

volki7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli 323 kullanıcıları bugün yokuş aşacağı inerken lpg den benzine aldım aracı kısa süre sonra fren pedalı sertleşti ve fren yemedi hemen lpg ye aldım el frenini çektim 50 metre sonra zar zor durabildim. Neden böyle olmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin/LPG ile ilgili olduğunu sanmıyorum, yokuşu ayağınız frende indiyseniz sertleşir bir süre sonra, yokuşları vitesle inmekte ve gecikmeden bir ustaya baktırmakta fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin/LPG ile ilgili olduğunu sanmıyorum, yokuşu ayağınız frende indiyseniz sertleşir bir süre sonra, yokuşları vitesle inmekte ve gecikmeden bir ustaya baktırmakta fayda var.

Araç otomatik vites selman hocam vitesi kendi ayarlıyor inerkernde.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG den benzine geçtiğinizde araba stop ettimi , kesin etmiştir, çünkü lpg de iken karbüratörde benzin kalmaz ve benzine ilk aldığınızda benzin otomotiğinin depodan karbüratöre benzin çekmesi biraz zaman alır vede stop eder bu durumda , sanırım siz hareket halinde olduğunuzdan bu stopu farketmemiş ve bu arada fren şişmiştir, tabii araba hareket halinde olduğundan benzini çektiğinde tekrar çalışmıştır, unutmadan sorim stop halinde mi kaldı., eğer öle kaldıysa normaldir, araç stop ettiğinde frenler şişer.

Geçmiş olsun.

Böle durumlarda benzine geçerken önce içerideki anahtardan birkaç kez benzin-lpg arasında açıp kapama yapın ve stop etmeden benzini çekmesini sağlayın sonra benzine geçin, veya durmuşken bu değişimi yapın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG den benzine geçtiğinizde araba stop ettimi , kesin etmiştir, çünkü lpg de iken karbüratörde benzin kalmaz ve benzine ilk aldığınızda benzin otomotiğinin depodan karbüratöre benzin çekmesi biraz zaman alır vede stop eder bu durumda , sanırım siz hareket halinde olduğunuzdan bu stopu farketmemiş ve bu arada fren şişmiştir, tabii araba hareket halinde olduğundan benzini çektiğinde tekrar çalışmıştır, unutmadan sorim stop halinde mi kaldı., eğer öle kaldıysa normaldir, araç stop ettiğinde frenler şişer.

Geçmiş olsun.

Böle durumlarda benzine geçerken önce içerideki anahtardan birkaç kez benzin-lpg arasında açıp kapama yapın ve stop etmeden benzini çekmesini sağlayın sonra benzine geçin, veya durmuşken bu değişimi yapın.

Üstad evet stop etti araç ama yürümeye devam etti yokuş aşağı olduğu için hissetmedim o an frenler tutmadı resmen zor durdum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O halde yaşadığınız durum normal ve bir sorun yok aracınızda, stop edilince frenler şişer, yakıt değişiminizi yazdığım gibi yapınız, ayrıca benzinden lpg ye geçerkende stop edebilir , lpgden benzine geçerken stop etmesini istemiyosanız içerideki düğmden benzini kapatmalı ve karbt. deki benzin bitip araba tekleyinceye kadar lpg ye geçmemelisiniz, aksi halde yakıtlar karışır ve gene stop edebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O halde yaşadığınız durum normal ve bir sorun yok aracınızda, stop edilince frenler şişer, yakıt değişiminizi yazdığım gibi yapınız, ayrıca lpg den benzine geçerkende stop edebilir , lpgden benzine geçerken stop etmesini istemiyosanız içerideki düğmden benzini kapatmalı ve karbt. deki benzin bitip araba tekleyinceye kadar lpg ye geçmemelisiniz, aksi halde yakıtlar karışır ve gene stop edebilir.

O sirada arabanin stop ettigini anlayip calistirsaydik fren yumusar miydi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence hata şurada olmuş olabilir. Aracı benzinde çalıştırıp ortaya alıp karbüratörde ki benzinin tükenmesini beklemelisiniz. Daha sonra LPG ye alarak aracı çalıştırmak gerekiyor.

