Jump to content

Kontağı Açınca Çıkan Fan Sesi

OveRMinD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı ses bende de geliyor.. Bana sanki göğüs kısmından geliyor gibi gelmişti, yani motordan da olabilir..Normal bir şeydir diye merak etmemiştim, meganlarda ki dikiz aynasının içinde bulunan bi sensör var onun fanınından gelen seses benziyor, bende öyle bir şeydir diye düşünmüştüm ilk fark ettiğimde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarılarda arkadaşın dediği gibi fan sesi.. sökülüp yağlanıp temizleniyor. sonra ses ortadan kalkıyor.ısı kontrolünü sağlıyordu yanlış hatırlamıyorsam...

10dk 'lık işlem..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar aynı sorun bende de mevcut. Oradaki fandan bariz ses geliyor ve çok rahatsız etmeye başladı. Acaba bu fanın

nasıl söküldüğünü bilen bir arkadaş var mı? Servis bana çok uzak. Elim böyle şeylere yatkındır.  Parçanın nasıl çıkarıldığını

bilmediğimden uğraşmadan önce sizlere sormak istedim. Umarım aramızda parçayı söken vardır. Ya da o bölgenin nasıl söküldüğüne dair servis kitapçığı filan varmıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dündar Abi benim arabada marş basmadan anahtarı ON konumuna getirdiğimde sanki bi yerlere sürten bi fan sesi gibi bi ses geliyor motor taraflarından... Daha önce hiç dikkatimi çekmemişti, normal midir bu ses?

kitapçıkta var bu ikaz, kontak on konumuna getirilince sağ arkadan yakıt pompası sesi gelebilir arıze değildir yazıyor. Ses bu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kontakgın hemen yanı başında küçük bir ızgara var ızgaranın içinde iç sıcaklık sensörü var bu sensörün minik bir fanı ses    yapıyor         

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Arkadaşlar konu ile ilgili cevap verebilecek bir kişi var mı? Bu kontağın yanında ki ısı sensörünü nasıl söküp temizleyebiliriz? Veya kontak temizleyici sprey ile denesek faydası olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

direksiyonun altındaki kapağı açtığında fan'a ulaşabilirsin.ben öyle söküp temizlemiştim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar;

Aranıza yeni katılan acemi bir mazdacıyım.

Aracımın kontağını çevirdiğimde (çalıştırmadan) hafif bir motor sesi duyuyorum. Bu normal midir? Çalışmaya başlayan herhangi bir fan ya da başka bir elektronik aksamın sesi midir?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin filtresi yakın zamanda değiştimi?

Benim arabalarda gelmiyor ama yakın zamanda Kayınpederimin aracının Benzin filtresi değiştirmiştik o zaman dikkat etmiştim pompadan ses geliyordu. Hatta filtreden de geliyordu azıcık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı aldığımda 70000 bakımı yeni yapılmıştı. Sanırım değişmiştir.

Yan sanayi Benzin filtresi takmışlarsa olabilir. Kontrol ettirin , belki pompayıda zorlayabilir. Sesi takip ederek tam olarak nereden geldiğini tespit edin öncelikle ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bende de 04 mazda 3 var evet o ısı ölçer kalıbından büyük ses yapıyor; onu çıkarttığınızda zaten ne adar tozlandığını göreceksiniz. denemekte fayda var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de o fan ses çıkarıyordu. Bakımdayken servise söylemiştim, temizlemişlerdi. Sonra hiç dikkatimi çekmedi ses, demekki kesilmiş tamamen :)

Tavsiyem bakıma gittiğinizde söylemeniz. Kendiniz sökmeye çalışırsanız, eliniz yatkın değilse, zarar verebilirsiniz. Hayırlı olsun aracınız bu arada :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Arkadaslar 2 ay icinde iki kere aksam eve geldigimde arabami hic sikistirmama ve geldigim mesafa en fazla 3 km olmasina ragmen kontagi kapattigimda fan hala calismaya devam etti. 3 dakika sonra kendiliginden sustu hic basina gelen varmi veya bilgisi olan cevap verirse sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar 2 ay icinde iki kere aksam eve geldigimde arabami hic sikistirmama ve geldigim mesafa en fazla 3 km olmasina ragmen kontagi kapattigimda fan hala calismaya devam etti. 3 dakika sonra kendiliginden sustu hic basina gelen varmi veya bilgisi olan cevap verirse sevinirim

Tek sorununuz bu olsun...

;)

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

walla bende de o ses mevcut. çok sinir ediyor beni. bi ara açmaya yeltendim ama tam olarak neyi sökeceğime karar veremedim, bıraktım.

elektrikçi 50 lira istedi açıp yağlamaya ben de vermek istemedim,

komik gelecek ama hanımdan siyah tokasını istedim, onu sıkıştırdım fanı durdurdum şimdilik, arasıra çıkarıyorum bakıyorum çalışıyor, sonra tekrar takıyorum. orayı sökünceye kadar böle idare etcem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla bende de o ses mevcut. çok sinir ediyor beni. bi ara açmaya yeltendim ama tam olarak neyi sökeceğime karar veremedim, bıraktım.

elektrikçi 50 lira istedi açıp yağlamaya ben de vermek istemedim,

komik gelecek ama hanımdan siyah tokasını istedim, onu sıkıştırdım fanı durdurdum şimdilik, arasıra çıkarıyorum bakıyorum çalışıyor, sonra tekrar takıyorum. orayı sökünceye kadar böle idare etcem :)

Ben 20 liraya halledebilirim...

:D

Ses yapan fan bi şekilde görünüyorsa eğer, kıyısından köşesinden ulaşırsanız o fanı yağlayabilecek spreyler var, hem yağlama işinde kullanılıyor hem de pas giderici özellikleri var...

Eğer ulaşılabilir bir yerdeyse, bu spreylerle sorununuzu çözebilirsiniz.

Bende bir ara Philips'in pas çözücü ve yağlayıcı spreyi vardı, ucunda da ince ve uzun bir borusu vardı, bu tarz yerlere bu boruyu sokup yağlama ve temizleme yapabiliyordum.

Bi deneyin isterseniz...

Tutarsa, 20 liramı havale edersiniz.

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...