Çunku yukardada belirtilmiş, Yakıtın karişması motorunuzu stop ettirmiş olabilir, Yokuş inerken sizde bunu fark etmemiş olabilirsiniz.

Ben daima aracımla devasa uzunluktaki yokuşları uzun yolda boşta iniyorum, Eğer aracın rolantide çalışmasında bir problem yoksa kesinlikle sıkıntı olmuyor. Araba yaylana yaylana iniyor.

Ancak şehir içinde özellikle istanbulda asla boşa almam. Çunku riske giremem. O yuzden şehir içinde çok riskli bir hareket olur.

Sizin aracınız otomatik olduguna göre muhtemelen stop etmiş olabilir. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence hata şurada olmuş olabilir. Aracı benzinde çalıştırıp ortaya alıp karbüratörde ki benzinin tükenmesini beklemelisiniz. Daha sonra LPG ye alarak aracı çalıştırmak gerekiyor.

Çunku yukardada belirtilmiş, Yakıtın karişması motorunuzu stop ettirmiş olabilir, Yokuş inerken sizde bunu fark etmemiş olabilirsiniz.

Ben daima aracımla devasa uzunluktaki yokuşları uzun yolda boşta iniyorum, Eğer aracın rolantide çalışmasında bir problem yoksa kesinlikle sıkıntı olmuyor. Araba yaylana yaylana iniyor.

Ancak şehir içinde özellikle istanbulda asla boşa almam. Çunku riske giremem. O yuzden şehir içinde çok riskli bir hareket olur.

Sizin aracınız otomatik olduguna göre muhtemelen stop etmiş olabilir. Geçmiş olsun.

Anladım hocam peki o an fren tutmamasi pedal sertleşmesi normal mi ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1990 mazda 626'da aynen o şekilde araç stop halindeyken fren pedali sertleşiyor. Benim hiç basıma yolda hiç  gelmedi (700-800 km gidiyorum bazen) ancak az önce arabamı stop ettiğimde mesela el frenini cektim ve fren pedalinda sertleşme olmuştu.  Bunda Sıcak havanında etkisi oluyor diye dusunuyorum. Ama yinede iyi bir frenciye göstermek gerekir.

Birde ben kendime huy edinmişim mutlaka araç hararet göstergesi biraz yükselmeden kalkmıyorum. rolanti düşükse cunku stop etme gerçekleşiyor.

Frenlere çok iyi bakım yaparsanız iyi bir frenci bulun, kafanıza takılan sorularada iyi yanıt veriyorlar :)

Aracım sonuçta 25 yasında uzun yola çıkarken yağını suyunu frenlerini bir sıkıntı olup olmadıgını kontrol ederim hep. Hatta yola çıkmadan kısa bir sürüş yapıyorum (5-6 km kadar) bir problem yoksa yola çıkıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O sirada arabanin stop ettigini anlayip calistirsaydik fren yumusar miydi

Evet, yumuşardı . Gürhan'ın da dediği gibi araba stop edince frenin şişmesi çok normal. Araba park halindeyken çalıştırın frene 1-2 basın sonra stop edin ve frene basmaya devam edin aynı şekilde frenin şiştiğini görürsünüz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ikinci cevabımda bir yanlış yazım olmuş düzelttim , benzinden lpg ye yazmak isterken tersini yazmışım, arkadaşımızın durumu lpg de hareket halindeyken olmuş, stop ettiği anda, marşa bassanız dahi çalışmayacaktır çünkü karbüratörde benzin yok, zaten o yüzden stop etmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volk,i

Herkese teşekkür ederim yardım ve cevaplarından dolayı. Faydalı bir forum gerçekten.

Bencede forum çok faydalı, 10 aydır araç kullanıyorum ve araçla ilgili en geniş bilgiyi burada buldum. iyiki mazda almışım. Bir daha başka otomobil dusunmuyorum.

Tekrar Mazda 626 yüksek model satın alırım en fazla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...